SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tepki Büyüdü..Yasaklar Kalktı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:30:57
Tepki Büyüdü..Yasaklar Kalktı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği tarafından basın kuruluşlarına gönderilen elektronik posta ile duyurulan 3. Uluslararası Film Festivali'nde 'Yerel Basına' uygulanacak çeşitli yasak ve kısıtlamalar, tepkilerin büyümesi üzerine kaldırıldı. Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman yaptığı açıklamada; "Malatya’nın tanıtımını amaçlayan her faaliyete ve etkinliğine en büyük desteği veren Malatya Basınına getirilen bu sınırlamanın nedeni ve ne amaçla yapıldığı tarafımızdan anlaşılmamıştır." ifadelerini kullandı. Malatya Valiliği tarafından ise 8 Kasım günü saat 14.07'de gönderilen elektronik postada 'yasak gibi' uygulamalardan vazgeçildiği duyuruldu.

"Bu Uygulamayı Kınıyoruz"

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman'ın, Valilik tarafından uygulamadan vazgeçildiğine dair bilgilinin duyurulmasından önce yaptığı basın açıklaması şöyle;

"Malatya Film Festivaline her basın kuruluşundan birer kişinin alınacağının ifade edilmesi haklı olarak üyemiz olan basın kuruluşlarının tepkisine yol açmıştır. Böyle bir sınırlama getirilmesi Malatya Film Festivaline katkı sunması asla beklenmeyeceği gibi festivale de zarar vereceği açıktır. Bu nedenle Malatya Film Festivaline katılmak isteyen basın mensuplarına sınırlandırma getirmek, Festivale yasak koymak anlamına gelmektedir. Sayın Valimizin konuya el atarak, basın mensuplarının tepkisine yol açan akredite uygulamasını kaldırmasını bekliyoruz.  Malatya Film Festivali daha başlamadan basın mensuplarına sınırlandırma getirerek Festivale gölge düşüren anlayışı Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak kınıyoruz."

Valilik, "Uygulamadan Vazgeçildi"

Uygulamaya gösterilen tepkiler üzerine Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yerel basına adeta yasaklar getiren sınırlamadan vazgeçildiği duyuruldu. Malatya Valiliği tarafından basın kuruluşlarına gönderilen açıklama şöyle; " Malatya 3. Film Festivali açılış programına iştirak etmek isteyen basın mensupları için akredite (sınırlama) uygulanmayacaktır. Bilgilerinize rica olunur."

Kaynak : Görüş Gazetesi

 

 

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız