SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Temelini Bakan Atacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:20:07
Temelini Bakan Atacak
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi (İÜ), 2’nci hastanenin temelini 25 Temmuz atacak. Karaciğer Nakli Hastanesi’nin temelini Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz atacak.

İÜ tarafından yapılan yazıla açıklamada, “Karaciğer naklinde dünya ikincisi ve Avrupa birincisi olan İnönü Üniversitesi, şimdi de Karaciğer Nakli Hastanesi kuruyor.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Araştırma Hastanesinin yanında ikinci bir hastane daha yapılıyor.

Karaciğer Nakli Enstitüsü kurarak dünyada bir ilke imza atan İnönü Üniversitesi’nin bu yıl içinde dünyada ikinci bir örneği olmayan Karaciğer Nakli Hastanesi de kuracağı bilgisi, daha önce Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştı. Edinilen bilgiye göre, Karaciğer Nakli Hastanesinin temel atma töreni 25 Temmuz 2013 Perşembe günü gerçekleştirilecek. Temel atma törenine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da katılacağı öğrenildi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, 12 Haziran 2013 günü bir basın toplantısı düzenlemiş ve önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalardan biri de Karaciğer Nakli Hastanesi ile ilgili olmuştu. Karaciğer naklinde elde edilen başarıya değinen Çelik, Karaciğer Nakli Enstitüsü kurduklarını ve yakında Karaciğer Nakli Hastanesinin temellerinin atılacağını haber vermişti. Prof. Dr. Cemil Çelik, basın toplantısında, “Bu, bir Türkiye Projesi, bir Anadolu Mucizesidir. Bu proje Malatya’da gerçekleşiyor.” demiş ve Malatya’nın bu yüzden çok şanslı bir şehir olduğunu ifade etmişti.

“Turgut Özal Tıp Merkezimiz, sadece karaciğer naklinde değil, karaciğer nakliyle beraber, kemik iliği ve böbrek naklinde, kardiyoloji, girişimsel radyoloji, kalp ve damar cerrahisi gibi diğer tıp alanlarında da büyük başarılara imza atıyor. Bu başarılar, artarak devam edecek ve öyle inanıyorum ki, çok yakın bir gelecekte, karaciğer naklinde olduğu gibi, diğer tıp alanlarında da dünya çapında bir başarı düzeyini yakalayacağız.” diyen İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesinin, sağlık alanında gösterdiği başarının benzerini diğer alanlarda da gerçekleştirmek için canla başla çalıştığını söylemişti: “Fen, mühendislik, eğitim, güzel sanatlar, temel bilimler, sosyal bilimler gibi alanlarda da geleceğimizin çok parlak olduğuna inanıyorum. Bütün bu alanlarda, genç ve dinamik bir akademisyen kadrosuna sahip olduğumuzu iftiharla söylemek istiyorum.”denildi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşecek temel atma töreninin 25 Temmuz 2013 Perşembe günü saat 15.00’da Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi önünde olacağı öğrenildi.

ARŞİV FOTO: Rektör Prof.Dr. Cemil Çelik ve Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Sezai Yılmaz

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız