SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Terör Örgütünün 2. Adamıymış!..

A- A+ PAYLAŞ

Tunceli kırsalından geldiği Arapgir ilçe merkezinde yakalanan teröristin, örgütün silahlı eylem kanadının "2 numaralı" ismi olduğu öne sürüldü. Adının İsmail G. olduğu bildirilen teröristin, Tunceli kırsalından İstanbul'a gitmek üzere Arapgir ilçe merkezine geldiğinde, geçtiğimiz hafta sonunda yakalandığı ve Tunceli'deki güvenlik makamlarına teslim edildiği bildirilmişti.

Yakalanan şahsın, DHKP-C adlı terör örgütünün silahlı eylem kanadının 2 numaralı ismi olduğuna ilişkin olarak milliyet.com.tr'de yer alan, Tunceli mahreçli haber şöyle:

...

"..YASADIŞI terör örgütü DHKP-C’nin silahlı eylem kanadının 2 numaralı ismi olduğu bildirilen İsmail G., Malatya’da yakalandıktan sonra getirildiği Tunceli’de sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Güvenlik güçlerine örgütle ilgili önemli bilgiler veren G.’nin ifadeleri doğrultusunda yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı. Örgüt üyesi 7 kişiyle silahlı eylem hazırlığı içinde olduklarını belirten İsmail G., “Örgüt içinde anlaşmazlık çıkınca kaçmaya karar verdim. Yaşam şartları da kötüleşmişti, yakalanmadan önce 4 gün aç ve susuz kaldım'' dedi.

Yasadışı terör örgütü DHKP-C’nin Yunanistan’da mali sorumlusuyken, örgüt lideri Dursun Karataş’ın emriyle kaçak olarak bu yıl ortalarında Türkiye’ye girdiği belirtilen örgütün silahlı eylem kanadının 2 numaralı ismi İsmail G., silahlı eylemlerde bulunmak üzere 7 teröristle birlikte Tunceli kırsalında görevlendirildi. Örgüt silahlı eylem kararı alırken, İsmail G. Tunceli, Pertek, Hozat ve Çemişgezek İlçesi kırsalında faaliyetlerde bulunduktan sonra, diğer teröristlerle anlaşmazlığa düşünce örgütten kaçma kararı aldı. İsmail G., yurtdışına çıkmak için kırsaldan ayrıldıktan sonra Malatya’nın Arapkir İlçesi’nde polis tarafından üzerinde 1 Kalaşnikof tüfek ve 400 mermi ile birlikte yakalanıp Tunceli Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi.

ÖNEMLİ BİLGİLER VERDİ
Tunceli’de polis ve jandarma tarafından sorgulanan İsmail G.'nin, güvenlik güçlerine örgütün silahlı eylemleri ve stratejisi hakkında önemli bilgiler verdiği ve üzerinden çok önemli belgeler çıktığı belirtildi. İsmail G.’nin ifadeleri doğrultusunda Tunceli merkez, Hozat, Çemişgezek İlçelerinde örgütle bağlantısı olduğu belirlenen 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. G.’nin verdiği isimler arasına yer alan Ayten A.'nın da Pertek’ten kaçmak isterken jandarma tarafından son anda yakalandığı bildirildi. Güvenlik güçleri, G’nin ifadeleri doğrultusunda bölgede hava destekli başlattığı operasyonları sürdürürken, gözaltına alınan kişilerin sorgusu sürüyor.

“DAĞLARDA 4 GÜN AÇ KALDIM''
Tunceli’de tutuklanarak cezaevine konulan İsmail G., arkadaşlarının pasif olması nedeniyle örgüt içi anlaşmazlık çıktığını, yaşam şartlarının da kötüleşmesi üzerine örgütten kaçmaya karar verdiğini söyledi. İsmail G. ifadesinde şunları anlattı:

“Hozat kırsalında elimize verilen birer Kalaşnikof tüfekle geziyorduk, hiç bir eylem yapamıyorduk. Daha sonra aramızda tartışmalar yaşanınca, ben geçen hafta kaçmaya karar verdim. Bölgeyi bilmiyordum, kaçıp ailemle ilişki kurup daha sonra yurtdışına çıkacaktım. Hozat ve Çemişgezek İlçelerinin dağlık alanlarından ve Aliboğazı Vadisi’ni geçtim. Sonra iki gün boyunca zorlu bir tırmanış sonucu Munzur Dağlarını aşarak Erzincan Kemaliye bölgesine ulaştım. Artık yolu bilmiyordum rastgele yürüdüm sonra Malatya’nın Arapkir İlçesi’ne gittiğimi öğrendim burada polis beni yakaladı. Dağlarda dört gün aç ve susuz kaldım, çok zor anlar yaşadım.''

BÖLGE KOORDİNATÖRÜ KADIN..
Öte yandan, operasyonla ilgili olarak İhlas Haber Ajansı'nın servise koyduğu haberde de şu bilgiler yeraldı:

"..Ayrıca, İ.G.'nin ismini verdiği ve Tunceli, Elazığ, Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa illeri koordinatörü olduğunu iddia ettiği A.A. isimli bir bayan da, Pertek çıkışında gözaltına alındı. Gözaltına alınan İ.G.'nin ifadesinde, örgüt üyesi 7 kişiyle silahlı eylem hazırlığı içinde olduklarını belirterek, "Örgüt içinde anlaşmazlık çıkınca kaçmaya karar verdim. Yaşam şartları da kötüleşmişti, yakalanmadan önce 4 gün aç ve susuz kaldım" dedi.

Şahsın Tunceli polisine verdiği bilgide önemli örgütsel bilgilere ulaşıldığı bildirilirken, Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde yapılan açıklamada terör örgütüne silah, mühimmat, malzeme ve eleman temin etmek amacıyla Elazığ, Diyarbakır, Adıyaman, Malatya, Sivas, Erzincan, Tunceli ve Bingöl illerini kapsayan örgütün bölge komitesi deşifre edilmiş ve komite içerisinde faaliyet yürüten ve komitenin üst düzey sorumlularından olan A.A ve E.A isimli şahıslar yapılan başarılı operasyonlarla yakalanmış ve haklarında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte günü adli mercilere sevk edildiği belirtildi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız