SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TEOG Başarısına Ödül

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:51:37
TEOG Başarısına Ödül
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz Kasım ayında yapılan, (TEOG) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavında başarılı olan öğrencilere Yazıhan  Belediyesinin düzenlemiş olduğu programda ödülleri verildi.

SODES toplantı salonunda gerçekleşen programa  Vali Süleyman Kamçı, Yazıhan Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Garnizon Komutanı Mesut Büyükkırlı, Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fetulla Taylan, kamu kurum ve kuruluşu yöneticileri ile  TEOG sınavında başarılı olan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “770 bin nüfuslu Büyükşehir olan Malatya’da temel eğitimde orta öğretime geçiş sınavının 1. basamak sınavında ilçemiz öğrencilerinin birinciliği alması bizleri ziyadesiyle gururlandırmış ve mutlu etmiştir. Bu vesile ile bizlere bu sevinci yaşatan başta İlçe Milli Eğitim kadrosu olmak üzere velilerimizi ve tabi ki de bu başarının baş aktörleri olan şuan burada bulunan 41 öğrencimizi kutluyor tebrik ediyorum. Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor; ‘Dünyanın en zengin aklını gördüm sermayesini sordum dedi ki okul.’’ Okul, zihinlerin şekillendiği bilgi ile aydınlandığı yerdir. Bilgi sayesinde insan diğer canlılardan ayrılır. Bilgi, eğitim kişiyi üstün kılar. Onun varlığına değer katar işte okulun önemi de buradan gelmektedir. Sevgili öğrenciler, hepiniz yıllar sonra buraya meyve verecek fidanlar olarak döneceksiniz. Öğretmenleriniz sizleri yeşermek için buradalar. Okul öyle bir topraktır ki! ağacın hızla büyümesini sağlayarak kısa zamanda meyve vermesine yardımcı olur. Bu gün burada bu meyveleri alacağımızın duygusunu yaşıyoruz.  Gelişen dünyamızda artık, fiziki güçlerin geride kaldığı birinci gücün bilim teknoloji olduğunu hepimiz biliyoruz. Bilimin teknolojinin yaratıcı geliştirici gücü hiç şüphesiz insandır. Günümüzde en değerli yatırım insana yapılan yatırım olduğunu görmekteyiz” dedi

Yazıhan Kaymakamı Özdemir ise, “Yazıhan’da sistemli planlı idealist bir program faaliyeti yürüttük. Güzel başarılara hep beraber imza attık. Milli Eğitim camiası ve  Öğrencilerimiz ile birlikte  canla başla çalışarak bu başarılara imza attık” ifadelerini kaydetti.

Vali Süleyman Kamçı ise, “Hiçbir başarı tesadüfen ortaya çıkmaz, başarı rahatından fedakarlık gösterebilen ve ona ulaşmak için ter döken, mücadele etmeyi göze alabilen, insanların ulaştığı çok kıymetli bir ödüldür. Başarı emek isteyen, alın teri isteyen bir hedeftir. Emek harcanmadan hedefe ulaşmayı düşünmek hayalperestlikten başka bir şey değildir. Sevgili öğrenciler sizler ders çalışmak için masanızın başına oturduğunuzda hayalini kurduğunuz ve hedefinizi belirlediğinizi bu başarıyla ispat etmiş oldunuz. Aynı başarıyı gelecek sınavlarda da ve üniversite sınavlarında da ve devamında sizi bekleyen kariyerinizde de devam ettireceğinize yürekten inanıyorum. Bu vesileyle sizleri bir kez daha kutluyor, başarılarınızın artarak devam etmesini diliyor, ailelerinize ve öğretmenlerinize sevgiler saygılar sunuyorum" dedi.

Öğrenciler eşofman takımı ve spor ayakkabı hediye edildi. Ayrıca 5 öğrenciden 2’sinin gelecek yılki okul masrafları Belediye Başkanı Nevzat Öztürk tarafından, 3 öğrencinin de okul masraflarını Yazıhan Belediye personeli üstlendi. 

Vali Süleyman Kamçı, ödül töreninden sonra Yazıhan Belediyesi’ne geçerek mahalle muhtarları ile toplantı yaparak, bölgenin sorun ve taleplerini arıyor.

Programın ardından Belediye ye geçen Vali Kamçı Belediye Başkanı Öztürk'ü makamında ziyaret ederek Muhtarlarla bir araya geldi. Bölge problemleri hakkında istişarelerde bulundu. Toplantının ardında ilçeden ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız