SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Terbiye Dersi Vermesin!'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Malatya Şubesi'nin geçtiğimiz Pazar günü Özel İdare Salonu'nda yapılan kongresinde, bu derneğin başkan yardımcısı ve aynı zamanda Ziraat Odası Başkanı olan Bayram Polatbaş'ın eleştirilerine tepki gösteren AKP milletvekili Öznur Çalık'a, Polatbaş'tan sert yanıt geldi.

Türkiye Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Malatya Şubesi Başkan Yardımcısı Bayram Polatbaş'ın hükümetin bazı icraatlarını içeren konuşmasına karşılık veren AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Hükümetimizin devrim sayılabilecek birçok hizmeti karşısında teşekkür etmiyorsanız bari tenkit etmeyin" ifadelerini kullanmıştı.

SERT YANIT..
Polatbaş, Çalık'ın eleştirisine ve kendi hakkında söylediğini öne sürdüğü diğer sözlere karşılık ağır bir yanıt verdi.

Polatbaş, şöyle dedi:

"Malatya Muhtarlar Derneği Başkan yardımcısı olarak çıktım orada muhtar arkadaşlarımızın içinde bulunduğu sorunları dile getirdim ve bütün siyasilerin seçim zamanı muhtarların evlerini kendilerine mesken seçtiklerini söyledim.

O bizim sıkıntılarımıza değindiğim için kendilerini temsil ettiğim kurum adına yaptığım konuşmayı bir Malatya milletvekili sanki kendisinde birikmiş bir şeyler varmış gibi büyük bir tepki gösterdiler. Benim arkadaşlarımın bana söylediğine göre o milletvekili ‘Böyle terbiyesizlik olmaz’ demiş bana. O milletvekili bir defa terbiyesi edebi dışına çıkarak, Malatya Muhtarlar Derneği Başkan yardımcısına, onun şahsında muhtarlara böyle bir şey diyemez.

17. genel kurulumuzu gerçekleştirdik. Malatya’nın en büyük STK’larından biri olan Muhtarlar Derneği’nin genel kurulunda muhtarlar adına yaptığım açıklamayı birileri içlerine sindiremediler. Sayın Çalık buna çok alındı. Yüzlerce muhtar icralık. Muhtarların özlük haklarının verilmesinde neden yardımcı olmuyorsunuz dedim. Ama seçimden sonra muhtara değil bir teşekkür etmek, muhtarlara selam vermedikleri gibi telefonlarına da çıkmıyorlar.

Eğer böyle bir kelime konuştuysa bütün Malatya muhtarlarından özür dilemesini bekliyorum. Bundan sonra daha geniş açıklamalarda bulunacağımı da bilsinler. Ben o konuşmamda Malatya Muhtarlar Derneği ve Türkiye’deki tüm muhtarlar adına çalışma yapan, sorunlarımızı takip eden Sayın Mevlüt Aslanoğlu’na ve eski milletvekili Sayın Ali Osman Başkurt’a teşekkür ettim. Ben maaşımızı 130 TL’den 270 TL’ye çıkartan Sayın Başbakan’a da teşekkür ettim.

Burada kimse yol arkadaşlığı, Ak Parti demogojisi yapmasın. Burada herkesin bir siyasi partisi vardır. Kimin hangi partiden olduğunu, kimin nasıl siyaset yaptığını bütün Malatya’ da biliyor. Bundan sonra muhtarların hakları olarak da Malatya Ziraat Odası olarak Malatya çiftçisinin sorunlarının takipçisi olacağız.

Bu milletvekili olabilir. Kim olursa olsun kimsenin iradesi altında buraya gelmedik. Biz halkı tarafından sevilen sayılan takdir gören insanlarız. Kimse bize terbiye dersi vermesin."

ARŞİV FOTO: Bayram Polatbaş görülüyor

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız