SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Temmuz'da Böyleydi.. Sonra..

A- A+ PAYLAŞ

Orduzu Pınarbaşı, Malatya kent merkezine 5 km. mesafede, yoğun ilgi gösterilen mesire.. Burada 25 yıl önce inşa edilen tesisle, 1 milyon 600 bin ton (metreküp) suyun depolanabildiği ve alt bölgedeki bahçeleri sulama amaçlı bir gölet oluşturulmuştu.. Mesireye adını veren Pınarbaşı'ndaki kaynaktan beslenen gölet, sulama yoğunluğunun az olduğu dönemde, Temmuz 2005'de çekilen üstteki fotoğrafta görüldüğü gibi, doluydu.. 3 ay sonra aynı açıdan, bu kez gündüz çekilen fotoğraf, suyun sulamaya verilmesi nedeniyle en son durumu yansıtıyor. Gölet yok gibi.. Sadece, küçük bir arktan akıtılan ve direkt sulamaya giden, set önündeki çok az miktarda su farkedilebiliyor..

1979'da yapımı tamamlanan gölette tutulan su ile bin 300 dekar alanın sulanması planlandı. Göletin beslendiği tek kaynak ise, halk arasında Orduzu Pınarbaşı'nın gözesi denilen, gölün baş tarafındaki bölgede çıkan su.

Yağışın az olduğu dönemlerde, gölet suyu sulama için akıtılırken, kaynaktaki su azalması nedeniyle de gölette seviye sürekli düşüyor. Bu yıl da, sulama döneminde yeterli yağış olmaması ve sulamaya akıtılan miktarın da gölete takviye gelmemesi nedeniyle, seviye neredeyse "sıfır"a geldi.

Yaz aylarında, Orduzu Pınarbaşı'nda göl manzarasıyla piknik yapanlar, bugünlerde gittiklerinde, bomboş bir göl ve altta fotoğrafta görülen manzarayla karşılaşıyorlar.

HABER-FOTO: Levent BARIŞ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız