SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Temennimiz İşyeri Açmaları"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:47:19
A- A+ PAYLAŞ
 
ABİGEM tarafından düzenlenen, Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB tarafından da desteklen ‘Girişimcilik Kursu’nu tamamlayan 30 genç girişimciye sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda  düzenlenen sertifika töreninde konuşan  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, genç ve kadın girişimci sayısının artmasını arzu ettiklerini ve bu konuda Oda olarak her türlü desteği verdiklerini belirterek,  “ Bugüne kadar 270 kişiye ABİGEM  aracılığıyla eğitim verdi. Bu eğitimlerin bedelini Oda olarak biz karşıladık. haziran ayı içerisinde 90 kişi için  60 saat süreli yeni bir  girişimcilik eğitimi daha vereceğiz . Bugüne kadar  eğitim alanlardan 47’sinin kendi iş yerlerini açtılar. Bu azımsanmayacak bir rakam. Temennimiz, KOSGEB’in mali imkan ve bütçesinin arttırılarak, kursa katılanların daha fazla iş yerleri açmalarıdır” dedi.
 
Erkoç, TOBB’un genç ve kadın girişimcilere  büyük önem verdiğini,  genç girişimcileri Türk ekonomisinin iş hayatı içerisine sokma çabası içerisinde olduğunu belirtti.
 
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)  Malatya Müdürü Murat Seki ise törendeki konuşmasında, genç girişimcilere tavsiyede bulunarak iş kurmak için iş kurmamalarını, farklı alanlarda iş kurmalarını önerdi.
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut  Tozal da konuşmasında, “Girişimci arkadaşların bu sertifikalar ile Malatya’da istidamı arttırıcı, girişimciliği arttırıcı faaliyette bulunmalarını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Kısa adı ABİGEM olan Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Malatya Müdürü Müjde Demirkazık ise konuşmasında, KOSGEB’in 27 bin TL hibe ve 70 bin lira ise kredi desteği sağladığını belirterek  bu olanağın sağlanmasında  katkısı bulunanlara teşekkür etti. 
 
Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız