SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Temsil Onurunu Yaşadık"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:09:42
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü izcileri, Sarıkamış Şehitlerini ziyaret etti. 

Sarıkamış şehitlerini anmak için Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından organize edilen 'Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampına' 18 izci ve liderle katılan Malatya Öncü Kulübü İzcileri, Malatya’yı temsil etmenin onurunu yaşadı.

Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Derneği Başkanı ve Kulüp Önderi Cengiz Uğur, "22 Aralık 2014 pazartesi günü akşamı Erzurum Müftülüğü Konferans salonunda Sarıkamış sempozyumuyla başlayan faaliyet, Salı günü sabah Erzurum Karskapı Şehitliğinde şehitler için Kuran-ı Kerim okunması ve dualar ile devam etti. Buradaki şehitlerin mezar taşlarını kardan temizleyen izci ve liderlerimiz, marşlar eşliğinde otobüslerle Gaziler köyüne hareket etti. Oltu ilçesinde mola vererek Aslanpaşa camiinde namazlarını kılan ekibimiz, Gaziler köyüne ulaştı. Gaziler köyü camisinde şehitlerimiz için mevlit okundu, dualar edildi. Dedelerinin izinde olanlar sadece Türkiye’deki izciler değildi. Lübnanlı, Kosovalı, Filistinli ve Sancaklı onlarca izci de bizimle birlikteydi. 24 Aralık Çarşamba günü Sarıkamış Harekatı’nda şehit olan askerler, yine Harekattan önce Karargah olarak kullanılan Şenkaya ilçesine bağlı Bardız (Gaziler) Köyünde düzenlenen programla anıldı. Şenkaya Kaymakamlığı, Şenkaya Belediyesi ve Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından, Mehmet Gök Meydanı’ndan organize edilen anma törenine, halk ve askerler de katıldı. Törenden sonra Kaynak Köyüne minibüslerle hareket edildi. Bir saat sonra ise Kaynak yaylaya doğru çantalarını alan izci ve liderler zorlu bir yürüyüşe başladılar. 3 saatlik yürüyüşten sonra son durağımız olan Kaynak yaylaya varıldı. Yol boyunca 9. Kolordunun izlediği güzergahı takip eden izci ve liderlerimiz, şehitlerimizin o günün şartları içinde bize bu emaneti bırakmak için hangi cefakarlığı canı pahasına yaptığının kokusunu hissettiler. 25 Aralık Perşembe günü sabah yapılan bayrak töreninden sonra Kaynak yayladaki şehitlerimiz için yapılan dualara eşlik eden izci ve liderlerimizde zirvedeki şehitlerimiz için tekrar yürüyüşe başladılar. Gidiş ve dönüşü 3 saati bulan ve akşam karanlığında yapılan yürüyüşle buradaki şehitlerimize de dualar edildikten sonra Kaynak yaylaya geri dönüldü. Akşam Kaynak yaylada yapılan kamp ateşinde bir çok lisandan ama tek yürekten savaşı anlatan Türküler seslendirildi. İzci ve liderlerimiz gece sabaha kadar ise gazilerimizin, şehitlerimizin nasıl sıkıntılar çektiklerini bir nebze olsun anlamak için eksi 20 derece soğukta çadırda kalarak iliklerine kadar hissettiler. Ülkemizin birçok ilinden ve dünyanın birkaç ülkesinden katılan izci ve liderler şehitlerimizle beraber aynı geceyi aynı mekanda geçirmenin sevinicini yaşıyor ve atalarımıza şükranlarını sunuyorlardı. Ertesi gün sabah erkenden tekrar Kaynak köyüne yürüyerek döndüler. Son olarak Gaziler köyünde yapılan törenle bu güzel kamp son buldu" dedi.

Uğur, kampın çok verimli geçtiğini kaydederek, "Malatya’ya dönüş yolunda izcilerimiz ile yaptığımız değerlendirmede, “her ne kadar yürüyüş anında çektiğimiz sıkıntıları, soğukta almış olduğumuz abdestler ve gece eksi 20 derecede çadırda sabahlamanın zorluklarını yaşamışsak da zerre kadar üşenmedik ve üzülmedik. Dedelerimizin oralarda şehit olurken neler çektiğini bizzat yaşamış ve görmüş olduk. Çocuklarımıza ve gençlerimize Milli Bilinç vermek istiyorsak bu tür faaliyetleri bizzat yerinde yaşatmak gerekir ki bir daha unutulmasın ve gayemize ulaşmış olalım. Malatya Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü olarak 3 yıldır Allahuekber Şehitlerini Anma Kampına katılıyoruz. Allah nasip ederse Nisan ayında da Çanakkale Milli Bilinç Kampına katılmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız