SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Terör Gündemden Çıkacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:55:15
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Erdoğan, terör meselesini Türkiye'nin gündeminden çıkaracaklarını söyledi, ''Birliğimizi bozmak isteyenlere prim vermeyin'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, çözüm sürecine yaklaşımları dolayısıyla muhalefetii eleştirdi. 

Erdoğan, Türkiye'nin yaşadığı sorunların, maruz kaldığı sıkıntıların önemli bir kısmının, geçmişte yapılan ayrımcı politikaların neticesi olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

''İnsanımızı birbirinden ayırdılar. Türk dediler, Kürt dediler, Laz dediler, Çerkez dediler, Gürcü dediler, Boşnak dediler, Arnavut dediler, Roman dediler. Bu ayrımı yaptılar. Uzak dediler, hizmet götürmediler. Bizde ne uzak ne yakın her yer bize yakın. Sapa dediler, sarp dediler, kendileri de gitmediler, hizmet de götürmediler. Bir iş yapacakları zaman, seçim sonuçlarını önlerine serdiler, oy aldıkları yerlere, oy almadıkları yerlere baktılar ve ona göre hareket ettiler. İşte bu ayrımcılıkla milleti küstürdüler. Vatandaşla devlet arasındaki güveni zedelediler, bariyerler koydular. Bu milletin evlatlarını, bu milletin fertlerini, bu ülkenin vatandaşlarını, horlamak suretiyle, unutmak suretiyle, ihmal etmek suretiyle devletten soğuttular.'' 

Oradan ayağa kalktık 

10 yıl önce de bugün de 81 vilayete gittiklerine dikkati çeken Erdoğan, ''Bizim için sıkıntı yok. Bunlar, Sivas'ın ötesine gidemediler. Bunlar, Sivas'ın ötesine söyleyecek söz bulamadılar. Başbakanlığım döneminde, en az gittiğim ile 2 kez gittim, 3 kez gittim. İşte Sivas'a kaç kez... Siirt'e 16. kez gittim. Orada yıktılar ama oradan ayağa kalktık'' dedi. 

Erdoğan, milletin haksızlığı affetmediğini dile getirerek, ''Oradan yıktıkları bu kardeşinizi, yüzde 85 oyla parlamentoya gönderdiler'' ifadesini kullandı. 

Milletle beraber çözeceğiz 

Erdoğan, ''Bunlar, yapılanı yıkmayı, engellemeyi çok iyi bilirler. Ne yaparlarsa yapsınlar, milletimizle birlikte yürüyerek terör meselesini Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. İnşallah kardeşliği yükselteceğiz. Sizlerden özellikle ricam şudur: Birliğimizi bozmak isteyenlere prim vermeyin'' diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız