SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Temsili Başbakan Ağladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:26:09
Temsili Başbakan Ağladı
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da koltuğunu çocuklara devretti. Başbakan Erdoğan'ın koltuğuna oturan 5. sınıf öğrencisi Nermin İrem Kocakalay konuşmasının ardından göz yaşlarını tutamadı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Mersin Akdeniz İleri Ortaokulu'nda okuyan 5. sınıf öğrencisi Nermin İrem Kocakalay'a devretti. Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen törene, Türkiye'nin çeşitli illerinden öğrenciler katıldı. Başbakan Erdoğan ise salona girdiğinde öğrencilerle teker teker tokalaşarak nereden geldiklerini sordu. Törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı.

Iğdır'dan gelen ve Bulakbaşı İlköğretim Okulu'nda okuyan Sevda Üstündağ ile sohbet eden Başbakan Erdoğan, "Bunlar öğretmenlerini teröristlerin elinden çekip aldılar. Anlat bakalım nasıl aldınız öğretmeninizi?" şeklinde sorular sordu.

Başbakan Erdoğan daha sonra ise bir konuşma yaparak salonda bulunan minik öğrencilere seslendi. Başbakan Erdoğan, "Bugünün çocuklarının büyüyerek, bilim insanı, sanatçı, siyasetçi, idericileri, doktorları, öğretmenleri, mühendisleri, iş adamları, çalışanları olarak Türkiye'ye, milletimize çok büyük eserler, çok büyük hizmetler kazandıracaksınız" diyerek, "Sizlerin en iyi eğitimi almanız için dünyanın gelişmiş ülkelerindeki tüm imkan ve fırsatların aynına kavuşmanız için hükümet olarak başbakanlık olarak bakanlıklar olarak gece gündüz gayret gösteriyoruz" dedi.

Öğrenci ve öğretmenler için hiçbir maddi külfetten kaçmadan gerekli adımları atmanın kararlılığı içinde olduklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Dünyada öyle ülkeler, bu ülkelerde öyle çocuklar var ki inanın sizin sahip olduğunuz imkanların çoğuna sahip değiller. Dünyada öyle çocuklar var ki ayakkabıları, elbiseleri, başlarını sokacak bir evleri, hatta gidecek bir okulları dahi yok. Dünyada öyle kardeşleriniz var ki kalemleri, defterleri, kitapları hatta yiyecek ekmekleri, içecek bir yudum suları dahi yok.Size sağlanan imkanları kullanırken dünyadaki bu yoksul kardeşlerinizi anımsamanızı, ihtiyaç sahibi arkadaşlarınızı düşünüp hem israftan kaçınmanızı, hem de imkanları başarıya çevirmenizi sizlerden özellikle rica ediyorum" diye konuştu.

Çocuklara bencillik yapmamaları uyarısında bulunan Erdoğan, "Bencillik hem güzel ülkemizi, hem dünyayı yoksullaştırır ve yaşanmaz hale getirir. Oysa paylaşmak hem ülkemizi hem dünyayı daha da güzelleştirir" şeklinde konuştu. Çocuklara sevinçlerini ve oyuncaklarını arkadaşlarıyla paylaşma tavsiyesinde bulunan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sevinçlerimizi, arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyin, oyuncaklarınızı, oyunlarınızı arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyin. Hiç kimseyi ama hiç kimseyi ötelemeyin, dışlamayın ve horlamayın. Arkadaşlarınız sizlerden farklı olabilir, bazı çocukların konuştuğu dili farklı olabilir, derilerinin rengi farklı olabilir. Sahip olduğu imkanlar sizinkilerden farklı olabilir. Sizleri nasıl Allah yarattı ve anne babalarınıza hediye ettiyse bilin ki dünyanın diğer çocuklarını da Allah yarattı ve onların anne babalarına hediye etti. Hepimiz bir Allahın kullarıyız, öyleyse Allah için birbirimize iyi davranmak, imkanlarımızı paylaşmak zorundayız."

"BİZ SİZLERİ PARKTA NE KADAR ÇOK GÖRÜRSEK O KADAR MUTLU OLURUZ"

Başbakan Erdoğan, konuşmasının son bölümünde ise çocuklara bir uyarıda daha bulundu. Evde bilgisayar başında, televizyon başında bağlanıp kalmamalarını, sokağa çıkıp parkta oynamalarını çocuklardan isteyen Başbakan Erdoğan, törende şunları söyledi:

"Her 23 Nisan'da yaptığım uyarıyı sizlere de hatırlatmak istiyorum. Belki hepinizin evinde televizyon, bilgisayar vardır, evnizide yoksa bile okulunuzda vardır. Lütfen televizyon ve bilgisayar başında çok fazla vakit geçirmeyin. Belki ters birşey söylemiş olabilirim, ama yine de bir baba, bir dede olarak bunu hatırlatmakta fayda görüyorum. Biz sizleri parkta ne kadar çok görürsek, cıvıl cıvıl seslerinizi ne kadar çok duyarsak o kadar mutlu oluruz.

Sizler sokakta daha çok oynayın diye parklar, oyun sahaları, spor tesisleri yapıyoruz, sizler oralarda oynayın, eğlenin diye. Şimdi artık şehirlerimizi, semtlerimizi, sokaklarımızı en çok da sizin için tasarlıyor, dünkü Bakanlar Kurulu'nda arkadaşlarıma özellikle bunları söyledim, sizlerin daha rahat, daha güvenli biçimde oynaması için inşa ediyoruz. Sizler de evlerinize kapanmayın, televizyonun, bilgisyaarın esiri olmayan ve sokaklara çıkın. Arkadaşlarınızla doyasıya oynayın. Öğretmenlerim, yanlış yapıyorsak bizi uyarsın.

Bu yıl da gerek evde torunlarım, gerek karşılaştığım çocuklar, gerekse bize mektup gönderen arkadaşlarınız okullada tenefüs süresinin ders süresinden daha uzun olmasını istediklerini söylediler. Bu konuyu Milli Eğitim Bakanımızla konuştuk, tenefüs saatları derslerden uzun olursa okullar da o zaman çok geç bitermiş, tatil süreleri daha da kısalırmış, dediler. En iyisi siz bir an önce okullarınızı bitirin, mezun olun böylece daha uzun tenefüs saatlerine kavuşursunuz.

Başbakanımız uygun gördüler. Şunu bilmenizi isterim ki her ne yapıyorsak sizin için yapıyoruz. Sizin için en iyisini, en güzelini yapmak için çok ama çok çalışıyoruz.Sizlere sonsuz derecede güveniyor, bizi gururlandıracağınıza, sevindireceğinize yürekten inanıyorum.

Ailenizle, öğretmenlerinizle, arkadaşlarınızla birlikte sizlere nice güzel bayramlar diliyorum. Bizlere bu güzel ülkeyi, bayramları kazandıran büyüklerimize de başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere şükranlarımı ifade ediyorum."

KÜÇÜK BAŞBAKAN GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Başbakan Erdoğan'ın ardından ise küçük Başbakan Nermin İrem Kocakalay bir konuşma yaparak, teneffüs sürelerenin kısalamayacağına dikkat çekti. Küçük Başbakan kısa bir konuşmanın ardından ise Başbakan Erdoğan'a baktı ve ağlamaya başladı. Başbakan Erdoğan'ın teselli ettiği minik Başbakan, daha sonra gece uykusunda gördüğü bir rüyayı anlatmak istediğini söyledi. Rüyasında Başbakan olduğunu anlatan Kocakalay, şiir niteliğinde rüyasını anlatarak güzel bir Türkiye portresi çizdi. Kocakalay, konuşmasının ardından ise ileride Başbakan olarak bu söylediklerini gerçekleştireceğini belirtti ve bunun için söz verdi.

Küçük Başbakan İrem Kocakalay, konuşmasının ardından ise gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir basın mensubunun bundan sonra çocukların Başbakanlık koltuğuna oturamayacağına ilişkin iddialar olduğunu hatırlatması üzerine Kocakalay, bunun kalkmasını istemediğini, her çocuğun hayatında bir kez Başbakanlık koltuğuna oturabilmesi gerektiğini anlattı.

Başbakan Erdoğan ise böyle bir iddianın gerçek olmadığını, kendilerinin bu görevde olduğu sürece küçük çocukların 23 Nisan'larda Başbakanlık koltuğuna oturabileceğini söyledi.

Küçük başbakana ayrıca Başkanlık Sistemi de soruldu. Nermin İrem Kocakalay bunun üzerinde çalıştıklarını söyleyince Başbakan Erdoğan'ı gülümsetti. Erdoğan, "Bizim gibi üzerinde çalışıyorlarmış" şeklinde konuştu.

Törende öğrencilerin kılık kıyafet konusu da gündeme geldi. Minik Başbakan serbest kıyafetle okula gitmek istediğini fakat bunun annelere büyük zorluklar yüklediğini anlatarak diğer yandan da serbest kıyafete karşı çıktı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız