SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Terör Bitmiştir!..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve Türkiye Büyük Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkan Vekili Mücahit Fındıklı (sağdak 3.), ülke gündemindeki konularla ilgili bilgiler verdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fındıklı; demokratik açılım konusunda, yılbaşına kadar önemli gelişmelerin yaşanacağını ve tek destekçilerinin halk olduğunu vurguladı “Terör bitmiştir, şu an yapılanlar enkaz kaldırma çalışmalarıdır.” dedi.

Fındıklı, GDO’lu ürünler konusunda da ”Tarım Bakanlığı'nın neredeyse GDO'lu ürünlerin Türkiye'ye girişini imkansız kılacak yönetmeliği çıkarttığı ancak, gümrükte bekleyen 4-5 tane büyük tonajlı gemideki GDO'lu ürünleri ellerinde kalanların canlarının yanması nedeniyle kamuoyunun yanlış yönlendirildiğini, medyanında kime hizmet ettiğini bilmeden, "ya bilgisizlikten ya cahililkten ya da ihanetten" bunlara çanak tuttuğunu öne sürdü.

Medyayı suçlamasına tepki gösteren basın mensuplarına “Elbetteki sizleri kastetmiyoruz. Limanda demirli bekleyen 5 geminin sahiplerini araştırırsanız kimleri kastettiğimi anlarsınız” diye yanıtladı.

NÖBETÇİ VEKİL
AKP Malatya İl Başkanlığı'nın uyguladığı nöbetçi milletvekili uygulamasına bu hafta AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, İl başkanı Mustafa Şahin, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile katıldı.

Toplantının açılışında konuşan AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, Halk Günleri ile milletvekillerinin halkın sorunlarıyla yakından ilgilenip, sorunların çözümüne katkı sunduğunu söyledi. Şahin, "Demokratik açılım konusunda vatandaşları ve Sivil toplum kuruluşlarını tek tek gezerek veya ziyaret ederek bilgilendiriyoruz” dedi.

Milletvekili Mücahit Fındıklı, "Değişim ve dönüşümün arkasında Ak Partinin tek destekçisi halktır, millettir. Dolayısıyla biz bu değişim ve dönüşümleri ne dışarıda, ne içeride, ne kurumlarda nede muhalefet partilerinde destek görmeden yalnızca halkın ve milletin desteği ile bu barış ortamını bu demokratikleşme ortamını gerçekleştiriyoruz. Terör bitmiştir. Yılbaşına kadar önemli gelişmeler yaşayacağız. Terörün dış bağlantıları, ekonomik ve sosyal bağlantıları tamamen bitmiştir. Bu çalışmalarla tamamen bitmiştir. Şuanda yapılan şey dağdaki enkazın kaldırılmasıdır. Bunu böyle bileceksiniz" şeklinde konuştu.

"GDO'LU ÜRÜNLER İÇİN AĞIR ŞARTLAR GETİRİLDİ"
Geni değiştirilmiş ürünler ile ilgili çıkartılan yönetmenlik hakkındaki tartışmaları ve eleştirileri değerlendiren Fındıklı şunları söyledi:

"GDO'lar dediğimiz, geni değişmiş tarım ürünleri ile ilgili olarak bir yönetmenlik çıktı. Çok gariptir, medya sanki hükümet GDO'lu ürünlerin önünü açmış yada GDO'lu ürünleri Türkiye'ye gelmiş gibi bir kanun çıkmış gibi yansıttı. Çıkarılan şey, Türkiye'ye GDO'lu ürünlerin girişini neredeyse yasaklayacak düzeyde tedbirler alan bir düzenlemedir. Bunu basına yansıtanlar AKP'ye muhalefet olsun diye, yapıyor. Medyada bunu olabildiğince abartarak yapıyor, bir kısmı bilmediğinden, bir kısmı cahilliğinden, bir kısmı da maalesef Türk çiftçisine hainliğinden dolayı yapıyor. GDO'lu ürünleri ürüten dünyada 26 tane ülke var. Tarım Bakanlığı’nın çıkarttığı yönetmenlik ile çok ağır şartlar getirerek, neredeyse GDO'lu ürünlerin Gümrükten içeri girmesine izin vermeyecek noktaya getirdi. Bu feryatların niye çıktığını bizler biliyoruz. Şimdiye kadar GDO'lu ürünler ülkeye ithalatçıların izniyle giriyordu bunu önlemek için çıkarttığımız yönetmelikleri çıkarı bozulan firmalar istismar ediyor. Gerekirse biz bunu halka tek tek çıkar anlatırız” dedi ve devamla

"GÜMRÜKTE BEKLEYEN 4-5 TANE BÜYÜK GEMİDEKİ ÜRÜNLER ELLERİNDE ŞİŞTİ"
Fındıklı "Tarım Bakanlığı, çıkarttığı yönetmenlik ile halkın güvenliğini sağladı ve GDO'lu ürünlerin Türkiye'ye girişini engelledi. Çok ağır şartlar getirildi. Bu şartlar gelince bazılarının canı yandı. Şuanda gemilerle gümrüğe girip, boşalması gereken 4-5 tane büyük tonajlı gemiler var. Hepsi ellerinde şişti. Sanki biz GDO'lu ürünlerin ülkeye girişini serbest bırakıyormuşuz gibi bir algıyla belli bir medya bizim üzerimize, dolayısıyla Tarım Bakanlığı'nın üzerine geldi. Ne yaparsak yapalım, bazı mihrakların düzenlerinin değişmesi lazım ve bozuluyor. Her düzeni bozulan ve bedava geçinen kesimler, hortumları kesildikçe feryat edecekler. Biz buna alışkınız." dedi.

BAŞBAKAN TEMEL ATACAK, AÇILIŞ YAPACAK..
Konuşmasının son bölümünde Malatya'daki yatırım projelerini takip ettiklerini de anlatan Fındıklı, "Önümüzdeki yılın bütçesi hazırlanıyor. Malatya Milletvekilleri olarak bakanlıklardaki Malatya ödeneklerini ve yatırımların programa alınması için çalışma yürütüyoruz. Malatya'da yeni yapılacak olan hastanenin temelini önümüzdeki dönem atacağız. Başbakanımızın Malatya ziyaretinde bin kişilik kız yurdunun temeli atılacak. 13 Kasım'da Başbakanımız akşam Malatya'ya intikal edecek ve sanayicilerimizle bir toplantı yapacak. Başbakanımız 14 Kasım'da üniversitemizde Diş Hekimliği Fakültesi'ni ve Türkiye'nin en büyük petrol analiz laboratuarlarından olan laboratuarını açacaktır. Çeşitli açılış törenleri düzenlenecek" şeklinde konuştu.

AKP Milletvekili Fındıklı’nın konuşmasından sonra basın mensuplarının sorularına geçildi. Bir basın mensubunun “GDO’lu ürünler konusunda medyayı suçluyorsunuz ama dün, aralarında Ziraat Odaları, Ziraat ve Gıda Mühendisleri Odası, Veterinerler, Tabipler, Eczacılar odası olmak üzere 7 oda ve dernek ortak bir deklerasyon yaptılar ve bu yönetmeliğin Türk çiftçisinin sonu olacağını söylediler. Medya’da bunları gündeme taşıdı. Yalan mı söylemiş, ihanet mi etmiş olduk?” diye sordu.

Fındıklı’da; “ GDO’lu ürünler elini kolunu sallayarak giremez. Aralarında TÜBİTAK’da olmak üzere 40 kişiden oluşan bir bilim kurulu var. Onların denetimi gerek. O da yetmez, diğer yşetkililerde inceleyecek. Bundan sonra Türkiye’ye GDO’lu ürünler sokacak babayiğit göremiyorum. Medya konusunda ise elbette ki sizleri kastetmiyoruz. Gümrükte bekleyen 5 geminin sahiplerini araştırırsanız kime söylediğimizi anlarsınız” diye yanıtladı.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız