SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Temel Yanlış Atılırsa.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:26:05
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal, gittiği mahallede davul ve zurnayla karşılandı.

Erkal, seçim çalışmaları kapsamında Sarıcıoğlu Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Davul ve zurnayla karşılanan Erkal’e vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi. Vatandaşlarla sohbet eden Erkal, mahalle sakinlerine projelerini de anlattı. Erkal, “Tercih hakkınızı kullanırken taktir hakkınızı kullanırken geleceğinizi belirliyorsunuz, memleketinizin, ülkenizin, beldenizin nasıl bir yöne gitmesini istediğinizi belirliyorsunuz. Bundan dolayı be tercih ve takdir hakkının çok hassasiyetle ve ciddiyetle düşünülerek kullanılması gerekiyor. Biz hesap verme ve kul hakkı yememe şuuruna sahip bir milletin çocuklarıyız. Bizler biliyoruz ki, yaptığımız her şeyin hesabını vereceğiz. Bu anlamda bu mesuliyeti devirte ederek meseleye baktığınız zaman geleceğimiz daha aydınlık, hayırlı, uğurlu, şerefli ve itibarlı olacak inşallah. Bu şekilde davrandığımız zaman Malatya çok daha ehil şekilde yönetilecek ve maddi manevi zenginlikleri çok dengeli ve adil bir şekilde inşallah bütün kardeşlerimize dağıtılacaktır” dedi.

“ÜÇ ESAS BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Yönetim anlayışında 3 esasa büyük önem verdiklerini ifade eden Erkal, “3 esası yönetimde ısrarla uygulanması gerektiğini dile getiriyoruz. Eğer bir yöneticiye hasbelkader yönetimi ve makamı deruhte ederse 3 esasa riayet etmek ve yönetime aksettirmek zorundadır. Birincisi adalettir, adil olacaksınız bir diğeri istişare edeceksiniz vatandaşlarla, hemşerilerinizle, kardeşlerinizle istişare edeceksiniz. Vatandaşın talebini dinleyeceksiniz. Onların arzu ve isteklerini alıp belediyenin teknik kadrosu ile bir araya gelip en hayırlı ve doğru çözümü bulacaksınız. Üçüncü bir esas ise iş ehliyet ve liyakate dikkat edeceksiniz” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR OLAN MALATYA’NIN DOĞRU YÖNETİLMESİ GEREKİYOR”

Erkal, büyükşehir statüsüne kavuşan Malatya’nın temellerinin doğru atılması gerektiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: 

“Bu dönemin diğer seçimlerden önemli bir farkı var. Büyükşehir demek, bütün ilçelerimiz mahallemiz semtimiz olacak demektir. İl sınırı belediye sınırı olacak. O zaman Malatya böyle bir ufukla, vizyonla, böyle bir bakış açısıyla planlanmak zorunda kalacaktır. Küçük düşünenler, bu büyük misyonu kavrayamazlar. Küçük düşünenler, büyük bakış açısını Malatya’ya taşıyamazlar. Bu hizmeti Malatya’ya getiremezler. Hedefiniz ne kadar büyük olursa, himmetiniz ne kadar büyük olursa, ufkunuz ne kadar büyük olursa o kadar büyük iş yaparsınız.”

“MALATYA DAR BİR ÇERÇEVEYE SIKIŞTIRILMIŞ”

Erkal, Malatya’nın doğru yönetilmesi adına göreve talip olduklarını belirterek, “Malatya, dar bir çerçeveye sıkışıp kalmış. Sadece makyaj yapıyorlar. Boyasını, cilasını değiştirip, aydınlatma lambaları ile plastik kayısı heykelleri dikiyorlar. Allah’tan korkun. Binanın temeli çatlamış, kolonlar yıkılmak üzere sen boyasıyla, cilasıyla, kapısının tokmağıyla uğraşıyorsun. Bu nasıl bir iştir? Hedefsiz bir gemiye hiçbir rüzgar fayda etmez. Hedefsizlik, belirsizliktir. Belirsizlik ise acizliktir. Aciz değilseniz, hedef koyun. Korkmadan, utanmadan, çekinmeden ‘Malatya’ya bunu yapacağım’ deyin. Biz her zaman yapacaklarımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. Büyükşehir olan Malatya’nın temellerini sağlam bir şekilde atacağımıza inanıyoruz. Bu noktada sizlerin vekaletini istiyoruz” şeklinde konuştu.

“YEREL SEÇİM, MALATYA’MIZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk ise, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimin Malatya adına büyük önem taşıdığına işaret ederek, “Büyükşehir olarak ilk seçimimiz olacak. Bu seçimde Malatya’nın temellerinin sağlam atılması gerekiyor. Tüm Malatya il sınırlarını kapsayan bir seçim olacaktır. Kapısının önünü göremeyen bir belediye başkanı ilçelere bağlı köylerin eksikliğini görmesi mümkün mü? Bir binanın temeli sağlamsa o bina ne kadar büyük yapılırsa yapılsın bina sağlam olur. Ancak temel yanlış atılırsa Malatya’mızın 40-50 yılı heba olur. Bu seçim bir kağıdı sandığa atma seçimi değil. Bu seçim gençlerimizin geleceğini onura etmemiz gerekiyor” dedi. 

Öte yandan değişik siyasi partilerde görev yapmış 50 genç, Saadet Partisi Gençlik Kollarına üye oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız