SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Temel Paşa Alkışı Nasıl İzah Etti?'

A- A+ PAYLAŞ

24 Haziran seçimleri öncesinde Malatya'ya gelen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, TESK tarafından verilen iftar yemeğindeki konuşmasının muhalefetin eleştirildiği bölümünde alkışladığı gerekçesiyle, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin "Apoletlerini sökeceğim" dediği 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in, Erdoğan'ın konuşmasını duymadığı, protokoldakiler alkışlayınca ortama bakarak alkışa katıldığı Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu tarafından iddia edildi.

Seçim öncesi önemli polemiklerden biri olan Temel Paşa'nın alkışıyla ilgili olarak, Müderrisoğlu'nun yazısı odatv.com'da aşağıdaki habere konu oldu.

"24 Haziran seçimlerine damga vuran o alkış karargahta nasıl yankılanmış- METİN TEMEL DURUMU NASIL İZAH ETTİ" başlığıyla yayınlanan söz konusu odatv.com haberi şöyle:

"Sabah gazetesi Ankara temsilcisi Okan Müderrisoğlu bugünkü köşesinde, o akşam neler yaşandığını ve Metin Temel’in Erdoğan’ın konuşmasını neden alkışladığını yazdı.

24 Haziran seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce arasında “apolet” tartışması yaşanmıştı.

31 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) tarafından organize edilen iftar yemeğine katılmıştı. İftar yemeğinde Erdoğan konuşma yapmış ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi, "Çırağa dükkân teslim edilmez. Siyasetin çıraklarına da Türkiye emanet edilmez" diyerek eleştirmişti. Erdoğan’ın bu sözlerini alkışlayanlar arasında o dönem Korgeneral olan, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Temel de yer alıyordu. Bunun üzerine Muharrem İnce, Metin Temel’i eleştirerek “apoletlerini sökeceğim” demiş ve bu tartışma seçim sonuna kadar devam etmişti.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi Ankara temsilcisi Okan Müderrisoğlu bugünkü köşesinde, o akşam neler yaşandığını ve Metin Temel’in Erdoğan’ın konuşmasını neden alkışladığını yazdı. “Peki o akşam ne oldu? Temel Paşa neyi, niye alkışladı? Genelkurmay veya Kara Kuvvetleri Komutanlığı, kendisine olaya dair soru sordu mu? Paşa ne cevap verdi?” şeklinde sorular soran Müderrisoğlu, Metin Temel’in o sırada Erdoğan’ı duymadığını, etrafındakilerle sohbet ettiğini, herkes alkışlayınca nezaket gereği alkışladığını iddia etti.

Okan Müderrisoğlu’nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Araştırmalarım gösterdi ki...

İnce'nin tetiklediği hatta yer yer seviyeyi aşağıya çektiği, sonradan kısmen pişmanlık beyan ettiği Temel Paşa ve apolet polemiği, Ankara'da karargâhta anında yankılanmış. Org. Temel, o refleksi açıkça izah etmiş. Birilerinin iddia ettiği gibi ortada politize olmuş bir komutan portresi söz konusu değil. İsmail Metin Temel, Cumhurbaşkanı'nın konuşması sürerken ara ara yanındakilerle sohbet ettiği için alkışlama sırasındaki ifadelere tam olarak konsantre olmamış. Yani... Protokoldekiler alkışlamaya başlayınca, ortama bakarak ve nezaket gereği o da alkışa iştirak etmiş.

Mesele bu kadar basit. Fakat vardığı nokta askerin toplumsal algısı ve kredibilitesi açısından istenmeyen aşamayı işaret etti. Allah'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı şapkasını bir kenara bırakarak, Devlet Başkanı sorumluluğu ile Temel Paşa'yı, İnce ve ekibine, ucuz politikaya kurban etmedi.”

odatv.com'daki haberin aslına ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız:

Metin Temel nasıl izah etti?

odatv.com- Sabah Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız