SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Temel Şart Adaletin Sağlanması'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:13:50
'Temel Şart Adaletin Sağlanması'
A- A+ PAYLAŞ
 
Avukatlar Günü dolayısı ile  Malatya Baro Başkan Yardımcısı Bayram Taşkın, "Bizler 'Adalet mülkün temelidir' ilkesine gönülden inanan ve bağımsız savunma gerçekleşmeden de adaletin gerçekleşmeyeceğini biliyoruz." dedi. Avukatlar Günün nedeniyle Baro'da düzenlenen kokteyle Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, hakim ve savcılar ile çok sayıda avukat katıldı. 
 
Taşkın,  yaptığı konuşmada, "Bağımsız yargıyı ve bağımsız savunmayı bir ülkenin teminatı olarak görüyoruz. Yargıya olan güven duygusunun o toplumun en büyük moral değeri olduğunu biliyoruz. Bu nedenle yargıya ve adalete olan güven duygusunun mutlaka en üst düzeyde olması sağlanmalıdır. Bir toplum da avukata ve savunmaya verilen önem özgürlüklerimize verilen değerle eş değerdir. Ülkemizde adalete olan güven duygusunun çok üst düzeyde olduğunu söylemek mümkün değildir. Herkesin şikayetçi olduğu 1982 Anayasası halen yürürlüktedir. İktidarı ve muhalefeti ile siyasi iradeden beklediğimiz şudur; 1982 Anayasasının madde madde değiştirilmesi yerine yeni bir Anayasa metni ele alınarak, sivil, demokratik, çağdaş bir anayasanın katılımcı ve uzlaşmacı bir yapıyla yapılarak tüm Türk toplumunu tam ve gerçek anlamda demokratik yapıya kavuşturulması sağlanmalıdır. Yeni ve demokratik, çağdaş bir anayasadan sonra bu anayasa ışığında Türk hukuk sistemindeki bütün anti demokratik, darbeler ürünü mevzuatın değiştirilmesi ve kaldırılması sağlanmalıdır. Yargı reformu için düşünülen yasal düzenlemeler vakit geçirilmeden çıkarılmalı. Yargıtay'ın iş yükünü azaltmak ve adil yargılamayı temin etmek için Yargıtay'daki daire sayısı arttırılmalı ve böylece adaletin tecellisi hızlandırılmalıdır." ifadelerini kullandı. 
 
Avukatlara yeşil pasaport verilmelidir diyen Taşkın,  "Avukatlık yasasında yapılacak değişiklikle avukatların sosyal güvenceye kavuşturulması sağlanmalı ve avukatlık mesleğinde 10. yılını tamamlayan avukatlara yeşil pasaport verilmelidir. Kamu avukatlarının gerek statü ve gerekse özlük hakları yapılacak yasal düzenleme ile düzeltilmelidir" dedi. 
 
BAŞKAN ÇAKIR'IN MESAJI
 
Avukatlar Günü dolayısı ile Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır mesaj yayınladı. 
 
"İnsanların güven içerisinde yaşamalarının temel şartı, adaletin sağlanmasıdır" diyen Başkan Çakır, mesajında şu ifadelere yer verdi; 
 
"Hak ve hukuk kavramlarının ihtilafa düştüğü durumlarda, hukuku uygulayarak hakkı savunacak olanlar ise avukatlardır. Haklının hakkını alması, suçlunun cezasını bulmasında avukatların önemli rolü bulunmaktadır. Bu bakımdan avukatlık çok önemli, önemli olduğu kadar da kutsal bir meslektir. Çünkü avukatlar toplumda adaletin sağlanması için çalışmaktadırlar.
 
Kişi ve toplumları hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan avukatlarımız, güçlerini hukukun üstünlüğünden alırlar. Hukuk devletinin birer ferdi olarak bizim onlara güvenimiz her zaman tam olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, yasalar önünde en iyi şekilde temsil edilmemizi sağlayan avukatlarımızın, avukatlar gününü kutlar, aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız