SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tercihi Tıp Öğrenimi

A- A+ PAYLAŞ

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) başarı göstererek Türkiye ve Malatya derecesi kazanan İbrahim Güven isimli öğrenci kendisine güvenip başarılı olurken, hedefinin doktorluk olduğunu söyledi.

Malatya Fen Lisesi son sınıfta okuyan ve YGS-1'de Türkiye 27'ncisi ve Malatya birincisi, YGS-2'de Türkiye 30'ncusu ve Malatya birincisi olan İbrahim Güven, başarısını sistemli çalışmaya borçlu olduğunu söyledi. "Başarıyı düzenli çalışmama borçluyum. Konuları hiçbir şekilde biriktirmedim ve sürekli konuları gördükçe, tekrar ederek çalıştım. Konu çalışmalarını sınavlara bırakmadım" diyen İbrahim Güven, "Başarıma katkısı olan, Fen Lisesi'ndeki öğretmenlerime, aileme ve Mat Söz Mat Fen Dershanesi'ndeki
öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Hacettepe Tıp Fakültesi'ni birinci sırada tercih edip doktor olmak istediğini dile getiren İbrahim Güven, ikinci aşama sınavına girecek öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

"Birinci sınavda beklediği puan alamayan arkadaşlar ikinci sınava iyi çalışmalı. Az puan aldım diye umutsuzluğa kapılmasınlar ve ikinci sınava da düzenli çalışsınlar."

Babası serbest meslek ve annesi ev kadını olan, 3 çocuklu ailenin ortanca çocuğu olan İbrahim Güven'in dershaneye ücretsiz olarak yazıldığı öğrenilirken, okul arkadaşları arasında ise sakin, dersine çalışan birisi olarak tanındığı ifade edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız