SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Terör Belasını Başımıza Musallat Ettiler"

0
Güncellendi - 2016-03-15 18:22:30
A- A+ PAYLAŞ

  • ESKKK Başkanı Evren'i ziyaret eden AKP Milletvekili Şahin, Çarşamba günü Ankara'da bazı bakanları ziyaret edeceklerini söyledi.

AKP Malatya milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren’i ziyaret etti.

AKP  Battalgazi ilçe Başkanı Osman Güder ve partili yöneticiler ile MESOB Başkanı vekili Orhan Özbek ile oda başkanlarının da hazır bulunduğu ziyarette konuşan ESKKK Başkanı Ali Evren, son dönemdeki terör saldırılarına tepki göstererek, “Terör saldırılarını lanetliyor ve kınıyoruz. Bu korkutmalarla bir yere varamazlar. Devletimiz her zaman Türkiye Cumhuriyeti olarak baki kalacaktır. Bunu herkes böyle bilmeli” dedi.

“KREDİ İÇİN FİNANSMAN SIKINTISI VAR”

Evren, hükümetin esnaf ve sanatkarlara vermiş olduğu 30 bin TL tutarındaki faizsiz krediye yoğun bir talebin olduğu, ancak finansman sıkıntısı çektiklerini belirterek, “Türkiye genelinde en fazla kredi Konya’dan sonra ikinci il olarak Malatya olarak biz vermişiz. Yaklaşık 11 milyon TL tutarında kredi verdik. Şuanda finansman sıkıntısı çekiyoruz. Hükümetimizin yeniden finansman sağlaması için üst kuruluşumuz olan TESKOMB tarafından girişimler sürdürülüyor. Şuanda  bekleyen hazır kredi dosyalarımız var. O dosyalarımızı biran önce bitirmek ve kredi taleplerini cevap vermek istiyoruz. Şuanda bankada bekleyen, tamamen bitmiş olan 150 kredi dosyamız var” dedi.

Evren, hükümetin esnaf ve sanatkara kredi uygulamasını işçi ve yatırım bazlı vermesinin daha uygun olacağı kanaatinde olduklarını da ifade etti.

Evren, esnaf ve sanatkarlara yeni hizmet siteleri yapımı için 4-5 yıldan beri sürdürülen bir çalışma olduğunu hatırlatarak, “Çalışmalarımız neticecinde Büyükşehir belediyemiz tarafından Yeşiltepe’de bir arazi tahsisi yapıldı ve planlamada çıktı. Keresteciler, doğramacılar, ayakkabıcılar, mobilyacılar siteleri için biz TOKİ ile görüşmelerde bulunduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ahmet Çakır’da bu konuda TOKİ ile görüşmelerde bulundu. Bu konuda milletvekillerimizden de destek bekliyoruz. Bize yardımcı olun, bu sitelerimizi biran önce faaliyete geçirelim. Bizde esnaf ve sanatkarlar olarak elimizi taşın altına koyacağız. Burada 600’e yakın 400-450 metrekarelik işyerleri olacak. Artık Malatya’nın gelişmesi lazım. Malatya’daki esnaf ve sanatkarımızın da ileriye atılım göstermesi lazım” diye konuştu.

Ziyarette ESKKK Başkanı Evren’e yeniden göreve seçilmesinden dolayı tebriklerini ileten Milletvekili Şahin, Malatya’ya her gelişlerinde mutlaka esnaf ve sanatkarları ziyaret ederek sorun ve talepleri dinlediklerini ve çözüm bulma konusunda çalışma yaptıklarını ifade etti.

Şahin; “İktidarda olmuş olduğumuz 2002 yılından bugüne kadar, özellikle faiz yükü giderlerde çok ciddi bir kambur iken, 2002 yılında gelirlerin yüzde 86’ya yakın kısmı faize gider iken, bugün iz bu rakamı yüzde 13’e düşürmüşüz. Bütçe genelinin yüzde 44’ü faize giderken bu yüzde 10’lar seviyesine indirildi. Biz faizsiz bir toplum ve ticaret hayatı düşünürken, elimizden geldiğince bu konuda çalışmalar yapmaya çalıştık. Yine iktidara gelmiş olduğumuz dönem de o günün şartlarında ihracatımız 36 milyar dolar civarında iken, bugün 150 milyar dolar seviyesine çıktı. Yine o gün bizim ekonomik büyüklüğümüz 215 milyar dolar civarında iken, bugün bu 800 milyar dolar civarına çıkmış. Bunları yaparken asıl amacımız toplumun refahını, mutluluğunu, sosyal, ekonomik, kültürel seviyesine yükseltmenin gayreti içinde olduk” diye konuştu.

“ÜLKE GÜÇLÜ DURUMA GELDİMİ ALGI YÖNETİMİ DEVREYE GİRİYOR”

Şahin şunları söyledi:

"Kendisine özgüveni olan, tek başına iktidarı 14 yıldır sürdüren AK Parti iktidarları ile beraber, başta liderimiz kurucu genel başkanımız ve sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere, sayın başbakanımız ile beraber bu ülkede yapmış olduğumuz devasa çalışmalar zenginler kulübünü ciddi manada rahatsız etmekte. Ama bununda karşılığında ne yaptılar? Belki bizleri fiili işgallerle durdurmaya çalıştılar, başaramadılar. Ne yaptılar? Şuanda zihinsel bir takım işgallerle, gençlerimizin, evlatlarımızın zihinlerini iğfal ederek maalesef bir terör belasını başımıza musallat ettiler. Buradaki asıl amaç ne? Gerçekten ülkenin önünü kesmek, ülkedeki birlik ve beraberliği ihya etmeye çalışan AK Parti’nin elini zayıflatmak. Yani geçmiş tarihin derinliklerine baktığımız zaman; ülke ne zaman güçlü bir noktaya geldiyse mutlaka bir algı yönetimi oluşturarak, insanlarımızın arasına nifak tohumları saçarak ve o günkü yöneticilerimizi itibarsızlaştırmanın gayreti içerisinde bir anlayışla maalesef teröre prim veriyorlar.”

ÇARŞAMBA GÜNÜ GÜNDEM MALATYA

Milletvekili Mustafa Şahin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin Malatya’nın sorun ve talepleri ile ilgili olarak bazı bakanlardan randevu aldığını belirterek, bu randevulara bakan Tüfenkci ile birlikte milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı’nın da katılacağını kaydetti. Milletvekili Şahin, bu toplantılarda Malatya’nın o bakanlıklarla ilgili sorun ve taleplerini masaya yatıracaklarını ifade etti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Abdullah (8 yıl önce)
    2002 de bir yıl boyunca Şehit sayısı 17 idi. Siz 14 yıldır katlayarak çoğalttınız. AKP bu işi beceremedi. Çekin gidin artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (8 yıl önce)
    çözüm süreci diyip pkk nın silah sokmasını görmezden gel terörist e alan hakimiyeti ver aman ha çözüm sürecine birşey olmasınde adamlar ülkenin heryerine c4 gibi bir patlayıcıyı alıp depolasın yüzbinlerce keleş dağıtmış pkk valilerinize verdiğiniz ayrıcalıklarla polisin askerin elini kolunu bağla sonrada konuş oh ne hoş 2002 de pkk bitmişti....
    0
    0
    Yanıtla
  • Baybars (8 yıl önce)
    Zamanın da yapılan büyük yanlış ın bedelini bugün çok ağır Tödüyoruz.Teröristle pazarlık olmaz terörist le çözümolmazdı.çoooooook yanlış tı sonuç yüzlerce vatan evladı şehit.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (8 yıl önce)
    Ee sahin vekilim. Goz yumulursa,birakiniz gitsinler denirse ates etmeyin denirse,megri megri diye aglanirsa sonuc bu olur. Evet vekilim suc buna goz yumanlarda. Kaldi ki c.baskani ve icisleri bakani itiraf etmislerdi. Kendinizi elestirin.
    0
    0
    Yanıtla