SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tepki Dinmiyor

A- A+ PAYLAŞ

Terör olaylarını lanetlemek için yürüyüş yapan grup,  Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il binasının önüne gelince gergin anlar yaşandı. 
 
Ellerinde Türk bayrakları ile slogan atarak partinin il binası önüne gelen gruba karşı polis önlem aldı. Grup daha sonra Orduevi önüne gelerek İstiklal Marşı okudu ve olaysız dağıldı. 
 
Perşembe günü akşam saatlerinde ise minibüsçüler, araçlarına astıkları Türk bayrakları ile Malatya sokaklarında dolaşarak klakson çalıp terör olaylarını protesto ettiler. 
 
ORTAK TEPKİ DAVETİ
 
Malatya Ülkü Ocakları, şehitleri anma ve teröre lanet eylemi için her kesimi ortak tepkiye davet etti.

Ülkü Ocakları Başkanı Muhammet Arıkan, 22 Ekim Cumartesi günü Malatya'da Soykan Parkı'nda düzenlenecek olan şehitleri anma ve terörü lanet eylemi için her kesimi destek vermeye davet etti. Arıkan, "Herhangi bir siyasi parti gütmeden, tüm partileri ve sivil toplum kuruluşlarını 22 Ekim Cumartesi günü saat 13.00'de Soykan Parkı'na bekliyoruz" dedi.

 
TEPKİ MESAJLARI 
 
24 askerimizin şehit olduğu terör saldırısını kınama açıklamaları devam ediyor.
 
MİLLET PARTİSİ 

Millet Partisi (MP) Malatya İl Başkanı Sait Korkut, bölücü terör örgütü PKK'nın canavarlaştığını belirterek, "Terörün ırkı ve dini olmaz" dedi.

MP İl Başkanı Korkut, "Çok büyük oyunlar oynanıyor. Bu terör belası bitmeden, hiç birimiz huzur içinde yaşayamayız. Terörün hiç bir ırkı ve dini yoktur. Terör bütün insanlığın ortak düşmanıdır. Bunları lanetliyorum. Bunlar canavarlaşmış, dişleri kana bulanmış, bunlar asla insanlıktan nasibini almamışlardır" diye konuştu.

 
ECZACILAR ODASI 
 
Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, "Daha henüz Bitlis'te 5 polisimizin şehit olduğu, bir bebek ve üç sivil vatandaşımızın hayatını kaybettiği hain saldırının derin üzüntüsünü yaşarken; Hakkari'de 24 askerimizin şehit düştüğü, 18 askerimizin de yaralandığı kalleş saldırı bizleri büyük yasa boğmuştur. Malatya Eczacılar Odası olarak bizler, ülkemizde oluşturulmaya çalışan kaos ortamının hiç kimseye bir yarar getirmeyeceğini düşünüyor ve insanlık suçu olan bu saldırıların bir daha tekrarlanmaması için birlik, beraberlik duygusu ile hareket edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Milletimizin birlik ve beraberlik içinde, hiç olmadığı kadar büyük bir kararlılıkla terör belası karşısında yan yana, omuz omuza, kol kola durmaya devam edeceğine olan inancımız tamdır. Terör örgütünün vatandaşlarımızı tahrik etmeye yönelik bu tür eylemleri karşısında sağduyunun elden bırakılmaması, birlik ve beraberliğimize kast eden dış unsurların oyunlarına gelinmemesi en büyük temennimizdir. Ülkemizin içinde bulunduğu coğrafi ve jeopolitik konum itibariyle oynanamaya çalışılan iç çatışma ve kardeş kavgası stratejilerinin ürünü olan terörizm ve bunun sonucu yaşanan hain ve kalleşçe saldırılar ülkemiz insanlarını asla ayrıştırmayacaktır. Aksine kardeşlik duygularını pekiştirecek birlik ve beraberlik inançlarını daha da güçlendirecektir" dedi.
 
Malatya'da tüm eczanelerin üç gün boyunca Türk bayrağı asacaklarını kaydeden Özelçi, "Bizler Malatya eczacılık camiası olarak dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın bir insanlık ayıbı olan her türlü terör saldırılarını şiddetle lanetliyoruz. Ülkemizde son günlerde yaşanan hain saldırıları nefretle kınıyor, gözü yaşlı annelerimizin, babalarımızın, çocuklarımızın, kadınlarımızın üzüntülerini yüreğimizin derinliklerinde hissediyoruz. Bu saldırılara toplumsal tepkimizin, ortak irademizi ortaya koymak adına eczanelerimizde üç gün boyunca Türk bayrağı asacağımızı ilan ediyoruz" diye konuştu.
 
CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ 
 
Cumhuriyet Kadınları Derneği Malatya Şube Başkanı Nesrin Yıldırım da terörle ilgili yazılı açıklamasında, "Bu toprakları vatan kılan biziz. Tarihi oluşturan, gelenekleri , görenekleri ortak kültürü ve geleceği var eden hepimiziz. Bizim parçalanmamızdan medet uman emperyalist , karşımızda ellerini ovuştururken bu gaflet niye? Kürt analar size sesleniyoruz. Etnik kökenlerimizi, dillerimizi, dinlerimizi ve beynimizi özgürleştiren barıştır. Türkçe ya da Kürtçe, Lazca ya da Çerkezce barışın ve kardeşliğin dili değilse dilimiz hep sussun daha iyi. Yitirilen her canla, ateş düştüğü yeri değil hepimizi yakıyor. Şimdi Anaların ayağa kalkma, teröre dur deme zamanıdır. Sesimizi yükseltelim.100 yıllık beraberliğin değerini en çok biz biliriz. Teröre dur diyelim. Analar hakkı için teröre dur diyelim" ifadelerine yer verdi.
 
İNÖDER AÇIKLAMASI 

İnönü Üniversitesi Öğretim Eİemanları Derneği (İNÖDER) Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Son günlerde dozu giderek artan hain saldırılar, masum insanları da hedef alan ve güvenlik güçlerimize yönelen kalleşçe eylemler ülkemizi bir kaos ortamına sürükleme amacı ve hedefi taşımaktadır. İnönü Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği olarak; bir kez daha Türk Milleti'nin birliğini, vatanın bölünmezliğini, eşsiz Anadolu coğrafyasındaki dostluğu ve kardeşliği bozmaya yönelik emperyalist oyunların bir perdesi olarak sahnelendiği açıkça belli olan bu hain saldırıları lanetliyor, şehitlerimize yüce tanrıdan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun seksen dokuzuncu yılını kutlamaya yaklaştığımız bu günlerde, “üniversite öğretim elemanları” olarak Atatürk Milliyetçiliğini içselleştirmiş, vatanı için yılmadan çalışan, mesleki donanımı en yüksek düzeyde olan bireyler yetiştirmeye devam edeceğimizi ve Büyük Önder Atatürk'ün hedefleri doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, milleti ile birlikte sonsuza kadar var olmaya devam edeceğini bildiririz. İNÖDER olarak, gelenekselleştirdiğimiz Cumhuriyet Balosunu bu menfur saldırılar nedeniyle  bu yıl için ertelediğimizi kamuoyu ile saygı ile paylaşırız. Başta İnönü Üniversitesi Senatosu olmak üzere, tüm üniversite senatolarını da bu elim olayları kınamaya davet ederiz." denildi. 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız