SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Teminatımız Yaptıklarımız'

A- A+ PAYLAŞ

Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü Yasin Altunyuva (ortadaki), "Yapılan çalışmalarla 6 yılda Türkiye'de bin 700, Malatya'da ise 8 kara nokta iyileştirildi" dedi.

Karayolları Malatya Şube Şefliği'nde basın toplantısı düzenleyen Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü Yasin Altunyuva, görev alanları içinde yer alan Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman'da hizmetin en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyledi. Bölgeye bağlı illere eşit hizmet götürülmediği şeklindeki iddialara karşılık da Altunyuva, "Bir baba evlatları arasında ayrım yapar mı?" diye sordu.

Türkiye'de 2003 yılından beri yapılan çalışmalarla Karayolları'nda kör nokta olarak bilinen bin 700 ve Malatya'da ise 8 noktada iyileştirme çalışması yapıldığını vurgulayan Altunyuva, "Küresel ekonomik kriz Karayolları'nın çalışmasını da etkileyecek mi?" şeklindeki soruyu da şöyle cevaplandırdı:

"Bugüne kadar fazla bir sıkıntı olmadı. Geçen yıl Malatya'da yapılan çalışmalar için ilk önce 18 milyon TL ödenek ayrılmasına rağmen, yıl sonunda yaklaşık 100 milyon TL'lik harcama yapıldı. Bu yıl da çalışmalarımızda aksama olacağını tahmin etmiyorum. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır."

Bölünmüş yol çalışmalarının ölümlü kazalarda yüzde 90 düşüklük yaşattığını ileri süren Altunyuva, "Bölünmüş yollar nedeniyle özellikle hatalı sollamalar yok denecek kadar azaldı. Dolayısıyla bölünmüş yollar kaza sayısını da düşürdü" ifadelerini kullandı.

Malatya'da yapılan çalışmalar hakkında da slaytlar eşliğinde bilgi aktaran Altunyuva, Beylerderesi Viyadüğü'nün 2, 3 ve 4 No'lu ayaklarında çalışmaların sürdüğünü, 1 No'lu ayak ile üst yapı ihalesinin 30 Nisan'da yapılacağını bildirip, 2010 yılı sonunda tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Malatya - Adıyaman karayolu Doğanşehir ilçesi Çelikhan yol kaşağından Erkenek'e kadar 17 kilometrelik yeni yol açılıp Reşadiye Geçidi'nin by pass yapılacağını, bu yolun toprak ihalesinin yapıldığını, üst yapı ihalesinin de yapılacağını ve burasının 2010 yılı sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını vurgulayan Altunyuva, yaptıkları diğer hizmetlerle ilgili de ayrıntılı bilgi aktardı.

Malatya - Darende ilçe karayolunda bu yıl ağırlıklı olarak iyileştirme çalışması yapacaklarını, açılacak Karahan Tüneli'nin bağlantı yollarının ihalesinin yapıldığını bildiren Altunyuva, "2010 yılında tünel hariç, Darende ilçe karayolunun yüzde 90'ını tamamlamayı hedefliyoruz. Çünkü, Doğu'yu Malatya üzerinden Kayseri, Ankara ve İstanbul'a bağlayan bu karayolunun önemini biliyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız