SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Temiz Ayaklar Operasyonu'' Çağrısı

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Malatyaspor'un "şike" mağduru olarak küme düşürüldüğüne ilişkin iddiaları "irkilerek" okuduğunu, bu konuda yapılacak mücadeleye tüm gücüyle katkı vereceğini söyledi.

Ölmeztoprak, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"21 Temmuz 2006 tarihli Hürriyet Gazetesinde yer alan Malatya Sporun küme düşürülmesine ilişkin iğrenç tertipleri ve şike iddialarını içeren yazıyı irkilerek büyük bir üzüntü içerisinde okudum.

Bir ahlak ve centilmenlik mücadelesi olması gereken spor müsabakasının kendi doğal mecrasından çıkarılarak hangi uç noktalara getirildiğini ve hazırlanan senaryolarla nasıl çirkinleştirildiğini yapıcıların itiraflarına dayanarak adım adım veren bu belge/ yazı Futbolumuz adına büyük bir utanç vesikasıdır.

Bugün ortaya çıkarılan bu belge tüm iddia ve isnatlarıyla birlikte hemen ele alınmalı ve hızla değerlendirilmelidir.
Her ne kadar bir belge vasfı taşıyor olması hasebiyle bu iddia çok önemli olsa bile, Ulusal basınımızda bu yönde bir çok iddia ve yakınmanın yer aldığı da bir gerçektir.

Bu nedenle hemen ve kökten bir temizlenme operasyonu zaruridir. Federasyonundan kulüplerine, antrenöründen futbolcusuna ve basınından seyircisine kadar tüm spor kamuoyunun gönüllü ve cesur katılımıyla bu ve benzeri iddiaların üzerine gidilerek bu illetten kurtulmanın zamanı gelmiştir.

Evet tam zamanıdır. Çünkü bu utanç vesikası, aynı zamanda Ülkemiz için çok değerli bir arınma fırsatına da yol açmıştır.

Bu mikrobu tüm hücreleri ile tanımalı ve üretilecek aşı ile sporumuzu ele alarak sağlıksız yapıdan ivedilikle kurtulmalıyız.

Konjonktör bugün için çok müsaittir. Henüz dünya şampiyonu olan İTALYA; bir yanda bu büyük kupaya sahip olmanın coşkusunu yaşarken, diğer taraftan da çok serin kanlı değerlendirmeler yaparak her biri birer dünya markası olan kulüpleriyle şike iddiası üzerinden hesaplaşmış ve tarihte misli görülmemiş cezalar vermiştir. Bu nedenle dünya kamuoyunda kupa kazanmaktan çok daha büyük bir onura kavuşan İTALYA örneği bütün ihtişamıyla ortadadır.

Bizde bunu vakit geçirmeden derhal yapmalıyız. Çünkü şimdi tam bir " TEMİZ AYAKLAR" operasyonu gerekiyor.

Başta Spordan sorumlu Devlet Bakanımız olmak üzere ,Federasyonu ile Tahkimi ile Yargısı ile elele ve birlikte cesur ve kararlı adımlar atmalıyız.

Ben, bu güzel ve sağlıklı yol için tüm gücümle yola çıkmaya hazırım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız