SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Terör Örgütü Suçlaması..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, adli işlemin ilk aşamasının sonuçlanmasından sonra şu açıklamayı yaptı:

"18 Nisan 2007 günü Malatya il merkezinde meydana gelen ve 3 kişinin ölümü ile sonuçlanan olay nedeni ile yürütülen adli süreç hakkında aşağıdaki yazılı açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

18.04.2007 günü Malatya ili merkez Niyazi Mısri Caddesi Ağbaba İşhanı No:3 sayılı yerde faaliyet gösteren Zirve Yayıncılık isimli işyerinde meydana gelen olayda; Necati Aydın, Uğur Yüksel ile Alman Vatandaşı Tilmann Ekkehart Geske öldürülmüştür.

Olayın ihbarı sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında; biri bayan onbir kişi gözaltına alınmış olup, şüphelilerden ağır olarak ele geçirilen bir şahsın İ.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi devam ettirilmektedir.

Verilen bilgiye göre şahsın durumu henüz ifade vermeye elverişli değildir. Durumu uygun olduğunda gerekli adli prosedür işletilerek ifadesine başvurulacaktır.

Malatya Emniyet Müdürlüğünde de alınan ilk ifadeleri sonrası 22 Nisan 2007 günü Malatya Adliyesine getirilen şüphelilerden, Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan soruşturma sonucunda, sevk edildikleri Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimliğince dördü (H.Ç., A.Y., S.G., C.Ö.) terör örgütü kurmak, üye olmak ve terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde adam öldürmek, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçları isnadıyla, biri (T.I.) terör örgütüne yardım etmek suçlarından dolayı tutuklanmış, şu an itibarıyla diğer altı şüpheli serbest bırakılmıştır.

Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.

Kamuoyunun merak ettiği konularla ilgili olarak soruşturmanın gizliliği kuralı çerçevesinde sadece yukarıdaki konularda açıklama yapma imkanı bulunmaktadır.

Diğer hususlar soruşçurma sonuçlanınca iddianamenin düzenlenmesi ve yargılama sonucu açıklığa kavuşacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız