SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Temel Töreni Valisiz!

A- A+ PAYLAŞ

Turgut Özal Tıp Merkezi yanında inşa edilecek olan ve Konukevi olarak da isimlendirilen Hasta Yakınları Oteli'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi yanında Malatya Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) işbirliği ile yapılacak olan Hasta Yakınları Oteli'nin temel atma törenine, AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Mücahit Fındıklı, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD)
Başkanı Yunus Akdaş, Malatya Eğitim Vakfı Genel Başkanı Prof.Dr. Mesut Parlak, Müftü Hacı Yusuf Gül, bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Çakır, 864 metrekare alana bodrum dahil 5 katlı inşa edilecek Hasta Yakınları Oteli'nin 108 yataklı olup, 200 günde tamamlanacağını ve 1.1 milyon TL'ye mal olacağını ifade etti.

Milletvekili Mücahit Fındıklı, "Burayı yaptıranlar cami yaptırmış gibi sevaba kavuşurlar inşallah. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ederim" derken, İnönü Üniversitesi Rektörü Çelik de, "Buradaki hasta yakınlarının sıkıntısını giderme konusundaki teklifimize olumlu cevap veren Malatya Belediyesi ve MİAD'a teşekkür ederiz. Devlet millet işbirliği ile daha çok işler yapacağız. Bir hafta veya 10 gün sonra burada İlahiyat Fakültesi binasının temelini Malatya Park ortağı işadamları ile birlikte atacağız.
Bunlar bize ivme ve moral kazandırıyor" diye konuştu.

MİAD Başkanı Yunus Akdaş da, "Hayırda yarışmakta her zaman güzellik vardır. Kampüste önce bir iş adamımız ilköğretim okulu temeli attı. Şimdi Hasta Yakınları Oteli'nin temelini atıyoruz. Önümüzdeki günlerde de iş adamlarımız İlahiyat Fakültesi binasının temelini atacak" dedi. Aktaş, "Sayın rektörümüz, tıp merkezinde kalan hasta yakınlarının nasıl konakladıklarına ilişkin bir CD izletti bize. Buna duyarsız kalamadık" dedi.

Konuşmalardan sonra Müftü Hacı Yusuf Gül'ün duasıyla Hasta Yakınları Oteli'nin temeli atıldı.

Bu arada, belediye tarafından daha önce ihalesi yapılan proje için, Mayıs ayında İstanbul'da yardım toplanması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı geceyi MİAD'la birlikte organize edenlerden Malatya Valisi Ulvi Saran'ın yanı sıra herhangi bir yardımcısının törene katılmaması dikkat çekti. Yardım toplama amaçlı söz konusu gece, amacının "güdüklüğü" nedeniyle ciddi eleştirilere yolaçmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız