SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Temel Ücrete Yansıtılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:37:48
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim Sen Malatya Şube Eş Başkanı Tarık Kaya, öğretmenlerin nöbetçi oldukları günlerde ders ve diğer görevlerinin azaltılması gerektiğini belirterek, “Ek ders ücretleri günün koşullarına göre uyarlanmalı, her türlü ek ödeme temel ücrete yansıtılmalıdır” dedi. 

Eğitim Sen Malatya Şube Eş Başkanı Tarık Kaya yazılı açıklama yaparak nöbet sorumluluğunun fazla mesai tanımlamasıyla ücretlendirilmesi gerektiğini ifade ederek taleplerinin karşılanıncaya kadar okulda nöbet tutmayacaklarını kaydetti. Mevcut uygulamalara göre yönetici ve öğretmenlere verilen nöbet görevinin fazla mesai kapsamına alınmadığını ifade eden Kaya, “Her ne kadar nöbet görevi nedeniyle eğitim emekçileri ciddi sorunlarla karşı karşıya bırakılsa da söz konusu görevin eğitim-öğretimin bir parçası olması ve öğretmenler tarafından yerine getirilmesi oldukça önemlidir. Bu durumun en önemli nedeni ise öğretmenin, öğrencisini sadece ders sürecinde değil, okulda geçirdiği süre zarfında ruhsal ve bedensel olarak izleyebilmesi, öğrencinin ayrımcı, şiddet içeren, ötekileştirici, baskıcı kimi davranışlarına karşı yol gösterici olabilmesinde yatmaktadır. İkinci bir neden ise öğretmenlerin nöbet görevinden çekilmesi halinde okulların polis, koruma memuru ya da taşeronlaştırma politikaları kapsamında taşeron işçilere ya da güvenlik görevlilerine açılacak olmasıdır. Bu nedenledir ki okullarda yaşanan şiddete şiddetle karşı çıkmak gibi bir yaklaşım kimi sorunların çözümünü değil, derinleşmesini beraberinde getirecektir” ifadelerine yer verdi.

Okullarda nöbet görevlerinin haftada bir gün olması gerektiğini belirten Kaya, öğretmenlerin nöbetçi oldukları günlerde ders ve diğer görevlerinin azaltılmalısını ve öğretmenin nöbeti sırasında dinlenecek zaman ve mekanın da oluşturulmasını talep etti. Ek ders ücretlerinin günün koşullarına göre uyarlanması gerektiğinin de altını çizen Kaya, “Her türlü ek ödeme temel ücrete yansıtılmalıdır. Diğer meslek gruplarında nöbet hizmeti fazla mesai olarak kabul görmekte ve bunun için ek bir ücret ödemesi yapılmaktadır. Bu nedenlerle 9 Şubat 2015 tarihinde tüm iş yerlerinde nöbetlerin fazla mesai olarak kabul edilmesini ve ücretlendirilmesini talep eden dilekçelerimiz okul, kurum müdürlüklerine verilecek, öğretmenler kurulu toplantılarında konuya bakışımızı anlatan bildiriler okunacak ve taleplerimiz yerine gelinceye dek nöbet tutulmayacaktır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız