SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tepkiler Sürüyor

A- A+ PAYLAŞ

Bölücü terör örgütü militanlarının Hakkari- Yüksekova'da askeri birliğe yaptığı saldırının ardından tüm yurtta olduğu gibi Malatya'da da tepki eylemleri giderek yoğunlaşıyor. Bu arada, çeşitli kuruluşlardan tepki mesajları gelmeye devam ediyor.

GÖSTERİLER SÜRÜYOR..
Geçtiğimiz Pazar günü Yüksekova'nın Dağlıca bölgesindeki bir askeri birliğe yapılan, 12 askerin şehit olduğu, 16'sının yaralandığı, 8'inin de kaçırıldığı terör örgütü saldırısından sonra ortaya çıkan tepkiler dinmek bilmiyor.

Pazar ve Pazartesi günleri bölücü terör örgütüne yönelik protestoların gerçekleştirildiği Malatya'da Salı günü de çeşitli öğrenci grupları ile esnaflar ve vatandaşların tepkileri sürdü.

Çeşitli liselerden kız ve erkek öğrenciler, ellerinde bayraklar ve terörü kınayan yazılar içeren pankartlarla ana caddelerden Soykan Meydanı'na, Atatürk ve İnönü Anıtlarına yürürken, servis minibüsçüleri de bayraklarla süsledikleri araçlarla konvoy oluşturdular, sonra da şehitliği ziyaret ettiler.

PTT Başmüdürlüğü önünde toplanan PTT çalışanları da teröre tepki gösterdiler. PTT çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Türk Haber-Sen Malatya Şube Başkanı Akın Çelik, “ Askere kurşun sıkanları, bunlara yardım ve yataklık yapanları, içeri de ve dışarıda sözcülüğünü yapanlar, Milletin meclisinde teröristin sözcülüğünü yapanları, bu hain saldırılara duyarsız kalanları lanetliyoruz. Perşembe günü Türk Bayrakları ile birlikte Öğretmenevinin önünden saat 11.00 de başlayacak olan Malatya Tek yürek Terörü Telin Mitinğine tüm Malatyalıları bekliyoruz” dedi.

Malatya'nın kent merkezi ve kenar semtlerindeki birçok işyeri ve ev bayraklarla donatılırken, Yeni Cami ile yandaki iş merkezi arasına dev bayrak asıldı. Mücelli Caddesi esnafları da yine cadde girişine büyük boy bir bayrak asarak tepkilerini ortaya koydular.

Diğer birçok caddede de bayraklar asılırken, Malatyalı Perşembe günü saat 11.00'de Öğretmenevi önünden başlayıp, Hükümet Meydanı'na kadar sürecek yürüyüş ve protesto gösterisine hazırlanıyor. 11 siyasi partinin ortak organize ettiği, her kesimden vatandaşların katılacağı protesto gösterisi için geniş güvenlik önlemleri alınacak.

AÇIKLAMALAR..
Bu arada çeşitli kurum ve kuruluşlardan protesto açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi adına "Terör örgütünün amacı, kaos ve güvensizlik ortamı meydana getirerek kardeş kavgasının zeminini hazırlamak ve süreç sonunda parçalanma meydana getirmektir. Milletimizin bu oyuna gelmeyeceğini biliyor ve inanıyoruz. Terör karşısında yapmamız gereken, siyaset, iş dünyası, sivil toplum ve medya olarak birlik, dayanışma içinde olmaktır. Teröre karşı tek millet-tek yürek olarak ortaya güçlü bir irade koymalıyız.

Biz Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak terörü ve onun destekçilerini, bu uğurda ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yönelik bu saldırıları şiddet ve nefretle kınıyor, can veren sivil, asker, polis ve tüm güvenlik personeli şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, Silahlı Kuvvetler mensuplarına ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyoruz."açıklaması yapıldı.

Ziraat Odası Başkanı Abdullah Polatbaş da, son 1 ay içerisinde 50 askerin şehit verildiğini, kendi yeğeninin de 1993 yılında teröristlerin saldırısı sonucu şehit olduğunu belirtti. Polatbaş, "Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Bu oyunları nasıl bozacağız. Onun için herkesin oturup düşünmesi lazım. Herkesten ricam tahriklere kapılmasın. Türk milleti büyük ve asil millettir. Gerekirse Türk milleti bir Çanakkale Savaşı daha yapar yine bu hainlere gereken cevabı verir."dedi.

Türk Ocağı Başkanı Nadir Günata, Palulular Derneği Başkanı Süleyman Ataş, Baskilliler Derneği Başkanı Yunus Görgün, Parçikanlılar Derneği Başkanı Hasan Kaplan, İzollulular Derneği Başkanı Naim Özhan, Şehit babası Duran Şahin ve Şehit babası Hasan Hüseyin Fırat tarafından Türk Ocağı’nda ortak basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, "Ülkemiz üzerinde oynanan kahpe oyunlar maalesef devam ediyor. Düşmanlar seviniyor, dostlar üzülüyor. Bizler aynı ülkeye, aynı davaya inanmış, aynı yolda kan da can da vermeye hazır teşkilatlarız. Bütün mensuplarımız her şarta hazırdır." denildi ve 25 Ekim Perşembe günkü yürüyüşe bu kuruluşların tam destekle katılacağı kaydedildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir'in açıklaması da özetle şöyle:

"Emperyalist güçlerin maşası haline gelen hainler bilmelidir ki; Her ne şekilde olursa olsun, vatanımızın bütünlüğünü hedef alan güçler, kahraman güvenlik güçlerimiz ve vatansever Türk insanının mücadele azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkûmdurlar. Halkımızın birlik ve beraberliği ile, Büyük ATATÜRK’ ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti onun gösterdiği hedeflerde ilerleyerek dünyanın güçlü bir ülkesi olarak sonsuza kadar yaşayacaktır."

Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu tarafından da yapılan açıklamada terör lanetlendi. Malatya SMMMO yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Ülkemizin Bölünmez bütünlüğü üzerinde yıllardır oynanan oyunun bir parçası olan terör alçak yüzünü bir kez daha göstermiştir.

Hakkâri'de Mehmetçiğe karşı kurulan hain pusuda 12 askerimizin şehit olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti devletimizin gücüne, büyük Türk milletimizin birlik ve beraberliğine ve aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğüne karşı, hain ve alçakça saldırılarda bulunan bölücü terör örgütü ve onun işbirlikçilerini nefret ve şiddetle kınıyoruz. Aziz şehitlerimize sabır ve başsağlığı, kahraman ordumuza kuvvet, kudret ve başarı diliyoruz.”

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli tarafından da terörü lanetleyen açıklama yapıldı. Meşeli yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı olarak kanlı terör örgütü PKK ile onun işbirlikçilerini şiddetle ve nefretle kınayarak telin ediyoruz. 10 bin yıllık asil ve şerefli bir maziye sahip olan necip ve kahraman Türk ulusu ve onun bağrından doğan kahraman Türk ordusu tarihin hiçbir devrinde zalime asla boyun eğmemiştir. Mazlum ve masuma ilaç gibi , zalimine ise kılıç gibi olmuş, zalime gerekli dersi vermiştir. Zira Türkiye’mizde 70 milyon bütün vatandaşlarımız olarak kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize inancımız ve güvenimiz tamdır”

MHP İl Başkanı Ömer Ekici de yaptığı açıklamada, "Hakkari’de son yaşanan kahpe saldırı yüreğimizi dağlamıştır.Milletimiz silkinip ayağa kalkmıştır.Tüm Türkiye’de birlik ve beraberlik içerisinde hain saldırılar karşısında tek yumruk olunmuştur. Milletimiz bölücü,hain işbirlikçiler karşısında genlerinde var olan,tepki ve birlikteliği güzel bir şekilde oluşturmuştur."dedi.

Ülkü Ocakları Başkanı Burhan Coşkun da yaptığı açıklamada, bölücü terör örgütü saldırılarına tepki gösterdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız