SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tepkiyi Doğru Bulmamış!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 5 yıl önce gittiği düğünde ateş açılması sonucunda ölen üniversite öğrencisi Begüm Kartal'ın katil zanlısı için tahliye talebinde bulunan Avukat bayram Özcan, "Yasa 2004 yılından beri bilinen ve bu süre içinde de değişmeyen bir yasaydı. Toplumun tepkilerini doğru bulmuyorum" dedi.

Battalgazi ilçesi Adagören köyünde, 28 Ağustos 2005 tarihinde bir bahçede yapılan kına gecesinde açılan ateş sonucu başına isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi Begüm Kartal'ı öldürdüğü gerekçesiyle Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması süren katil zanlısı Osman Ulu için 5 yılık tutukluluk süreci nedeniyle tahliye talebinde bulunan avukatı Bayram Özcan, yasadan dolayı böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi.

Avukat Özcan, "Tahliye talebinde bulunmamız tamamen yasal hükmüne dayanmaktadır. Zira 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Yasası'nın 102. maddesi ağır cezalık suçlarda tutukluluk süresinin en fazla 2 yıl, zorunlu hallerle birlikte 3 yıl daha uzatılması suretiyle toplam 5 yıl olabileceğini öngörmektedir. Söz konusu müvekkilimizde 5 yılı aşkın süredir tutuklu olduğu için ve halen yargılanmakta olduğu için cezası kesinleşmediği için biz yasa hükmüne göre talepte bulunduk" dedi.

Tartışılan yasa hükmünün aslında 2004 yılından beri bilinen bir yasa olduğunu ve sadece 31 Aralık 2010 tarihi itibariyle uygulanmaya başladığını belirten Avukat Özcan, " Yasayı olumlu buluyorum. Kamuoyunu bu yöndeki tepkilerini doğru bulmuyorum. Öncelikle şunu ifade etmek gerekir ki, söz konusu yasa hükmü 17 Aralık 2004 tarihinde 5271 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinden bu yana değişmemiştir ve halen bilinen bir maddedir. 31 Aralık 2010 tarihide çıkarılmış bir yasa değildir bu. 6 Yılı aşkındır bilinen bir hükümdür" şeklinde konuştu.

"Makul sürede yargılanmak, adil yargılanmanın en doğal bir gereğidir" diyen Özcan, Avrupa ve modern ülkelerde kişilerin makul sürede yargılanmasının adil yargılamanın bir gereği olarak değerlendirildiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız