SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tepki Normaldir'

A- A+ PAYLAŞ

Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, mükelleflere mal alımı ve satışına ait bildirim zorunluluğu getirilmesinin kayıt dışını artıracağı yolundaki eleştirilere katılmadığını bildirdi.

Mükelleflere mal alımı ve satışına ait bildirim zorunluluğu getirilmesinin kayıt dışı ekonomiyi artıracağını açıklayan Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Altaş'a cevap veren Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, "İşlemler muhasebecilere ilave yük getireceğinden odaların ilk zamanlarda tepkili olması normaldir" dedi.

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Mustafa Bahadır Altaş, önceki gün yaptığı yazılı açıklamada mükelleflerin mal ve hizmet alımı ile satışlarının kayıt altına alınmasını öngören uygulamanın karmaşık yapısının mükellefi kayıt dışına yönelteceği uyarısında bulunarak diğer sivil toplum kuruluşları ile milletvekillerine yazı göndermişti.

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök ise Muhasebeciler Odası'nın açıklamasına cevap vererek, "Bu bildirimler 2007 yılı ve öncesinde yıllık olarak zaten veriliyordu. Bu yıl yeni olan şey bildirimlerin Ocak 2008'den itibaren aylık olarak verilmesidir. Bu uygulama ile ülke çapında mal ve hizmet alım satımları çapraz kontrole tabi tutularak sahte fatura ve kaşıt dışı ile daha etkili mücadele yapılması sağlanacaktır. Bu uygulama ile KDV hariç 8 bin YTL ve üzeri bütün faturaların ülke çapında elektronik ortamda izlenmesi ve beyanlara yansıyıp yansımadığının cari olarak gözükmesi sağlanacaktır. Bunun kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına almada önemli katkı sağlayacağı açıktır. Ancak bu işlemler serbest muhasebeci ve mali müşavirlere ilave yük getireceğinden, hazırlıksız olabilecekleri için söz konusu odaların ilk zamanlarda tepkili olmaları normaldir. Bu uygulama dürüst çalışan mükellefler için bir sorun teşkil etmeyecektir" dedi.

Kayıt dışı ekonomi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Özkök, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ile görüşerek bu konuda yapılacak çalışmalara destek vereceklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız