SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ramazan Ayı Başladı.. Yeni Camii'de İlk Teravih

0
Güncellendi - 2016-06-06 06:31:02
Ramazan Ayı Başladı.. Yeni Camii'de İlk Teravih
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan ayı başladı. İlk teravih namazı Pazar gecesi kılınırken, Pazar'ı Pazartesi'ne  bağlayan gece yarısından sonra ilk sahura kalkıldı ve Ramazan'ın ilk orucu tutulmaya başlandı.

Malatya'da Ramazan ayının başlamasıyla birlikte vatandaşlar kentteki camilerde ilk teravih namazını kıldılar. Başta, Yeni ya da Teze Cami olarak bilinen kent merkezindeki  Hacı Yusuf Taş Camii olmak üzere camileri dolduranlar, teravih namazını kılıp, dua ettiler.

Ramazan'ın ilk orucu tutulurken, Malatya merkezde ilk iftar Pazartesi akşam saat 19.56'da açılacak.

Ramazan ayı dolayısıyla, bu yıl 29 oruç tutulacak ve Ramazan Bayramı 5-6 ve 7 Temmuz günlerinde kutlanacak.

yenicamiteravih1RAMAZAN AYI MESAJLARI..

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İslam âlemi olarak 11 ayın sultanı Ramazan ayına girmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Başkan Çakır yayınladığı mesajda şunları dile getirdi:

“Ramazan Ayı, nefsi terbiye etmenin yanı sıra, yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Ülke olarak bağrımızda misafir ettiğimiz yaklaşık 3 milyon Suriyeli kardeşimiz ile yine Suriye’de kalan ve mazlum durumda bulunanlar ile Güneydoğu’da terör belasından dolayı mağdur olanlara yaptığımız yardımlar inşallah bu ayda artarak devam edecektir.

Toplum olarak yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlendiği mübarek Ramazan ayında, İslam coğrafyasında yaşanan acıların ve zulümlerin son bulmasını, Doğumuzda yaşanan terör belasının bitmesini, bin aydan daha hayırlı bu ay içerisinde oluşan manevi atmosferin, bütün bir yıla yayılarak devam etmesini diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere ülkemiz ve bütün İslam âleminin Ramazan-ı Şerifi’ni kutlar, bu mübarek ayın tüm insanlığa barış, huzur ve hoşgörü getirmesini temenni ederim.”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, "Ramazan ayı, bizlere zaman içerisinde unuttuğumuz değerleri yeniden hatırlatma ve değerlendirme fırsatı sunmaktadır" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan ayı dolayısıyla yayınladığı mesajında, " Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan bir Ramazan ayına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayı, gönüllere zenginlik, toplumsal hayatımıza manevi huzur veren bir aydır. Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan ayı, Türk ve İslam alemi için büyük anlam ifade etmektedir. İnancımızın ve kültürümüzün en güzel örneklerinin sergilendiği bu ayda, unuttuğumuz değerleri yineden hatırlama ve değerlendirme adına bizlere önemli fırsatlar sunmaktadır. Birlik ve beraberliğin, dayanışmanın, kaynaşmanın ve ihtiyaç sahibi insanların gözetildiği Ramazan ayını, özüne layık bir şekilde yaşamalıyız. Gönüller arasında köprüler kurarak, paylaşmayı, birlikte yaşamayı hep birlikte hakim kılmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni barındıran Ramazan ayının Türk ve İslam alemine, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyor, tüm vatandaşlarımızın bu mübarek ayını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Polat, Ramazan ayı münasebetiyle yayınladığı mesajında “Ramazan ayı, insanların kendi iç dünyalarını terbiye etmesi, yoksulları doyurup gözetmesi, sevap ve ödülün bir fırsat olarak yakalanması bakımından yardımlaşma, dayanışma, rahmet ve bereket ayı, tüm güzellikleri içerisinde barındırmaktadır” dedi.

Ramazan ayında manevi duyguların en üst düzeye ulaştığını ve insanlar arasında kardeşlik duygularının pekiştiğini belirten Başkan Hacı Uğur Polat, “Ramazan ayı, bereketi ile yüreklerde mutluluk ve manevi coşkular oluşturmaktadır. 11 ayın sultanı olan bu ay, Müslüman âlemi tarafından özlemle beklenen bir aydır. Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu kutsal ay, mağfiret, bolluk ve bereket ayıdır. Yardımlaşma ve paylaşmanın arttığı, içerisinde bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesini barındıran Ramazan Ayı, mucizelerle dolu bir aydır. İslam dini sosyal hayata ve sosyal dayanışmaya önem veren bir dindir.

Mübarek Ramazan ayının ülkemizde, şehrimizde ve ilçemizde tüm İslam Âleminde yarattığı birleştirici gücün, dünyada barışın ve huzurun hüküm sürdüğü günlerin başlangıcı olması en büyük arzumuzdur.

Rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı Ramazan ayını ferdi sorumluluklarımızın yanında toplumsal sorumluluklarımızın yerine getirilmesine sebep olan rahmet, bereket ve bolluk ayı olarak idrak etmeliyiz. Bu yıl yine çeşitli mahallelerimizde sokak iftarlarımız, devlet hastanesi bahçesinde iftar çadırımız olacak. Yine ilk oruçlarını tutan çocuklarımızla birlikte iftar yapacağız. Bolluğun, bereketin eksik olmadığı, birliğin, beraberliğin ve hoşgörünün arttığı bir Ramazan ayının idrak edilmesini Cenabı Allah’tan niyaz ederim.

Barış ve kardeşlik ayında binlerce kardeşimizle birlikte iftar sofralarına oturacağız. Ayrıca Ramazan vesilesiyle çeşitli etkinliklerimiz de olacak. Yeşilyurtlu vatandaşlarımızın Ramazan ayını huzurlu ve güvenli bir şekilde geçirmeleri için ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Mübarek Ramazan ayının şehrimize, ülkemize ve tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

FOTOĞRAF: Malatya Yeni Camii'de ilk teravih namazı (AA)

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- AA

yenicamiteravih

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ahmet (7 yıl önce)
    güzel bir cami merkezi olarak hocalarınında hepsinin sesi birbirinden güzel Allah seslerine zeval vermesin çıkışındaki o tesbihçi dedelere zaten diyecek kelime yok çok güzel esanslar satan dedelerde var kalabalığı herşeyi güzel bahçeside güzel belediye başkanı oralarda biraz daha farklı güzel çalışmalar yapsa daha iyi olabilir aslında şöyle kitap okuma yeri gibi yapılmak istense çok güzel şeyler ortaya çıkabilir şemsiye sokağı orda caminin bahçesi var alt taraf tarahi çarşılar zaten üst taraaf belediye durağı saygılar sevgiler malatya..
    0
    0
    Yanıtla