SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısı İçin Ortak Hareket Edilmeli"

0
Güncellendi - 2018-04-16 18:24:59
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kayısı işletmeleri Derneği Başkanı Rahmi Semiz, kayısı ile ilgili sorunların çözümü için ilgili tarafların birlikte hareket etmeleri gerektiğini bildirdi.

Semiz, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Malatya’nın Ankara’daki temsilcileri şehrimizi şahlandırmak için tüm gayreti gösterirken sıra biz kaysı üreticilerinde. Artık “kayısımızı ucuza alıyorlar” diye suçlamaktan vazgeçip, el ele verip ortak hareket etmeliyiz.

Kayısımıza sahip çıkıp, kayısıya alan bazlı destek sağlanmasını ve lisanslı depoculuğun bir an önce faaliyete geçirilmesini talep etmeliyiz.  Dünyanın en iyi kayısı üretim merkezi konumundaki Malatya’mıza hak ettiği değeri kazandırmalıyız.

Dönüp baktığımız zaman Malatya’dan yükselen tek sesin “kayısının ucuza satıldığı” yönünde olduğunu görmekteyiz. Burada tüm kayısı üreticilerimize büyük iş düşmekte, artık faturayı ihracatçı ile şire pazarı esnafına kesmekten vazgeçmeliyiz.

Herkesin elini taşın altına koyması gereken bir süreçteyiz. Hükümette temsilci Bakanımız Bülent Tüfenkci, iktidarda temsilci Genel Başkanımız Öznur Çalık varken, bizlerin bu gücü fırsata dönüştürmesi gerekiyor.

El birliğiyle kayısımıza hak ettiği değeri kazandırmamız gerekiyor.

Sorun tespit edilip, çözüm için uygun adımlar atılırsa hiçbir yöneticimizin ve siyasetçimizin kayıtsız kalmadığını gördük.

Daha önce iç pazarda yaşadığımız sorunları aktarmak için kapısını çaldığımız Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci hafta sonu bile olsa devletin kapılarını bizlere açtı ve sorun çözülene kadar desteğini esirgemedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüşerek, Bakanlık bürokrasisini seferber etti.

Yine Ak parti Genel Başkan Yardımcımız Öznur Çalık bizleri tek tek dinleyip sorunların çözümü için gerekli girişimlerde bulundu.

Son olarak Sayın Bakanımız Bülent Tüfenkci ve Genel Başkan Yardımcımız Öznur Çalık’ın gayretleri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Malatya'da ağırlanması ve kayısının, Malatya tarımının sorunlarına çözüm aranması bizleri memnun etmiştir.

Uzun vadeli çözümler için bizleri cesaretlendirdikleri ve yanımızda oldukları için bakanlarımıza, genel başkan yardımcımıza tüm kayısı üreticilerimiz adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Bundan sonraki süreçte mevzu kayısı ise başta biz kayısı üreticileri olmak üzere Malatyalıyım diyen herkese büyük görevler düşmektedir. Gelin üretimde istikrarı sağlamak, pazarlama ve piyasa arz konularındaki sıkıntılarımızı bitirmek için bir olalım, birlik olalım."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Rahmi (5 yıl önce)
    Abdulkadir bey, Ne yapmak istediğimi google sor, söylesin. Açıkca adını yazarsan iyi olur. AB tarafından konmuş uyduruk rakamlarla kayısının önü kesilmeye çalışılıyor. Mücadele verip ekmeğimizi kaptırmamaya çalışıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulkadir (5 yıl önce)Rahmi isimli kullanıcı yorumuna
    Adım Abdulkadir
    0
    0
    Yanıtla
  • Soyadın? Bana ulaşabilirsen ne yapmak istediğimi uzun uzun anlatırım. Belki birlikte hareket ederiz. Şire pazarındaki kayısıcıların çoğunda telefonum vardır. Burdan yazmam uygun olmaz diye yazmadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulkadir (5 yıl önce)
    Ne yapmak istiyorsun açık söyle. Sana fazla güvenmiyorum.
    0
    0
    Yanıtla