SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Temel Yanlış Atılırsa Köy Olur"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:10:51
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, Malatya'nın yeniden planlanmasının bilgi birikimi, tecrübe ve vizyonla olacağını söyledi. 

30 Mart yerel seçimleri çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi Malatya İl Teşkilatı, TOKİ'de vatandaşlarla bir araya geldi. 

Vatandaşların yoğun ilgisi altında gerçekleştirilen toplantıda konuşan SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Saadet Partisi olarak 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler çok önemsediklerini kaydetti. 

İlk kez büyükşehir statüsü ile yerel seçimlere girecek olan Malatya'nın temellerinin sağlam ve doğru atılması gerektiğini dile getiren Asiltürk, "Eğer Malatya'nın temelleri; yanlış, plansız, programsız atılırsa, şehrimiz büyükşehir değil, büyük bir köy olur" dedi. 

SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, Malatya'nın büyükşehir olmasıyla birlikte Malatyalıların üzerine büyük bir sorumluluğun düştüğünü ifade etti. 

Büyükşehre en uygun adayı belirlediklerini dile getiren Canbay, tecrübeli bir ekiple hizmete talip olduklarını belirtti. 

Canbay, işi bilen ile bilmeyen insanın bir olmayacağını kaydederek, "İşi bilen bir insan, önüne bir konu geldiği zaman kendisi meseleyi anlar, orayı görür ve kendi mesleği olduğu için karar verir. Ama işi bilmeyen bir insan zile basar, alttaki memuru çağırır, "bu işi nasıl yapacağız?" diye sorar. Bir müddet sonrada onun oyuncağı haline gelir. Geçmişte 10 yıl belediye başkanlığı yapan ve belediyede bir dirayet ortaya koyan Ahmet Münir Erkal'in tecrübesi, ufku ve ibadet aşkıyla çalışma heyecanı adaylık sürecinde hep öne çıkan hususlar olmuştur" ifadelerini kullandı.

"MALATYA SİL BAŞTAN YENİDEN PLANLANACAK"

SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, 30 Mart'ın Malatya için tarihi bir dönemeç ve başlangıç olduğunu söyledi. 

57 kat hizmet alanı büyüyen Malatya'nın temellerinin doğru ve sağlam atılması gerektiğini belirten Erkal, büyükşehri yönetmenin ciddiyet isteyen bir iş olduğunu dile getirdi. 

Erkal, Malatya'nın sil baştan planlanacağını kaydederek, "Sizler Malatya'nın 5 yıllık belediye başkanını seçmeyeceksiniz. Malatya'nın yüz yıllık geleceğini belirleyeceksiniz. Bu kadar önemli bir karara , Malatyalı kardeşlerimiz imza atacaklar. Tercih ve takdir haklarını bu kadar önemli bir kararın hayata geçmesi için kullanacaklar. Onun işçin Malatyalıların bu hususta iddialı, vizyonlu ve geleceğe dönük bir bakış açısı olduğunu çok iyi biliyorum. Bu ciddiyet ve mesuliyetle, meseleye yaklaşılması gerekiyor. Ama maalesef meselenin bu ciddiyetle ele alınması gerekirken, birileri öyle bakmıyor" şeklinde konuştu. 

"NE ZAMANA KADAR HATIRLA, GÖNÜLLE, SELAMLA BU İŞİ GÖTÜRECEKSİNİZ"

Hatırla, selamla ve gönülle büyükşehrin yönetilemeyeceğini ifade eden Erkal, şunları söyledi: "Huzurunuza gelen birileri; sizden hizmet iradesini, birikimini, tecrübesini, teknik gücünü ortaya koyarak rey istemiyor. "Ankara'nı selamını getirdim, selama oy verin" diyorlar. "Hatıra, selama oy verin" Sen nesin? Sen gölge misin? Eğer sen uzaktan kontrolle yönetileceksen, sen iradeni birilerine teslim edeceksen, Malatya Belediye Başkanlığı'nda ne işin var? Hangi işi yapıyorsan, o işle uğraş. Malatya insanına saygısızlık etmeyin. Bu kadar ağır bir hizmet mükellefiyeti, gerçekten tecrübe, bilgi, vizyon, ehliyet, liyakat ve adil yönetim ister. Bu kişilik özelliklerine sahip değilseniz, hangi cesaretle, neye güvenerek ortaya çıkıyorsunuz? Ne zaman kadar hatırla, gönülle ve selamla bu işi götüreceksiniz?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız