SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tepkimiz Siyaset Yapmasına..'

A- A+ PAYLAŞ

ADIYAMAN- Adıyaman Gazeteciler Cemiyet Başkanı (AGC) Zeki Dişkaya, İnönü Üniversitesinde düzenlenen ve Adıyaman Üniversitesinin konuşulacağı toplantıda Rektör. Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun protesto edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Cemiyette basın açıklaması yapan Başkan Zeki Dişkaya, Malatya ve Adıyaman Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun yaptığı açıklamaların üniversitenin önünde engel olarak durduğunu kaydederek, "Rektörün sadece o gün yaptığı konuşmaları değil, üniversitemize tedviren atandığı günden bu yana, Adıyaman'a bakışı, siyasilerle anlamsız kavgaları, üniversitenin önünde büyük bir engel teşkil ediyordu, nitekim bu tavrını o gün de gösterdi.

Bizim, 'Rektör siyaset yapmaz' gibi bir savımız olamaz. Adıyaman Üniversitesi üzerinden siyaset yapmasına karşı çıkıyoruz. Bu şekilde amaca ulaşmamız mümkün değil. Devletle kavgalı olmanın ne Adıyaman'ımıza bir katkısı olur, ne de üniversitemize. Hilmioğlu'nun anlam veremediğim bu tavrından dolayı protesto ederek salondan ayrıldık. Bizler Adıyaman Üniversitesi üzerinden siyasilerle kavgaya girilmesinin Adıyaman'a ve üniversitemize zarar vereceğini düşünüyoruz. Bu nedenle de Adıyaman'a ve üniversitemize zarar verecek her türlü girişimden kaçınılmasının faydalı olacağına inanıyoruz. Adıyaman Üniversitesi için elimizi taşın altına koymayı göze almışken, basit meselelere takılıp kalacak bir yapıda olamayız" dedi

Turgut Özal Tıp Merkezinde görevli Adıyamanlı 7 doktorun cemiyet aleyhine basın açıklaması yapmasını değerlendiren Dişkaya, "Hemşerilerimiz ortak metne imza atmış ve bu metin rektörün özel kalemi tarafından basın mensuplarına gönderilmiştir. Üniversite yönetiminden habersizce böyle bir ortak metne akademik personellerin imza atması düşünülemez. Rektörün böyle bir metinden haberi varsa o zaman bilerek hemşerilerimizle bizi karşı karşıya getirerek anlamsız bir çatışmanın içine sokmak istediği anlaşılır.Protesto ettiğimiz konu tedviren atanan Rektör değil, Adıyaman Üniversitesi üzerinden siyaset yapılmasıydı. Bu nedenle bizim kimseyle kişisel bir kavgamızın olması söz konusu değildir. Hal böyleyken, Malatya'da görev yapan hemşerilerimizi sıkıntıya sokarak, böyle bir metin hazırlanması bizleri bir birine düşürme gayretinden başka bir şey değildir. Hiç kimsenin Gazeteciler Cemiyeti'ni ve üyelerini rencide etmeye hakkı yoktur.Şık bulmadığımız, kibarca hazırlanmayan, cemiyeti ve üyelerini rencide edici böylesi bir metni kabul etmemiz mümkün değildir. Yasal yollardan cevabı verilecektir.Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti ve üyeleri Adıyaman için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaktan asla kaçınmaz. Meslektaşlarımın hiç birisi kavga ortamını istemez, kavga ortamının ortasına da çekilemez" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız