SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Temelini Başbakan Atacak..''

A- A+ PAYLAŞ

Eski Sümerbank Fabrikası'nın karşısında bulunan, bazı sosyal tesisler ile işçi ve memur evlerinin yeraldığı, daha sonra belediyeye devredilen 113 dönümlük alanda yaptırılacak olan "Sümerpark"ın temelinin, 12 Temmuz'da Malatya'ya gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılacağı açıklandı. Sümerpark'ın 5 Mayıs'ta yapılan ihalesinin "daha sonra açıklanacağı" belirtilen sonucu ise henüz açıklanmadığı için, ihalenin hangi firmaya verildiği merak konusu oldu. Bu arada, Belediye Başkanı Cemal Akın, başbakanın Sümerpark temelinin yanı sıra, alt geçit açılışlarını da yapacağını ve alt geçit töreninin Sıtmapınarı'nda yapılacağını da belirtti.

BAŞBAKAN TEMEL ATACAK..
Atatürk Caddesi'ndeki esnafları ziyaret eden Belediye Başkanı Akın'ın, esnaf görüşmeleriyle ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yapılan açıklama özetle şöyle:

"Belediye Başkanı H.Cemal Akın, 12 Temmuz Çarşamba günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimize geleceğini ve Malatya için çok önem arz eden Sümerpark’ın temelinin atılacağını ve altgeçitlerin resmi açılışlarının yapılacağını belirterek, “bütün hemşehrilerimizi Sıtmapınarı Alt Geçidi’nde (Eşref Bitlis) düzenlenecek törene bekliyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Akın, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan esnafları da ziyaret ederek, sorunlarını dinleyip, Belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Akın, düzenlediği geziler ile ilgili olarak; “Vatandaşlarımızla bir araya gelerek Malatya’nın sorunları hakkında görüş alış verişinde bulunup, Belediyemiz çalışmaları hakkında bilgiler veriyoruz. Her fırsatta, her platformda Malatya’nın gerçek sahibi olan hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz. Malatya halkının beklentileri temennisi bizim için önemlidir” dedi..."

KİME VERİLDİ?
Sümerpark'ın ihalesi, 5 Mayıs günü yapılmış, aynı gün ihale komisyonu katılan firmaları ve verilen teklifleri şöyle açıklamıştı:

GÜNGÖR TARIM İNŞAAT: 5.943.000 YTL
AKÇAĞ – AKSA ORTAK GİRİŞİM: 7.214.000 YTL
GÖZENOĞLU İNŞAAT: 7.254.000 YTL
MODEKS İNŞAAT: 7.390.000 YTL
VBZ İNŞAAT: 7.490.000 YTL
AA GRUP İNŞAAT: 9.200.000 YTL
OPTİMUM TURİZM İNŞAAT: 8.744.000 YTL
DOĞUCAN İNŞAAT: 6.827.000 YTL
ÖZLEM İNŞAAT: 7.300.000 YTL
AKYURT İNŞAAT: 6.390.000 YTL
ERHAN İNŞAAT: 5.785.000 YTL
VANLIOĞLU İNŞAAT: 6.444.000 YTL olarak gerçekleşti.

İhalenin ardından bir açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Sevim, Malatya Belediyesi tarafından 4734 Sayılı Kanun Kapsamında firmaların verdikleri tekliflerin İhale Komisyonu tarafından inceleneceğini ve sonucun ileriki günlerde ilgililer ile kamuoyuna açıklanacağını, ayrıca ilgili yasa gereği, işin muhammen bedelinin açıklanmadığını bildirmişti.

Bu açıklamanın üzerinden 2 ay süre geçmesine ve "temel atma" aşamasına gelindiğinin belirtilmesine karşın, ihalenin hangi firmaya verildiği konusunda bugüne kadar bir açıklama olmadı.

BAŞBAKAN BİRKAÇ SAAT KALACAK..
Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 12 Temmuz Çarşamba günü Malatya'ya yapacağı ziyaretin birkaç saat süreceği öğrenildi.

Çarşamba günü 11.30 gibi Malatya'ya gelecek olan Başbakanın, AKP'nin Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak il kongresinin yanı sıra, bazı açılış ve temel atma törenlerine katılacağı, en geç 16.00 gibi Malatya'dan ayrılacağı belirtiliyor.

MAKET FOTO: Eski Sümerbank İşçi ve Memur evlerinin bulunduğu alanda inşa edilecek olan "Sümerpark"la ilgili maket görüntüleri..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız