SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tepeyi 5 Metre Düşürdük"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:53:06
A- A+ PAYLAŞ
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Tecde Mahallesi girişinde sürdürülen yol genişletme ve tesviye çalışmalarını yerinde inceledi.
 
Geziye Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay, Tecde Mahallesi Muhtarı Abuzer Akkuş ile bazı daire müdürleri katıldı.
 
Tecde Mahallesi’nin Malatya’nın önemli ve güzel mahallelerinden biri olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt yolunun 50 metreye çıkarılması ve imarlı hale gelmesi çalışmalarına hızla devam ettiklerini söyledi. 
 
Çakır; “Tecde’nin girişinde bulunan Tecde Mezarlığı’nın bulunduğu yerde yol genişletme çalışmalarına geçen yıl başlamıştık. Burada bulunan tepeyi 5 metre düşürdük. Yol güzergahındaki bütün yeraltı hatlarının deplaseleri yapıldı. İçişleri Bakanlığı’ndan onayla 650 civarındaki mezarın bir bölümünü şehir mezarlığına bir kısmını da yine Tecde Mezarlığı’nda farklı bir yere defnettik. Buradan çıkan hafriyatları ise Tecde yolunu çevre yoluna bağlayacak olan ve çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülen 50 metrelik yola dolgu malzemesi olarak kullanıyoruz. Ekiplerimiz mesai kavramı dinlemeden yoğun bir şekilde çalışıyor. Çalışmaların bitmesiyle Tecde’nin güzelliği ortaya çıkmış olacak” dedi.
 
Tecde yolunun 50 metre genişletildiğini belirten Tecde Mahallesi Muhtarı Abuzer Akkuş ise yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla Tecde’nin cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.
 
Akkuş; “Tecde’nin girişi olan tepe 5 metre düşürüldü. Tecde’nin önü açılmış oldu. Yolun 50 metre genişletilmesi,  yine çalışmaları devam eden yeni 50 metrelik yolun açılmasından sonra Tecde’nin çehresi değişecek. Belediye mezarlıkları hassas bir şekilde taşıyor. Yapılan çalışmalardan dolayı başta Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız