SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Temelini Bakan Atacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:35:35
Temelini Bakan Atacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi 5 bin 300 metrekarelik inşaat alanına sahip olan Nikah Sarayı’nın temelini 10 Mayıs Cuma günü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla atacak. 

Malatya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Nikah sarayı için 10 Mayıs Cuma günü saat 11.00’de düzenlenecek temel atma töreni, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek. Malatya Belediyesi Nikah Sarayı, Fahri Kayahan bölgesinde inşa ediliyor. Yeni nikah sarayında 1300 metrekare genişliğinde 750 kişilik büyük salon ile her biri 290 metrekare ve 185 kişilik olan 2 adet küçük salon yer alacak. Büyük salonda yemekli nikahlara olanak sağlanırken, küçük salonlar törenli nikahlara imkan tanıyacak niteliğe sahip olacak. Ayrıca, törensiz nikah kıymak isteyenler için de 55 metrekarelik bir salon ayrılmış bulunuyor. Nikah sarayının arka cephelerine 8 adet dükkan yerleştirilmiş, bu dükkanlarda yemek ve düğün organizasyonlarına ait işyerlerinin kurulması hedefleniyor. Dükkanların ön taraflarının modern üst düzenlemeleriyle birlikte bina arkadaki havuzlu meydana açılıyor. Nikah sarayında bir veranda ile bu meydana açılan bir kafeterya bulunuyor. Kafeteryanın sair zamanlarda da bulvara bir hareketlilik katması bekleniyor. Binaya hizmet veren 150 araçlık bir otopark alanı da olacak” denildi.

Açıklamada projenin mimarı yapısıyla ilgili olarak ise şu bilgiler verildi:

“Nikah sarayının plastik etkisi, cephe unsurları tasarlanırken, zeminde 4100 m2 alan kapsayan bu büyük binanın olabildiğince hafif, hantal olmayan, estetik aynı zamanda ihtişamlı bir bina olarak algılanması amaçlandı. Günümüzde modern mimaride son nokta olan çelik taşıyıcılı kabuk sistem estetik bir anlayışla birleştirildi. Taşıyıcı sistem salt ayakta tutan değil, mimari imgeyi oluşturan unsurlardan biri olarak kabul edilmektedir. Bunun yanı sıra kültürümüzün çok önemli bir parçası olan nikah ve düğün merasimlerinin geleneksel simgeleri beyaz renk, cephede söve elemanları, sütunlu geçişler kullanılarak bir sentez oluşturuldu.”

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, farklı mimarisiyle nikah sarayının Malatya’nın sembol eserleri arasında yerini alacağını belirterek, “Bu projeyi Malatya’ya kazandırmanın heyecanını tüm vatandaşlarımızla birlikte paylaşmak istiyoruz. Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla düzenlediğimiz temel atma törenine tüm hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız