SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Temmuz Sonunda Bitecek"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:56:23
A- A+ PAYLAŞ

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı iş birliğinde 11 Mayıs 2012 temeli atılan Malatya Arena Stadyumunda, çalışmalar devam ediyor. Toplu Konutlar İdaresi Başkan Yardımcısı Sami Er, ‘Stadyumu Temmuz’un sonuna bitirmeyi hedeflediklerini’ belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yapımına 11 Mayıs 2012 tarihinde İnönü Üniversitesi karşısında temeli atılan ‘Malatya Arena Stadyumu’nda, çalışmalar az sayıda işçi ile devam ediyor. 11 Mayıs 2012 tarihinde temeli atılan ve 700 iş gününde yapılması planlan stadyum, 1000 iş gününü geçmesine rağmen halen tamamlanamadı. UEFA kriterlerine uygun yaptırılan stadyumun kaba inşaatının bittiği fakat stadyum inşaatında az sayıda çalışan ile devam etmesi tepkilere neden oluyor. Kaba inşaatı tamamlanan Stadyumun, çelik imalatın da ise çalışmalar sürdüğü öğrenildi. İnönü Üniversitesi'ne bakan tribünün çelik imalatının yapımı hala beklerken, Stadyum içinde az sayıda çalışanın olması da tepkilere neden oluyor. Kayısıyı anımsatan objelerin kullanılacağı stadyumda ise ince işçiliklerin devam ettiği fakat stadyum bitmesi noktasında tarihlerin sürekli ileri bir tarihe ertelenmesi, kafalarda soru işareti bırakmaya devam ediyor.

11 Mayıs 2012 Temeli atılan ve normal bitiş tarihi 23 Ocak 2014 tarihinde tamamlanması beklenen stadyumun, zeminden ve bazı nedenlerden kaynaklanan sıkıntılar yüzünden birkaç aksayabileceği düşünülmüştü. 19 Mayıs 2014 tarihinde temsil edilmesi beklenen stadyumun hala devam etmesi tepkilere neden oluyor. Beklenen teslim tarihi üzerinden 1 sene geçmesine rağmen stadyumun tamamlanamaması, kafalarda soru işareti bırakmaya devam ediyor.

PTT 1.ligine yükselen Yeni Malatyaspor, 2014-15 sezonunda birçok sıkıntı çekmişti. İnönü Stadyumunun zeminle alakalı sıkıntılar olması ve takımın bir idman sahası bile olmaması, sezon içinde büyük tepkilere neden olmuştu. Sezon içinde hem gelen rakiplerin hem de Yeni Malatyaspor’lu yetkililer, İnönü Stadyumunun zemini ile alakalı bir veryansın da bulunmuştu. Her gelen teknik adamın İnönü Stadyumundan şikayetçi olması, büyük tepkilere yol açmıştı. Yeni sezonda PTT 1.Liginde mücadele edecek olan Yeni Malatyaspor, stadyumun tamamlanmaması durumunda İnönü Stadyumunda maçlara çıkacak.

2014 yılındaki yerel seçimlerde, AKP'den Malatya Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan ancak aday yapılmayınca Toplu Konutlar İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcılığı görevine atanan hemşehrimiz Sami Er, stadyum inşaatının bitimiyle ilgili müjdeyi verdi.

Stadyumu Temmuz ayının sonunda bitirmeyi hedeflediklerini belirten Sami Er, “2012 yılında temeli atılan Malatya Arena Stadyumu'nun yapımı elde olmayan nedenlerden dolayı gecikti. Bu gecikme müteahhit firmanın ciddi bir zararından dolayı kaynaklandı. Ben yetkililer ile görüştüm. Sıkıntılar giderilmiş. Şuan yapımı evet biraz yavaş ilerliyor ama birkaç güne kadar yapımına hız verilecek. İnşallah Temmuz ayının sonuna doğru bitireceğiz. Yeni Malatyasporumuz gelecek sezonda yeni stadyumunda maçlarına çıkacak” dedi.

Yeni Malatyaspor Kulüp Basın Sözcüsü Selim Pilten, İstanbul'dan gelen bir heyetin Malatya İnönü Stadı ve Arena Stadı'nda incelemelerde bulunduğunu kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız