SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Temel Yanlış Atılırsa.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:47:15
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, Malatya’nın özellikle sağlık altyapısını baştan planlayacaklarını söyledi. 

Saadet Partisi Malatya İl Teşkilatı, 30 Mart yerel seçimleri kapsamında Fırat Mahallesi’nde, mahalle toplantısı düzenledi. 

Mahalle toplantısında konuşan Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, 30 Mart yerel seçimlerinin diğer seçimlerden farkı olduğunu kaydetti. 

Erkal, Malatya’nın 30 Mart yerel seçimlerine büyükşehir olarak girdiğini belirterek, “Büyükşehir, Malatya’nın tek bir merkezden planlanması demektir. Malatya’nın tüm ilçeleri mahallemiz, semtimiz haline gelecek. Gerçekten ağır, vebali ve mükellefiyeti yüksek, vizyon, birikim isteyen bir iş. Eğer bu tarihi dönemeç noktasında Malatyalı kardeşlerimiz irade beyanını yaparken bu beyanı hak ölçülerinde, ehliyet ve liyakat ölçülerinde yapmazsa, Malatya’nın yüz yıllık geleceği karanlık olacaktır ve belirsiz bir noktaya doğru gidecektir” dedi.

“MALATYA TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDEN DÜŞTÜ”

Büyükşehir olan Malatya’nın temellerinin doğru ve sağlam bir şekilde atılması gerektiğini vurgulayan Erkal, “Temel çürük, yanlış ve eksik atılırsa, bina inşa edilemez. Bir iki kat yaparsınız. Üçüncü katta üzerinize yıkılır. Bu karar yanlış verildiğinde geri dönüşü de yoktur. Sizin kaynaklarınız, paralarınız çarçur olur. Eğer Malatya’nın kaynakları doğru kullanılmazsa, bu kent sağlıklı bir şekilde büyüyemez. Malatya gittikçe Türkiye gündeminden düşüyor” ifadelerini kullandı. 

“SAĞLIK ALTYAPISINI GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ”

Malatya’da her şeyi yeni baştan planlayacaklarını kaydeden Erkal, kent merkezini yeniden gözden geçireceklerini belirtti.

Erkal, Malatya’nın her anlamda altyapısının yeniden planlanacağını ifade ederek, “Malatya’nın sağlık altyapısı yeniden gözden geçirilecek. Kimse bu ülkede korku devleti kurarak, milleti yönetemez. Dayatmacı, zorba zihniyeti yere gömeriz. Bu milleti korkutarak, siyaset yapmayınız. Bu millete saygı gösteriniz. Milli iradeye saygı gösterip, taleplerini ciddiyetle dinleyiniz. “hastanemiz gitti, esnaflarımız bitti” diyorlar. Sadece esnaflar bitmedi. İnsanca yaşama standartları da bitti. Sağlık insanlarımızın, Malatyalı kardeşlerimizin en temel insan hakkıdır. Devletin yapmakla zorunlu olduğu en temel insan hakkıdır. İnsanın canının ötesinde bir şey var mı? Böyle büyük bir organizasyonu devlet yapmak zorundadır. Vatandaşların yapacakları bir iş değildir. Yıllarca iki merkezle besleneceğini düşünen sizler, nasıl utanmadan, sıkılmadan bunu tek hastaneye indiriyorsunuz?” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, hastaneler üzerinden iktidara yüklendi.

Asiltürk, “Bir vekil çıkıp, “ya hastane bu araziye yapılır ya da hastane yapılmaz” dedi. Neticeyi gördünüz. Türkiye’de bir başka örneği yoktur. “640 yataklı parantez içinde 800 kişi kapasiteli hastane yapıyoruz” diye TOKİ tabela astı. Defalarca sordum; siz “640 yataklı hastaneye 800 kişilik nasıl hastane yapıyorsunuz?” “160 yatağa çift kişi mi yatıracaksınız?” diye sordum. Bir Allah’ın kulu cevap vermedi” diye konuştu. 

Saadet Partisi Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Canbay, “Devlet Hastanesi’nin kapanmasıyla 40 iş yeri kapanmış. Diğer iş yerlerinin de ne kadar kötü olduğunu gördük” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız