SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tercih Vites Büyütmek Olsun"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:34:12
A- A+ PAYLAŞ

 Ekonomist Osman Çelebi, “Ekonomide tercihiniz her zaman vites büyütmek olsun” dedi.  Malatya İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından "İş hayatı ve Pazarlamada Yeni Trendler" başlıklı konferans düzenlendi.

Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Al Baraka Türk Katılım Bankası Ticari Krediler Müdürü Osman Çelebi'nin konuşmacı olduğu konferansa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tikici, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tikici, öğrencilerin üniversite hayatı boyunca öğrendikleri bilgileri aynı zamanda tecrübe ile bütünleştirmelerini sağlamak amacıyla fakülte olarak alanında birikim ve tecrübe sahibi değerli konukları öğrencilerle buluşturduklarını ifade etti.

Konferansında, mevsimsellik etkisinden arındırıldığında işsizlik oranının 2013 Aralık ayında yüzde 9,8'den yüzde 9,4'e düştüğünü belirten Osman Çelebi, "Genç işsizlerde ise durum şu: Bugün işgücü piyasasına 1995 yılından önce doğanlar girmektedir. Her yıl ortalama 800 bin kişi işgücüne katılmaktadır. Bu tutarda istihdam oluşturabilmek için ortalama yüzde 7-8 oranında büyümek gerekir. Çünkü her bir puanlık büyüme 80 bin ile 120 bin kişi istihdam oluşturabiliyor. Bu da çok kolay değil. Dolayısıyla gençler iş bulamamaktan şikayetçidir. Diğer taraftan işadamları ve sanayiciler ile görüştüğümde onlarda kaliteli ve iş bilen eleman bulamamaktan şikayetçi olmaktadırlar. Bu durum bize şunu gösteriyor; diploma gerekli ama tek başına yeterli değil." şeklinde konuştu.

Gençleri nasıl bir iş dünyasının beklediğini ve bu dünyada başarılı olabilmek için şimdiden ne yapmak gerektiği konusunda ayrıntılı bilgiler veren Osman Çelebi, konferansın sonunda öğrencilere şu önerilerde bulundu: “Kendine, ailene, işine, inanç ve ilkelerine sımsıkı sarıl. Yaşamında onlara her zaman ihtiyacın olacak. Kendi gelişim yolculuğunu disiplinli bir şekilde, sürekli yaşa, ya başarılı olmak için vites büyüteceksin, ya da arazinin verdiği hıza rıza göstereceksin. Tercihin vites büyütmek olsun.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız