SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TEOG Başarısına Ödül

0
Güncellendi - 2016-01-22 20:57:30
TEOG Başarısına Ödül
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt İlçe Kaymakamlığı ve Yeşilyurt Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği törende (TEOG) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavında başarılı olan 105 öğrenci ile çeşitli projelerde görev alan 64 başarılı öğretmen ödüllendirildi. Öğrencilere hediye çeki, öğretmenlere ise başarı belgesi ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

TEOG sınavında başarılı olan öğrenciler ve çeşitli projelerde görev alan öğretmenler için düzenlenen ödül törenine Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Yeşilyurt Belediyesinin hizmetlerinin anlatıldığı slayt gösterisi ve yemek ikramından sonra söz alan Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat eğitimin öneminden bahsetti.

"BAŞARININ TEMELİNDE OKUL, AİLE VE ÇEVRE BİRLİKTELİĞİ VAR"

(TEOG) sınavında başarılı olan öğrencileri kutlayan Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Bizi asıl sevindiren çocuklarımızın başarısıdır, onları yürekten tebrik ediyorum. Bu başarı okul, aile ve çevre ile bağlantılıdır. Okuldaki yeterli eğitim, iyi bir çevre ve iyi bir aile ortamı birleştiği zaman başarı ortaya çıkar. Bugün burada gerçekleştirilen program ile İlçe Kaymakamlığımız ve Kurumlarımızla ortaklaşa yaptığımız programlara bir yenisini daha ekledik. Yeşilyurt'un gelişmesi ve büyümesi için uyumlu çalışmalar büyük önem teşkil etmektedir. Kitap Yurdu Projesi başta olmak üzere Öğretmenler günü etkinlikleri ve birçok faaliyeti birlikte düzenleyerek koordineli çalışıyoruz. Yeşilyurt’u bir bütün olarak kabul ederek, Malatya ve İlçemize ne kadar katkı sağlayabiliriz bunun çabasındayız. Bugünde ( TEOG) sınavında başarılı olan öğrencileri, öğretmenlerimizi ve velilerimizi hep birlikte misafir ediyoruz. Bizim verdiğimiz ödüller “çam sakızı çoban armağanı” misali ödüllerdir. Milli Eğitim Müdürlüğümüz çocuklarımızın en güzel şartlarda eğitim alması için seferber oldu. İlçe Kaymakamlığı ve Belediye olarak ta başarılı olan öğrencilerimize çeşitli hediyeler vereceğiz. Çocuklarımıza başarılarının devamını diliyorum" dedi.

f57437fd-c49e-4fe2-af3e-1f6121f12cfeBAŞKAN POLAT, "BİLGİDE GERİ KALAN TOPLUMLAR KAYBETMEYE MAHKÛMDUR"

Başkan Polat,"Bilgi bizim için çok önemli bir hazinedir. Bilgide geri kalan toplumlar kaybetmeye mahkûmdur. Çocuklarımız bilgiyi en güzel şekilde değerlendirerek, daha başarılı olacaklarına inanıyorum. Ülkemizi geçmişte olduğu gibi bugünde o gıpta edilen, adalet dağıtan, bilgi dağıtan ülke haline çocuklarımız getirecektir" dedi.

"YEŞİLYURT'TA GÖREV YAPMAK GURUR VESİLESİDİR"

Yeşilyurt'un eğitim alanında mesafe kat eden bir ilçe olduğundan bahseden İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, “Nüfusu 285 bini geçen, öğrenci sayısı 63.000, öğretmen ve eğitmen kadrosu 5.000 üzerinde olan bir ilçede görev yapmak, eğitim camiasıyla birlikte olmak, gurur vesilesidir. Bütün bu kitleye hizmet götürürken, eğitim gibi geleceğimizi ilgilendiren stratejik konularda kurum ve kuruluşların birlikte çalışması, aynı yöne bakması, ortak projeler üretmesi büyük önem taşıyor. Bizde bu çalışmayı yaparken Yeşilyurt Belediyesinin inanılmaz desteğini ve katkısını gördük. Tüm projelerimiz ve üretilen düşüncelere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, eğitim çalışmalarına her zaman katkı sağlayan, okullarımızın fiziki ve çevre düzenlemelerini yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

c2d2b855-115a-4bb3-b4d9-c18112c7e74e“(TEOG) SINAVINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLAN 14 ÖĞRENCİMİZDEN 11'İ YEŞİLYURT’TA”

Eğitimin ihmal edilemeyecek kadar önemli bir alan olduğuna vurgu yapan Kaymakam Babahanoğlu, "Malatya Büyükşehir statüsüne kavuştuktan sonra 40 bin nüfuslu 60 okullu bir ilçeden şimdi 250 okul ve 63 bin öğrenciyi barındıran bir ilçeye dönüştük. Eğitim her ailenin içine giren her birimizi ilgilendiren ciddi alandır. Yönetici, işçi, çalışan, veli, öğretmen ve öğrenci olarak hepimiz eğitimin bir parçası ve neferiyiz. İhmal edilemeyecek kadar önemli bir sektör olan eğitim için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Bizlerde eğitime heyecan getirmek, önde durmak ve eğitimcileri desteklemek için bu tip etkinlikleri sık sık düzenliyoruz. (TEOG) sınavında Türkiye birincisi olan 14 öğrencimizden 11'i Yeşilyurt'taki okullarda eğitim görmesi bizim adımıza mutluluk verici bir gelişmedir. Başarılı öğrencilerimizin yanı sıra 64 öğretmenimizi de bugün misafir ediyoruz. Kitap Yurdu projesi başta olmak üzere uygulanmakta olan projelerde büyük emek sarf eden, ekstra gayret göstererek ulusal, bölgesel olarak akademik, kültür, sanat ve spor alanlarında dereceye giren öğretmenlerimizi de ödüllendireceğiz" dedi.

YEŞİLYURT 11 ÖĞRENCİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Konuşmalardan sonra Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG ) Sınavında tam puan ve bir yanlış yaparak okul birincisi olan toplam 105 öğrenci, İlçe Kaymakamı Babahanoğlu, Belediye Başkanı Polat ve diğer protokol üyeleri tarafından hediye çeki ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Ayrıca Türkiye birincisi olarak Malatya'nın göğsünü kabartan 14 öğrenciden 11’i, Yeşilyurt'taki okullarda eğitim görüyor.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız