SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Temel Politikalarımızdan Biri"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:11:46
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkçi, partili yöneticiler ile Taştepe Çok Amaçlı Sosyal Tesiste bulunan Taştepeliler Derneği’ni ziyaret etti. 

Tüfenkçi, burada kadınların yaptığı dokuma halıları inceleyerek kursiyerlerle sohbet etti. Sosyal ve insan odaklı belediyecilik hizmetine sahip olduklarını ifade eden Tüfenkçi, ‘’Taştepe Mahalle Muhtarımıza, Halk Eğitim Müdürümüze ve dernek başkanımıza çok teşekkür ediyor. Yine böyle bir mekanı Taştepe Mahallesi’ne kazandıran Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Semt konaklarının ne kadar işlevsel ve gerekli olduğunu burada bir kez daha görüyoruz. Özellikle ekonomik yönden geri kalmış mahallelerimizde yapılan bu tür tesisler insanlarımızın maddi kazanç sağlamaları için imkan veriyor. Burada Taştepeliler Derneği aracılığıyla Halk Eğitim Merkezi’nin açmış olduğu halı dokuma kursu ile kadınlarımız el becerilerini maddi kazanca dönüştürüyorlar. Bu bizlerin, AK Parti’nin temel politikalarından biridir. Kurumlarımız ve belediyelerimiz aracılığı ile gerekli desteği, imkânı vatandaşlarımıza sağlayarak, onların sosyalleşmeyle beraber aile bütçelerine katkıda bulunmalarını önemsiyoruz’’ dedi.

Tüfenkçi, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, ‘’Son yıllarda Halk Eğitim’in bütçesinin arttırılması, kursları yaygınlaştırılması ve bu kurslarda yapılan ürünlerin pazarlanmasına aracı olunması Halk Eğitim Merkezlerinin önemini göstermektedir. İnşallah bu tür faaliyetler daha da yangınlaşarak gelişir diye umuyorum. Ben burada Taştepe’de kadınlarımızın ne kadar önemli ve güzel bir iş çıkardığını görüyorum ve kendilerini tebrik ediyorum. Kadınların da bir ailenin geçimine katkı sunabileceğini, sosyal hayatta, ekonomik hayatta var olduklarını ve etkin olabileceklerini göstermeleri açısından gurur verici bir tablo. Bizler gazetelerden, televizyonlardan kadınlarımızı şiddete maruz kalmalarıyla veya daha da acısı canlarına kıyılmalarıyla duymak istemiyoruz. Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayatımıza sayısıza katkıları ve başarıları var. Bunları konuşmak, bunları teşvik etmek gerekir. İşte burada Taştepe’de koşullar sağlandığı zaman neler başarılabileceğini görüyoruz. Ben bu vesileyle de kadına şiddeti kınıyorum. Kabul edilebilir bir davranış değildir. Ne adaletin ne de toplumun bu hadiselere kesinlikle göz yummaması lazım."

Taştepeliler Dernek Başkanı Fatma Gürbüz ise, yaptıkları işi önemsediklerini ve daha da büyütmek istediklerini ifade ederek yapılan sosyal tesis için belediyeye teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız