SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Terör Amacına Ulaşamayacak"

0
Güncellendi - 2016-02-18 18:03:39
A- A+ PAYLAŞ

Teröre tepki mesajları.. Ankara’da 17 Şubat Çarşamba günü meydana gelen ve  28 vatandaşın hayatını kaybettiği, 61 vatandaşında yaralandığı terör saldırıları ile ilgili kamu kurumları, siyasi partiler ve sivil topluk örgütlerinden kınama mesajları geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı, Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci

Gümrük ve Ticaret Bakanı ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Dün (17.02.2016) akşam  saatlerinde Ankara’da gerçekleştirilen bombalı saldırıyı lanetle kınıyorum. Bu alçakça saldırıyla 79 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hedef alınmıştır. Herkes iyi bilmelidir ki terör amacına ulaşamayacaktır. Devletimiz, bu saldırıların üstesinden gelecek iradeye ve güce sahiptir. Milletimizin, bu tür saldırılar karşısında sağduyuda birleşerek, kararlı bir duruş sergileyeceğine olan inancım tamdır.Bu haince saldırıyı gerçekleştirenler ve onların arkasındaki güçler kısa sürede deşifre edilerek, vahşeti Başkentimize servis edenler adalet önünde hesap vereceklerdir. Bu hainlerle ve onların işbirlikçileriyle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Terör örgütlerini kullanarak ülkemizi ve milletimizi hedef alanlar emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet niyaz ediyor, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Yakınlarına ve milletimize sabır, metanet ve baş sağlığı diliyorum."

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık

AKP Milletvekili Çalık, terör saldırılarıyla ilgili mesajında şöyle dedi:

"Son günlerde ülkemizde yaşanan hain terör saldırıları hepimizi derinden yaralamaktadır. Alçak Terör örgütü ve onları destekleyen dış güçlere karşı milletimizin her zamankinden daha fazla bir, beraber olamaya ihtiyacı vardır. Terörün hedefi aziz milletimizin huzurunu kaçırmak, ülkemizin ilerleyişine sekte vurmaktır.  Ülkemiz, teröre karşı hiçbir zaman yılmadı, bugün de yılmayacak ve bu hain saldırılara misliyle karşılık verecektir.

Dün Ankara’da hain terör örgütünün yapmış olduğu bombalı saldırıda hayatını kaybeden TSK personeline ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Yine bugün Lice’de askeri araca yapılan alçak saldırıda ve Şırnak'ta şehit olan kahraman evlatlarımıza Rabbim’den rahmet diliyorum. Başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere ülkemize başsağlığı diliyor; bu hainleri ve destekçilerini lanetliyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Güvenlik güçlerimizin son aylardaki başarılı operasyonlarıyla darmadağın olan bölücü terör örgütü ile birlikte başka örgütleri devreye sokan terör destekçileri, milli birlik ve bütünlüğümüze yönelik şuursuzca ve onursuzca saldırılar düzenlemektedirler. Kendilerine empoze edilen mesajları iletmeye çalışan terör örgüt ve destekçileri, bilmeliler ki bu ülkede yaşayan herkes bütün çıplaklığıyla gerçekleri görmekte ve bilmektedir. Bu millet, nasıl ki Kurtuluş Savaşı’nda 7 düvele karşı altın harflerle bir destan yazıp, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduysa, bugün de 7 düvelin yanında onların piyonlarına karşı da yeni bir destan yazıp, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacak ve yüceltecektir.17 Şubat Çarşamba günü Ankara’da gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenler için, tarifsiz bir acı içerisindeyiz. Bu şehitlerimiz de diğer şehitlerimiz gibi kalbimizin en müstesna köşesinde yerlerini almışlardır. Acımız büyüktür. Vatanımız ve milletimiz için canımız ve kanımız son damlasına kadar helaldir. Bombalı saldırıda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve güvenlik güçlerimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. “

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Ankara’da 28 vatandaşın hayatını kaybettiği, 61 vatandaşımızın yaralandığı terör saldırısını kınayan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan “Bu saldırılar, ülke olarak terörle mücadelede kararlılığımızdan ödün vermeyeceği gibi, her zamankinden daha çok birlikteliğe ihtiyacımız bulunmaktadır” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan daha sonra “Terör alçak yüzünü bir kez daha Ankara’da göstermiştir.  Bul saldırılar karşısında, ülke olarak terörle mücadelede vermiş olduğumuz kararlılıktan asla taviz verilmeyecektir. Terör saldırıları ile sabrımızı zorlayan iç ve dış mihraklar, bu milletin Malazgirt’te, Kurtuluş Savaşı’nda ve Çanakkale’de vermiş olduğu mücadeleyi akıllarından çıkarmasınlar. Millet olarak, alçak terör saldırıları karşısında tahriklere gelmemeliyiz. Terör örgütü ve destekçilerinin istediği de vatandaşlarımızı tahrik ederek, ülke bütünlüğüne ve birlikteliğimize zarar vermektir. Gün bu gündür, gün birlikteliğimizi ortaya koyma günüdür. Açılarımızı paylaşıp, terörle mücadele veren kahraman güvenlik güçlerimize sonuna kadar destek günüdür. Ankara’da 28 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 61 vatandaşımızın yaralandığı alçak terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza, Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ankara'da düzenlenen hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemiz çok kritik bir dönemden geçiyor. Gerek Güneydoğu'daki operasyonlar, gerekse de sınırımızda cereyan edenler olaylar açısından baktığımızda tarihi bir dönüm noktası aşamasındayız. Bu noktada karanlık şer odaklarının Ülkemiz üzerinde ki planları Başta 77 milyon Vatandaşımız birlik ve beraberlik içinde olarak teröre ve uluslararası işbirlikçilerine asla izin vermeyecektir. Sırtını YPG'ye PKK'ye ve PYD'ye yaslayan içimizde ki kullanılan maşalar ile PYD Terör Örgütü değildir diyen Uluslararası Güçler Bugün yaşadığımız bu menfur saldırının baş aktörleridir. Bunları da Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarımızın vicdanına havale ediyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana birçok terör saldırısına maruz kalmıştır. Ama geçtiğimiz bu tarihi süreçte Türkiye Cumhuriyeti hiçbir terörist gruba ya da onun maşalarına boyun eğmemiştir. Eğmeyecektir de.Yeni ve Büyük Türkiye yolunda bizleri kimse geri döndüremeyecektir. Tekrardan bu menfur terör saldırısında hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa temennisinde bulunuyorum."

MHP İl Başkanı Mehmet Erdem

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Her gün olduğu gibi bugünde Türk milleti ah çekip figan ediyor. Yine onlarca Şehidimiz onlarca bağrı yanan aile. Ülkemizin kalbi Ankara’nın  göbeğinde ğine zalim  bir saldırı yirmi sekiz can  bir gün sonra Diyarbakır’da altı can daha Allahına kavuştu. Milletimizin bağrını yaktı. Terör her zaman olduğu gibi yine çirkin ve adi yüzünü gösterdi .Teröre  içeride ve  dışarıda destek olanları şiddet ve nefretle lanetliyorum. Bu Millet bu belayı elbette bertaraf edecektir. Bu Milletin başından öyle acımasız badireler geldi geçtiki hepsinde İman gücü ve Milli ruhuyla püskürtmüştür. Yeter ’ki bu millet Milli şuurun etrafında canı pahasına kenetlensin. Terör belası artık partiler üstü bir hal almıştır.Demek ki terörle masaya oturulmaz Terörle pazarlık yapılmaz . Terörle ancak ve ancak mücadele edilir. Ülkenin ülkenin hiçbir meselesi  için teröristle masaya oturup çözüm  aranmaz. Bu hareket Ülkeyi çözülmeye götürür, Ülkeyi kaosa sürükler. Nitekim Çözüm süreci adı altında terörü güçlendirmenin dışında bir işe yaramadığı acı tablolarla otradadır. Milliyetçi Hareket Partisinin ve onun Lider sayın Dr Devlet Bahçeli ‘nin önerilerine  kulak tıkayan AKP hükümeti Milletimizin başına açtığı belalar ortadadır. Tekrar terörü lanetliyor Şehitlerimizi Rahmet ve minnetle anıyor Alilerinin ve Türk Milletinin başı sağ olsun diyor yaralılarımızın ’da sağlıklarına kavuşmasını diliyorum."

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Dün (17.02.2016) akşam saatlerinde Ankara’da ve son olarak Diyarbakır’ın Lice ilçesinde meydana gelen hain saldırılar hepimizi derinden üzmüştür. Terör eylemleri ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yöneliktir. Bilinmelidir ki, terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumalı, aklıselimle hareket etmeliyiz. Hiçbir sorun şiddetle çözülemez. Kandan, şiddetten ve kaostan bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. Herkes bilmelidir ki, birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır.Hain terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.”

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ise “Devletimizin ve hükümetimizin terör örgütlerine yönelik olarak yürütmüş olduğu operasyonları sonuna kadar destekliyoruz. Ankara’daki bombalı saldırıda 28, ardından Diyarbakır ve Şırnak’ta ise 8 vatan evladı terör saldırıları sonucu şehit düşmüştür. Acımız büyüktür. Tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, milletimize başsağlığı diliyoruz. Bombalı vahşet saldırıları asla milletimize geri adım attıramayacaktır. Batılı güçlerin gelecek nesillerinin daha mutlu olması için milletimize ve bulunduğumuz coğrafyaya gözyaşı döktüren piyon ve kukla örgütler karşısında dünde milletimiz dimdik ayakta durdu, bugünde duracaktır. Esnaf ve sanatkar camiası olarak devletimizin ve hükümetimizin terör örgütlerine yönelik olarak yürütmüş olduğu operasyonları sonuna kadar destekliyoruz. Bombalı vahşet saldırılarla, terör örgütlerini destekleyerek ülkemize mesaj vermeye çalışanlara bizde birlik ve beraberliğimizi koruyarak, devletimize ve milletimize sahip çıkarak mesaj vereceğiz.”

MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “17 Şubat 2016 Çarşamba günü Ankara’da yaşanan üzücü olayla ilgili açıklamamızdır. MÜSİAD olarak, Ankara’da düzenlenen bombalı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Bu ve benzer saldırılar karşısında millet olarak dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlarken acılı ailelere de sabırlar diliyoruz. Bilinmelidir ki, terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Geçmişteki fırtınaları nasıl atlattıysak bugün de atlatacağız. Milletimizin başı sağ olsun.”

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Seydi Millioğulları

ADD Malatya Şube Başkanı Millioğulları'nın yayınladığı mesaj şöyle:

"Türkiye’ye yönelik açık ve sinsi saldırılar yıllardır sürerken önce 17 Şubat akşamında Ankara’nın kalbine yönelik ağır bir saldırı yapıldı, ardından da Diyarbakır'da askerimize yönelik hain bir saldırı gerçekleştirildi.

Ankara'da Meclis, Genelkurmay, Kuvvet Komutanlıkları, İçişleri Bakanlığı gibi stratejik öneme sahip kamu binalarının ortasındaki bu büyük sabotaj, akla ister istemez güçlü terör örgütleri yanında büyük ve karanlık istihbarat örgütlerini de getiriyor.

Türkiye son 13 yılında hem iç güvenlikte, hem de dış politikada o kadar büyük hatalar yaptı ki, bu patlamanın sorumlusu olarak yeryüzündeki bütün istihbarat ve terör örgütleri gösterilebilir. Ancak hemen belirtelim ki bu patlamanın gerçek sorumlusu Türkiye’yi bu derece tehlikelere açık politikalara mahkum eden siyasal iktidardır. Bombanın patlamasını planlayan ve patlatan ele sadece fitili ateşlemek kalmıştır.

Bombanın patladığı saatlerde Türkiye, özellikle Suriye konusunda tam bir çıkmaza girmiş ve tarihinde olmadık ölçüde yalnızlaşmıştır. Esasen ülkemiz, basiretsiz politikacılar eliyle Atatürk'ün ilke ve devrimlerinden hızla uzaklaştırılarak bu sorunların merkezine düşürülmüştür;

Bu patlamayı yaratan dış etkenleri analiz edecek dış politika uzmanları emekli edilmiş, bıktırılmış, kızak görevlere verilmiş, İstihbarat örgütü uzman olmayan ellere geçtiği gibi cemaat çatışmasına kurban edilmiş, polis teşkilatı nerede ise cemaate teslim edilmiş, temizlik adı altında darmaduman edilmiş, Jandarma teşkilatı siyasal iradeye teslim edilmiş, TSK, “kumpas” davaları ile en yetenekli uzmanlarını yitirmiş, çok önemli bir kısmı da Güneydoğu bölgemizde şehir savaşında çarpışmakla meşguldür. İran sınırımızdan Akdeniz’e kadar uzanan sınırımız delik deşik olmuştur.

Çevremizde dost olabileceğimiz tüm ülkelerle düşman haline getirildiğimiz için nerede ise tüm komşularımızın adı Türkiye’nin kalbine yapılan bu saldırı ile ilgili olarak geçmekte, TV kanallarında suçlanmakta, ancak gerçek sorumluları konuşmaya neredeyse kimsenin cesareti yetmemektedir.

Bu maceracı ve komşulara düşmanlık politikaları sürdükçe bu oyunları sahneleyenlerin yeni oyunlarını görmeye devam edeceğiz.

Artık Türkiye Cumhuriyetinin varlık-yokluk savaşı gündemdedir. Türkiye gerçek düşmanlarını görüp önlemlerini ona göre almalı, bu günleri hazırlayan maceracıları başından atmalı, yeniden komşularıyla dostluk kurup hem dış, hem de iç güvenliği ile bölgenin istikrar unsuru olmalıdır.

Ayrıca her demokratik(!) ülkede olduğu gibi, başta HÜKÜMET olmak üzere, MİT müsteşarı ve Emniyet Genel Müdürü gibi tüm sorumlular YA İSTİFA ETMELİ, YA DA GÖREVLERİNDEN ALINMALIDIR.

Şehitlerimizin aziz anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ulusumuzun başı sağolsun."

Memur Sen İl Temsilcisi Kerem Yıldırım

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, Ankara ve Diyarbakır’da gerçekleştirilen terör saldırılarını kınadı. Yıldırım, “Hiçbir milliyet ve köken ayırt etmeden terör eylemlerine verilecek en güzel cevap, milletimizin tek yürek olmasıdır” dedi.

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, Kültür-Sen ve Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanlarıyla yaptıkları basın açıklamasında, Ankara ve Diyarbakır’da meydana gelen terör saldırılarına tepki gösterdi.

Yıldırım, terörün karanlık ve kanlı yüzünü bu kez ve Ankara ile Diyarbakır’da gösterdiğini hatırlatarak "Ankara’da askeri servis konvoyuna yönelik yapılan alçak terör saldırısında 28 şehidimiz var, 61 kişi de yaralandı. Yine Diyarbakır’da 7 şehidimiz var, bir kişi yaralandı. Türkiye'mizin birliğine, huzuruna ve bütünlüğüne karşı yapılan terör saldırılarını şiddetle lanetliyoruz. Bu saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Ülkemize, milletimize, güvenlik görevlilerimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırıları lanetliyor, terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri tel’in ediyoruz. Bu alçak terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Vatandaşları sağduyulu davranmaya davet eden Yıldırım, “Milletimiz, kendi varlığına yönelen her tehdidi, birliği ve beraberliğini kalkan yaparak bertaraf etmeyi bilmiştir. Bugün de üzerine düşeni yapacaktır. Hiçbir milliyet ve köken ayırt etmeden eylemlere verilecek en güzel cevap, milletimizin tek yürek olmasıdır. Memur-Sen ailesi olarak bir kez daha milletimizi sağduyuya davet ediyoruz. Milletimize düşen görev sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve arkasındaki karanlık odakların tuzağına düşmemektir. Terör, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçudur. Memur-Sen ailesi olarak terörü hangi adresten gelirse gelsin, reddediyor ve lanetliyoruz” diye konuştu.

Eğitim Sen Şube Başkanı Tarık Kaya

Eğitim Sen Malatya Şube Yürütme Kurulu  Başkanı Tarık Kaya ise açıklamasında şunları belirtti:

"Ankara’nın merkezinde yer alan Devlet Mahallesi’nde gerçekleştirilen acımasız saldırı sonucunda resmi rakamlara göre 28 kişi hayatını kaybetmiş, 61 kişi yaralanmıştır. Eğitim Sen Malatya Şubesi olarak Ankara’da gerçekleştirilen bu saldırıyı lanetliyor, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

AKSD Başkanı Cemal Hanilçi

Malatya Avukat Katipleri ve Sekreterleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Hanilçi’de mesajında şu ifadelere yer verdi:

“17 Şubat 2016 Çarşamba günü, saat 18.31’de, Ankara’da, İnönü Bulvarı üzerinde, Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına yönelik bombalı bir saldırı meydana gelmiştir. Bu saldırı ülke bütünlüğüne yapılan hain bir saldırı olup yapılan bu saldırı birliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Ülkemize yapılan bu hain saldırıyı kınıyor ve vatandaşlarımızın eskisinden daha çok duyarlı olmalarını bekliyoruz.

Bu saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.  Aynı saldırıda yaralanan Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyorum.”

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • SELÇUK (8 yıl önce)
    Her katliamda aynı temenniler. Yapmayın artık Milletle dalgamı geçiyorsunuz? İstihbarat zaafı, İçişleri zaafı, Yönetim zaafı her şey ortada. Kınıyorlarmış.Siz gidin şehit ailelerindeki feryatları dinleyin.Sonra bakalım kim kimi kınıyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (8 yıl önce)
    Yeni Türkiye... Teşekkürler %50
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (8 yıl önce)
    Baro Başkan'ı açıklama yapmamış mı katip derneğinin bile açıklaması var
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre Polat (8 yıl önce)
    Denetimler sıfır istihbarat sıfır siz hangi dünyadasınızz
    0
    0
    Yanıtla