SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Malatya Daha da Güçlü Olacak”

0
Güncellendi - 2019-11-28 18:55:43
“Malatya Daha da Güçlü Olacak”
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Türkiye kararlıdır, eninde sonunda terör örgütlerine karşı mücadelesini hem yurt içinde hem yurt dışında kazanacaktır. Bu kararlılık içerisinde yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak ve konferans vermek amacıyla Malatya'ya gelen Kurtulmuş, Malatya Valisi Aydın Baruş'u ziyaret etti.

Kurtulmuş, ziyarette yaptığı konuşmada, Malatya'nın Anadolu irfanının, büyük medeniyetin sembol şehirlerinden olduğunu ifade etti.

Malatya'nın alimleriyle, fazıllarıyla, edipleriyle tarihimize ışık tutan bir şehir olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Türk İslam kültürünün bu coğrafyada yerleşmesine vesile olan önemli kalelerimizden birisi. Çok şükür bütün bu özelliklerini bugünde büyük ölçüde koruyabilen bir ilimiz" dedi. 

Kurtulmuş, Malatya'nın Türkiye siyaseti bakımında da son derece önemli bir şehir olduğunu kaydederek, büyük devlet ve siyaset adamlarını yetiştirerek, Türkiye siyasetine kazandırdığını belirtti. 

Malatya'nın ileriye gittiğini, geliştiğini ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti: "Güçleniyor, her bakımdan büyük bir kent haline geliyor. Üniversiteleriyle, sanayisiyle, kültürel dokusundaki gelişmeyle Malatya, özellikle AK Parti iktidarları sırasında özel bir önem verdiğimiz kentimiz. İnşallah daha da ileriye gidecek. Daha da güçlü bir şehir olacak. Bizim önümüzdeki dönemdeki hedefimiz güçlü, büyük Türkiye'yi kurabilmek. Bunun içinde her bir şehrimizin olabildiğince daha ileriye gitmesini sağlayacak bir motivasyonla çalışmamız gerekiyor."

Kurtulmuş, Türkiye'nin büyük meydan okumalarla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Bu meydan okumalara karşıda bizim ayakta tutacak olan şey neyin ne olduğunu iyi şekilde anlamak, büyük resmin farkına varmak ve içeride dirliğimizi, birliğimizi, kardeşliğimizi, insicamımızı en güzel şekilde koruyarak, cümle aleme karşı uyanık olmak ve Türkiye'nin bundan sonraki hedeflerini gerçekleştirmektir. Türkiye'nin maalesef daha güçlü bir ülke olarak bu bölgede ayakta durmasını istemeyenler içeriden ve dışarıdan Türkiye'ye karşı saldırılarını sürdüreceklerdir, bunu da biliyoruz. Özellikle son dönemlerde terör örgütleri üzerinden bir şekilde Türkiye hizaya çekilmeye, bloke edilmeye çalışılıyor. Aslında bu yeni bir şeyde değil PKK üzerinden neredeyse 40 yıldır Türkiye bir şekilde ayaklarına pranga vurulmaya çalışıldı. Kararlı, dirayetli bir şekilde çok şükür bu tehlikeyi ciddi bir şekilde bertaraf ettik. Ama bu sefer hemen Suriye'nin kuzeyinde, sınırlarımızın hemen güneyinde yine PKK'nın şubesi olan terör örgütleri vasıtasıyla Türkiye köşeye sıkıştırılmaya çalışıldı. Cumhurbaşkanımızın başkomutanlığında, dirayetinde, onun öncülüğünde, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahramanca, fedakarca mücadelesiyle Barış Pınarı Operasyonu'nda başarı sağladık. Ortada emperyalistlerin tuzaklarını, oyunlarını yani bölgeyi daha fazla bölüp, parçalamak için orada bir terör koridoru oluşturma tezlerini çürüterek, onları bir kenara attık. Ama öyle görünüyor ki terör örgütleri üzerinden Türkiye'ye karşı saldırılar devam edecektir. Akçakale'de terör örgütü tarafından yapılan havan saldırısıyla 2 askerimiz şehit olmuştur. Allah rahmet eylesin. Ailelerine ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin bu kahramanca, destansı direnişi, mücadelesi sayesinde Allah'ın izniyle bu terör örgütlerinin tamamını biz bir şekilde tarihin çöplüğüne atacağız. Sonuçta ne yaparlarsa yapsınlar, arkasında kim olursa olsun, hangi devlet hangi güç ne desteği verirse versin, hangi silah yardımını alırlarsa alsınlar, hangi askeri, lojistik, istihbarat desteği verilirse verilsin, hangi siyasi desteklerle hangi ülkelerin başkentlerinde sarılıp sarmalanıp bir şekilde büyütülsünler hiçbir şey fark etmez. Türkiye kararlıdır, eninde sonunda terör örgütlerine karşı mücadelesini hem yurt içinde hem yurt dışında kazanacaktır. Bu kararlılık içerisinde yolumuza devam ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Milletin terör örgütlerine pabuç bırakmayacağını ifade eden Kurtulmuş, "Eninde sonunda milletimiz bu mücadeleyi kazanacaktır" dedi.

Kurtulmuş, terörler mücadelede herkesi samimi olmaya davet ederek, şunları kaydetti:

"Gerçekten teröre karşı mücadelede ortak bir cephe oluşturulmasını temenni ediyoruz. 'Bana yakın, bana uzak terörist, bana zarar veren, zarar vermeyen terörist' olmaz. Teröristin iyisi kötüsü olmaz. Bu terör örgütlerini destekleyen ülkelerinde eninde sonunda bunu anlayacaklarını biliyoruz. Biz bu mücadelede kararlıyız. Herkesi de teröre karşı mücadelede yanımızda görmeye davet ediyoruz."

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ZİYARETİ..

Büyükşehir Belediyesi tarafından Mişmiş Park Fuar Alanında temeli atılacak olan ‘Kongre ve Fuar Merkezi’ programına katılmak üzere Malatya’ya gelen AKP Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

18 Kasım Perşembe günü gerçekleşen ziyarete, AKP Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un yanı sıra AKP MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, AKP Bölge Koordinatörü Yusuf Coşkun, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AKP İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.

"Birçok destan Malatya’da yazılmış ve zuhur etmiştir"

Malatya tarihi hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya’yı İnsanlık medeniyetinin başladığı, Anadolu’yu Anayurt Yapan Destan Şehir olarak tarif ediyoruz. Evliya Çelebi 16. yy’da Malatya’yı ve Malatya insanını tarif ederken Dar-ül Rifat diye tarif ediyor. Seçkin insanların yaşadığı, seçkin diyar diye tarif ediyor. Peygamber Efendimizin sahabelerinden Abdulvahap Gazi Hazretleri de himmetli zatların yaşadığı diyar diye tarif ediyor. İnsanlık medeniyetinin başladığı yerin adıdır derken her ne kadar tarihin sıfır noktası Göbekli tepe dense de insanlık medeniyetinin, yerleşik hayatın, devlet hayatının, bürokrasi hayatının ve taş devrinden tunç devrine geçişin ve ilk kılıcın burada bulunmuş olması insanlık medeniyeti açısından da önemli bir kilometre taşı olduğunu biliyoruz. Bu anlamda insanlık medeniyetinin başladığı yer olarak Malatya’yı ifade ediyoruz.

Anadolu’yu Anayurt Yapan Destan Şehir derken hakikaten bizim tarihimizde 1071 yılı Anadolu’nun kapılarının Türklere açılması olarak ifade ediliyor. Battalgazi, Hasan Gazi ve Hüseyin Gazi bundan 400 yıl önce destan yazmaya başlamışlar. Bir taraftan Sivas’ın bir taraftan Kayseri’nin fethi Hasan Gazi zamanında Ankara’nın fethi Hüseyin Gazi döneminde olmuş. Battalgazi de Eskişehir’in fethi sırasında şehit olmuştur. Bu şehri mazisine layık istikbale hazırlama noktasında elimizden gelen gayret ve çabayı gösteriyoruz. Birçok destan burada yazılmış ve zuhur etmiştir. Mevlana’lar, SadreddinKoneviler ve İbn-i Arabiler burada irşat ederek Konya’ya ricat etmişlerdir” dedi.

Malatya hem manevi anlamda hem ilim hemde kahramanlık anlamında önemli bir merkezdir. Şehrimiz 12 bin 300 km2 alanı olan ve 13 ilçesi ile 717 mahallesi olan bir şehirdir. Elimizden geldiği kadar AK Partinin ruhuna uygun Cumhurbaşkanımızın çizmiş olduğu ve göstermiş olduğu hedeflere ulaşma noktasında ve Malatya’mızı mazisine layık istikbale hazırlama noktasında bütün arkadaşlarımız, Milletvekillerimiz ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Malatya’mızı ekonomik anlamda güçlendirmek ve Malatya için büyük önem taşıyan kayısımızın uygun koşullarda saklanması ve pazarlanması amacıyla geçtiğimiz günlerde 14 milyon Euro’lık Lisanslı Soğuk Hava Deposunun temelini attık. Bugünde nasip olursa ‘Kongre ve Fuar Merkezi’ temelini atacağız.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak, Kitap Fuarı, Malatya Uluslar arası Film Festivali, Tarım Fuarı, Kayısı Festivali olsun bu fuarlar şehrimizin tanıtılması ve gelişmesi noktasında önemli katkılar sunacaktır” dedi.

Başkan Gürkan daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar ve hizmetlerle ilgili bilgiler aktardı.

"Malatya büyük medeniyetimizin merkezi olan kentlerimizden birisidir"

Malatya’da bulunmaktan, büyük onur ve memnuniyet duyduğunu ifade eden AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise, “Malatya Anadolu irfanının büyük medeniyetimizin merkezi olan kentlerimizden birisidir. Bu özelliğini de bugüne kadar canlı bir şekilde getirmiş ve taşımıştır. İnşallah bu özelliğini kıyamete kadar taşıyacak olan bir şehrimizdir.

Malatya halkı son seçimde Büyükşehir Belediye Başkanımızı büyük bir oyla Malatya’da seçti. Seçimden sonra ilk kez Malatya’ya geliyoruz. Geçte olsa Sayın Başkanımıza görevinde başarılar diliyorum. Allah güzel hizmetlerde muvaffak kılsın. Malatya ve Malatyalılar her türlü güzel hizmeti hak etmektedir. Burada hakikaten güzel hizmetler yapılmış. Bu dönemde de Selahattin Başkanımızın bu hizmetleri çok daha ileriye götüreceğini, Malatya’nın sınıf atlamasına büyük emeği olacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Kurtulmuş, “Malatya halkı AK Partiyi hiçbir zaman yalnız bırakmamış, hep desteklemiştir. Son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %70 civarında bir oy vermiştir. Seçim sonuçları geldiğinde memnuniyetle seçim sonuçlarını takip ettiğimiz illerden birisidir. Belediye seçimlerinde de %70 civarında bir oyla seçimden başarıyla çıktık. Halkın bu teveccühüne, ilgisine ve desteğine layık olacak şekilde çalışmaya gayret ediyoruz. Bir kez daha Belediye Başkanımız Selahattin beye ve seçilen diğer Belediye Başkanlarımıza tebriklerimi sunuyorum. Bu kadar yüksek bir oyla seçilmiş olmak aslında çok daha büyük bir sorumluluk ve büyük bir azimle motivasyonla çalışmayı zorunlu kılar. Bu motivasyonla çalıştıklarını biliyorum. İnşallah bu motivasyonları bu gayretleri ve adanmışlıkları hiçbir şekilde azalmadan sürekli artarak devam etsin. Bu süre içerisinde Malatya’mıza en güzel hizmet yapmayı Cenab-ı Allah nasip etsin” şeklinde konuştu.

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş son olarak, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki saldırıda şehit düşen askerlerimiz ile yıldırım düşmesi sonucu şehit olan askerlerimizin ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’a, Kayısı ve el dokuması tablo halı hediye etti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha- Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Kral44 (4 yıl önce)
    Malatya için ne yapıldı ya kaysıydı el ayak ettiniz tarımdı aynı şekil ekranlara çıkıpta Malatya şöyle bi ildir nöyle bi ildir diyorsunuz. Bunları duya duya sıkıldık icraata geçin icraata laf herkeste çol
    0
    0
    Yanıtla