SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da TEOG Heyecanı

0
Güncellendi - 2016-11-23 16:54:58
Malatya'da TEOG Heyecanı
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığınca Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik birinci dönem ortak sınavlarının ilk gün oturumu sona erdi.

Tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da binlerce ortaokul 8'inci sınıf öğrencisi lise eğitimlerinin belirlenmesinde önemli bir yer tutan TEOG için sabahın erken saatlerinde okullara akın etti.

Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınırken ortak sınavların yapılacağı her bir ders yazılısı için oturumlar, saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başladı.

Birinci oturumda öğrencilere 20 Türkçe, 20 Matematik ve 20 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden olmak üzere toplamda 60 soru sorulurken değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek.

Emeklerinin karşılığını almak isteyen öğrenciler sınavda ter dökerken öğrencilerin velileri de çocuklarının iyi bir lisede okuması için dışarıda heyecan yaşadı. Malatya Hayrettin Sönmezay İmam Hatip Ortaokulunda TEOG sınavına giren öğrenciler soruların genel olarak kolay olduğunu ifade ederken bazı öğrenciler de yarın yapılacak 2. oturumun kendilerini daha çok zorlayacağını söyledi.

Okul bahçesinde çocuklarını bekleyen veliler ise heyecanlı olduklarını söyleyerek sınavın bütün öğrenciler için hayırlı olmasını diledi.

TEOG sistemi kapsamında ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik birinci dönem ortak sınavlarının ikinci gün oturumu ise yarın yapılacak. İkinci oturumda öğrencilere Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sorular sorulacak.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız