SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Terör Çalıştayı Sona Erdi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü ve İnönü Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği, "Gençleri Terörden Koruma Çalıştayı" tamamlandı.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde iki gün gerçekleştirilen çalıştayda, alanında uzman öğretim üyeleri ve emniyet mensupları sunumlarda bulunarak terör konusunu derinliğine irdeledi. Gençleri terör konusunda bilinçlendirmek ve terörün karanlık yüzünü geniş kitlelere aktarmak amacını taşıyan "Gençleri Terörden Koruma Çalıştayı' büyük ilgi gördü.

'Gençleri Terörden Koruma Çalıştayı'nda konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, gerek ülkemizde gerekse tüm dünyada terörün ciddi bir sorun olduğunu, bu konuda ciddi atılımların yapılarak üniversiteler gibi bilimsel bir ortamda sorunun tüm boyutlarıyla ele alınması gerektiğini vurguladı.

Üniversitelerin asli görevlerinden birisinin de bu konular üzerinde bilimsel çalışmalar yaparak, terör ve terörizm sorununun çözümü konusunda katkıda bulunması olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, böylesine bir çalıştayın üniversitelerinde gerçekleştirilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal ise, her ülkenin öncelikli bir sorunu haline gelen terör ve terörizmin geniş boyutları ve değişik kitlelerin katılımıyla ele alınması gerektiği düşüncesiyle böyle bir çalıştayın çok önemli olabileceğine inandığını belirtti.

Prof. Dr. Abdullah Korkmaz'ın oturum başkanlığında düzenlenen çalıştayda, Prof. Dr. Abdülkadir Çevik, "Terörün tanımı, amacı, türleri, toplumsal sonuçları" başlıklı bir sunumda bulundu. Doç. Dr. Süleyman Özeren, Dr. Hüseyin Cinoğlu, Yrd. Doç. Dr. Yahya Doğan, Uzm. Dr. Hande Karakılıç, Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kaya ise aynı başlık altında fikirlerini paylaştılar, konu akademik bir tartışma platformunda değerlendirildikten sonra oturum kapandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız