SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tenis Sporu Malatya'da Yükselişte"

0
Güncellendi - 2017-09-04 03:20:54
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tenis ve Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Dr. Ali Acar, Malatya’nın teniste önemli bir mesafe kat edildiğini belirterek, “Biz kulübü ilk kurduğumuzda samanlıkta iğne arıyorduk. Sporcu bulamıyorduk. Ama şimdi sokaklarda, otobüslerde ve kaldırımlarda elinde raket ve sırt çantasıyla gezen sporcular görebilirsiniz" dedi.

Malatya’da 2 yıl önce kurulmasına rağmen elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren Malatya Tenis ve Dağcılık Spor Kulübü, kentte yaşayan gençlerin tenis sporuna ilgi duymasına da vesile oluyor.

Son olarak, Türkiye Tenis Federasyonu tarafından 17-23 Ağustos tarihleri arasında Erzurum’da yapılan Spor Toto Doğu Ligi Erkekler Takım Kategorisinde şampiyon olarak büyük başarıya imza atan Malatya Tenis ve Dağcılık Spor Kulübü hem Türkiye’nin birçok ilinde olmayan alt yapı olanakları hem de 200’e yakın sporcusu ile dikkat çekiyor.

Takım olarak ilk defa katıldıkları, Spor Toto Doğu Liginde şampiyon olarak büyük bir başarı elde ettiklerini söyleyen Kulüp Başkanı Dr. Ali Acar, kulüp olarak başarıya aç olduklarını ve önümüzdeki yıllarda daha büyük şampiyonalara katılmak istediklerini söyledi.

Türkiye ortalamasının çok yukarısında bir alt yapı olanağına sahip olduklarını belirten Acar, kulüpte bulunan antrenörlerin de çok iyi olduğunu dile getirerek, “Şu anda 200 civarında genç sporcumuz var ve yeni yetenekleri keşfetmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki şampiyonalarda daha iyi olarak kendimizi göstereceğiz. Daha önce Malatya'da yaptığımız turnuvalarda çok ciddi anlamda tenis konuşuldu. Buraya dışarıdan birçok sporcu geldi. Bu hem Malatya hem de bizim için çok önemli. Teniste artık Malatya ciddi bir yere geldi. Biz kulübü ilk kurduğumuzda samanlıkta iğne arıyorduk. Sporcu bulamıyorduk. Kulübü çok zor şartlarda kurduk. Ama şimdi sokaklarda, otobüslerde ve kaldırımlarda elinde raket ve sırt çantasıyla gezen sporcular görebilirsiniz. Malatya’da tenis artık ilgi duyulan bir spor haline geliyor. Hep birlikte el ele verirsek Malatya'yı çok daha iyi yerlere getirebileceği düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Maddi anlamda sporculardan hiçbir beklentilerinin olmadığını vurgulayan Acar, “Sporcular yeter ki yetenekli ve ilgili olsunlar, biz onları kazandırırız. Tenis halk tarafından çok pahalı bir spor olarak görülüyor ama diğer spor dallarıyla kıyaslandığında çok fark yok. Bir raket bir de ayakkabı ile oynanabilen bir spor. Yani isteyen herkes bu sporla uğraşabilir” şeklinde konuştu.

Alt yapı olanaklarından da bahseden Acar, “Biz bu tesisleri 2015 yılında yaptık. Uluslararası standartlarda 4 tane açık kortumuz var. İki tane de kapalı kortumuz var. Eğitimlerimiz yaz-kış devam ediyor. Kapalı kortlarımızı aynı zamanda ısıtmalı hale getirdik. Çok soğuk havalarda çocuklarımız çok rahat bir şekilde ders görebiliyorlar. Önümüzdeki senelerde burada Uluslararası bir turnuva yapmayı da düşünüyoruz. Tenis Malatya'da daha çok ilgi gören bir spor haline gelecek” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız