SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Teminat Kabul Ediyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:36:14
A- A+ PAYLAŞ

BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, PKK'nın geri çekilmesinin yasal düzenlemeye gerek olmadığını belirterek, "Biz hükümetin yaptığı açıklamaları teminat olarak kabul ediyoruz. Bu süretle herhangi provokasyondan doğrudan hükümeti suçlu tutucağız" dedi. 

Kışanak, TBMM partisinin grup toplantısında konuştu. Silahların susmasının önemli olduğunu ancak tek başına çözüm olmadığını belirten Kışanak, yasaların da bir an önce Meclis'ten geçmesi gerektiğini ifade etti.

CHP ve MHP'nin üye vermediği TBMM'de kurulan Çözüm Komisyonu'nu önemsediklerini belirten Kışanak, CHP ve MHP’nin yeniden bir değerlendirme yaparak komisyona katkı sunmasını istedi. Kışanak, "Biz bu komisyonu en etkin şekilde çalıştırmaya gayret edeceğiz" dedi. Komisyon ile ilgili CHP'nin tutumu eleştiren Kışanak, şunları söyledi: 

"CHP'nin tutumu her şeyden çok CHP'ye oy verenler tarafından sorgulanmalıdır. Ben yaptığım toplantılarda bu eleştiriyi duydum. Açıkça CHP oy veren ve kendisini demokrat sayan halkta büyük bir huzursuzluk var. Hele hele Antalya'da Sayın CHP Başkanı'nın konuşması var. Herkes hayretle ve şaşkınlık içinde acaba CHP'nin Genel Başkanı mı konuşuyor MHP'nin Genel Başkanı mı konuşuyor dediler. Belki Sayın Kılıçdaroğlu, Alperen Ocaklarına gitmiş olduğu heyecanla MHP ağzıyla konuşma yaptı. Ama bu Türkiye demokrasisine fayda veren konuşma değil. Sayın Kılıçdaroğlu MHP'nin size ihtiyacı yok. Onlar zaten çalışıyorlar. Sende söylemlerinde yaklaşımla bu ülkede milliyetçiliği, ayrımcılığı körükleyen bir üslup kullanırsan bundan zarar gören CHP olur. Bu konudaki yaklaşımlarını gözden geçirmeli bir çözümden, uzlaşıdan yana olanlar herkes diline üslubuna dikkat etmeli diyoruz. Ama Sayın Kılıçdaoğlu sabah akşam ağzından pazarlık yapıldığı diyor. Neyin hazırlığı Sayın Kılıçdaroğlu? Kimse bir şeyin pazarlığını yapmıyor. Kaybettiklerimizi kazanmaya çalışıyoruz. Bu ülke özgürlükleri demokrasiyi kaybetti. Temel hak ve özgürlükler pazarlık konusu olamaz. Kim kendi kültürünü, kendi dilini pazarlık konusu yapar? Kılıçdaroğlu 'Neden Öcalan ile görüşülüyor?' diyor Bu sorun Sayın Öcalan ve PKK dahil edilmeden çözülecek sorun değil. Bu kadar açık. Kendisi pek bunu dile getirmiyor. Kendisi de Dersim'de büyük acılar çeken ailenin fertlerinden biridir. Ama bugün Kürt sorunun çözümü konusunda bu kadar ketum bu kadar tıkayıcı bir tutum izliyor."

Kışanak, Kılıçdaroğlu'nun Öcalan ile görüşülmesi konusunda zaman zaman açıklamalarının olduğunu ileri sürdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız