SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Terör Karanlık Yüzünü Ortaya Koydu"

0
Güncellendi - 2016-06-29 04:14:57
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen ve 03.00 itibarıyla 36 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu saldırı, terör örgütlerinin masum sivilleri hedef alan karanlık yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Bu saldırının, herhangi bir sonuç elde etmeyi değil, sadece ve sadece masum insanların kanı ve acısı üzerinden dünyaya ülkemiz aleyhinde propaganda malzemesi üretmeyi hedeflediği açıktır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısını devletin zirvesiyle birlikte takip ederek yetkililerden bilgi aldı. Saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının ardından yazılı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, bu vahim olayda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dileğinde bulundu.

“DÜNYANIN TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI KARARLI BİR DURUŞ SERGİLEMESİNİ BEKLİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayında meydana gelen bu saldırının, terörün, inanç dâhil hiçbir değer gözetmeksizin, kurbanları arasında ayrım yapmaksızın hareket ettiğini gösterdiğini ifade etti. Bu saldırının, terör örgütlerinin, masum sivilleri hedef alan karanlık yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu saldırının, herhangi bir sonuç elde etmeyi değil, sadece ve sadece masum insanların kanı ve acısı üzerinden dünyaya ülkemiz aleyhinde propaganda malzemesi üretmeyi hedeflediği açıktır. Dünyanın, özellikle de Batı ülkelerinin, yönetimleriyle, parlamentolarıyla, medyasıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla terör örgütlerinin bu oyununa karşı artık kararlı bir duruş sergilemelerini bekliyoruz” dedi.

“BU TÜR EYLEMLER 79 MİLYON TÜRK VATANDAŞIYLA BİRLİKTE 7,5 MİLYAR İNSANIN TAMAMINA YÖNELİKTİR”

Türkiye’nin, terör örgütleriyle olan mücadelesine, ödediği tüm bedellere rağmen sonuna kadar devam edecek güce, dirayete, imkâna sahip olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında şunları kaydetti: “Ancak, bu tür eylemlerinin, 79 milyon Türk vatandaşıyla birlikte 7,5 milyar insanın tamamına yönelik olduğunu da hatırlatmak isterim. Bugün İstanbul’da patlayan bombalar, terörün hain karakteri gereği, dünyanın herhangi bir şehrinde, herhangi bir havalimanında da gerçekleşebilirdi. Herkes şundan emin olsun ki, terör örgütleri için İstanbul ile Londra’nın, Ankara ile Berlin’in, İzmir ile Şikago’nun, Antalya ile Roma’nın bir farkı yoktur. Şayet, tüm devletler, tüm insanlık olarak el ele verip terör örgütlerine karşı ortak mücadele yürütmezsek, bugün aklımıza getirmekten dahi korktuğumuz ihtimallerin hepsi de birer birer gerçekleşecektir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı saldırısının, Batı ülkeleri başta olmak üzere, tüm dünyada terör örgütlerine karşı verilecek ortak mücadele için bir milat, bir dönüm noktası olmasını temenni ettiğini belirterek, “Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

tccb.org.tr- iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız