SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tepeköy'de 25 Dönüm Fidanlık

0
Güncellendi - 2015-12-31 23:33:22
Tepeköy'de 25 Dönüm Fidanlık
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Tepeköy’de fidanların yetiştirilmesi, bakımı ve saksılanması için 25 dönüm alan oluşturuldu.

Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait ağaçlandırma alanında çok farklı türlerde fidanların korunacağını belirten Başkan Polat, “Bu alanda kışlık ve yazlık fidanların korunmasını ve dikime hazır hale getirilmesini sağlayacağız. Süs bitkisi, çalı ve ağaç cinsi olmak üzere farklı türlerden fidanlarımızı uygun görülen yerlere dikimini gerçekleştireceğiz. Yapılan çalışmalarla Malatya’mız ve Yeşilyurt’umuz yeşilin hakim olduğu bir görüntüye kavuşacaktır” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Beraberinde Başkan Yardımcısı Mehmet Güner ile birlikte Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Tepeköy’de oluşturulan “Fidanlık Alanını” ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Tepeköy’de 25 dönüm alan üzerine kurulan Fidanlık Alanında farklı ağaç türünü yetiştireceklerini ifade eden Başkan Polat, “Malatya’nın Batıya açılan penceresi konumunda olan Yeşilyurt İlçesini daha renkli bir görüntüye kavuşturmak için ağaçlandırma ve yeşil alan sayısını artırarak ilçemizin rengârenk olmasını hedefliyoruz. Ekiplerimiz 2015 yılında 120 bin çiçek ve 100 adet lale soğanını belirlenen yerlere dikimini gerçekleştirdi. 2016 yılında bu sayıyı artırmak adına Tepeköy’de fidanlık alanı kurduk. Burada yetişecek olan ıhlamur, fıstık çamı, akça ağaç, karaağaç, dış budak, poşetli çam ve abelya poşetli ağaç türlerini havaların uygun olduğu zamanlarda park alanlarına, cami ve okul bahçelerine, refüjlere ve yol kenarlarına dikimini gerçekleştireceğiz. Mevsimlik çiçeklerle birlikte ilçemizin çehresi daha farklı bir görüntüye kavuşacaktır. Yeşilyurt’un adına yakışan “yeşil” bir görüntünün ilçe genelinde daha fazla yer almasını hedefliyoruz. 2016 yılında yeşili fazla, ağaçlandırmada sınıf atlayan bir ilçe görünümüne ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğünden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, Belediye Başkanı Polat’a yetiştirilecek olan ağaç türleri hakkında detaylı bilgiler aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız