SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Terör Örgütünden Tehdit

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:41:25
Terör Örgütünden Tehdit
A- A+ PAYLAŞ

KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, AK Parti hükümetine adım atması için 1 Eylül’e kadar süre verdiklerini, herhangi bir adım atılmaması durumunda bu tarihten itibaren geri çekilmeyi durduracaklarını ifade etti.

 

Kandil Dağı’nda BBC Türkçe’ye açıklamalarda bulunan Cemil Bayık, PKK’ya yeni katılımların olduğu iddialarını da doğrularken çekilmeyi de sürdürmekte olduklarını söyledi. Sürecin çökmesini istemediklerini ve bu yüzden 1 Eylül tarihinde ısrar ettiklerini belirten Bayık, hem hükümete hem de uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunarak, “Uluslararası kamuoyu ve Türkiye’deki demokrasi güçleri de rollerini, sorumluluklarını yerine getirmeliler” dedi.

 

Bayık ayrıca, “Biz 1 Eylül’e kadar çabalarımızı sürdüreceğiz. Önder Apo da sürdürüyor, biz de sürdürüyoruz. Eğer 1 Eylül’e kadar ikinci aşamanın gerektirdiği yönde adım atmazlarsa bizim artık yapacağımız bir şey kalmaz. Biz geri çekilmeyi sürdürdük, 1 Eylül’e kadar da sürdüreceğiz, ama 1 Eylül’de bunu görmezsek geri çekilmeyi durdururuz. Ve hatta böyle devam ederlerse geriye gelen güçler nasıl geldilerse öyle de tekrar Kuzey’e giderler. Onun için zamana oynamamaları gerekir, oyun oynamamaları gerekir” şeklinde konuştu.

 

“Eğer sorumluluklarını yerine getirirlerse umuyorum ki bu süreç çöküntüden çıkartılabilir” diyen Bayık, “Bu da herkesin yararınadır. Aksi takdirde korkunç sorunlar yaşanabilir” yorumunda bulundu.

 

“1 HAZİRAN’DA ÇEKİLME TAMAMLANACAK SÖZÜNÜ VERMEDİK”

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son haftalarda yaptığı, “Türkiye’yi terk konusunda verilmiş sözler yerine gelmiş değildir. Çok basit anlamda, o da çocuk, yaşlı, kadın gibi yüzde 20 çekilme gibi bir durum var. Bunun dışına çıkma diye bir şey söz konusu değil" açıklamasını ve AK Parti milletvekili Galip Ensarioğlu’nun da çekilenlerin yaşlılar ve hastalar olduğunu söylemesini değerlendiren Bayık, bu eleştirilerin doğru olmadığını savundu. Karşılıklı mutabakat kapsamında, çekilmenin bitişine dair bir tarihin belirlenmediğini belirten Cemil Bayık, “1 Haziran, AK Parti’nin dediği gibi bütün gerillanın Kuzey’den Güney’e çekilmesinin son tarihi değildir. 1 Haziran, gerillanın savaşı durdurma ve geri çekilmeyi pratikleştirme tarihidir. Hiçbir zaman PKK şunu söylememiştir: ’Biz, geri çekilmeyi Newroz’la başlatıp, 1 Haziran’da tamamlayacağız, Kuzey’de tek bir gerilla kalmayacak, bunun üzerine ikinci aşama başlayacak’. Kesinlikle ne böyle bir anlaşma vardır, ne böyle bir belge vardır” ifadelerinde bulundu.

 

“PKK’YA YENİ KATILIMLAR OLDUĞU DOĞRU”

 

Hükümetin PKK’ya yeni katılımlar olduğu yönündeki iddiaları doğrulayan Bayık, “Eğer (hükümet) çözümde ısrarlı olsaydı, topluma çözüm programı sunsaydı, toplumun güveni olurdu ve tutup da insanlar köylerinden, şehirlerinden çıkıp bu süreçte gelip gerillaya katılmazdı. Demek ki toplum çözüm görmüyor, inanmıyor. Pratikte yapılanlar da savaş hazırlığıdır, bunu görüyor, onun için kendisini güvenceye almak istiyor. Onun için gerillaya katılıyor” dedi.

 

Bayık, “Katılanlar da Güney’e çekiliyor mu?" sorusuna ise, “Elbette çekiliyor” cevabını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız