SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Terör ve Şiddet Karşısında İslam''

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:33:29
''Terör ve Şiddet Karşısında İslam''
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Müftülüğü, Cuma Hutbesi'nde ''Terör ve Şiddet Karşısında İslam'' konulu hutbe okutacak.

Malatya Müftülüğü'nün internet sitesinde yayımlanan ve bugün okutulacağı belirtilen hutbede, terör ve şiddet olaylarına karşın İslam Dini'nin bakış açısı ele alınacak.

Akçadağ Vaizi Kamil Erbay tarafından hazırlanan hutbede, terörizmin barışın, dostluğun, kardeşliğin, uzlaşmanın ve hoşgörünün karşısında olan karanlık fikir ve ideolojilerin bir uygulaması olduğu belirtiliyor.

İslam dininin özünü ise güzel ahlakın oluşturduğu ifade edilen hutbede, terörizmin, İslam Dini'yle tam anlamıyla çelişen bir yöntem olduğu vurgulanıyor.

Dini değerlerden tamamen uzak yetiştirilmiş, aşırı sorumsuz, başıboş ve saldırgan insanları dizginlemenin, onlara hakim olmanın, zapt etmenin imkansız olduğu ifadelerine yer verilen hutbede, ''Bugün birçok ülkede devam eden bu saldırganlığı ve zulmü engellemenin tek yolu, insanlara İslam Dini'nin getirdiği güzel ahlakın aşılanmasıdır'' değerlendirmesinde bulunuluyor.

''Teröristlerin işledikleri cinayet, katliam ve şiddet olaylarının ne kadar büyük suç olduğunun aşikar olduğu'' vurgulanan hutbede, şunlar kaydediliyor:

''Terör ve şiddet yanlısı kimseler, ahlaki veya insani değerlerini kaybetmiş,zalim ve acımasız kişilerdir. Bundan dolayı da kolayca kışkırtılıp, öfkeye kapılıp, şiddete yönelebilmektedirler. Halbuki Kur'an'da Müslümanlar öfkelendikleri zaman bunu yenen, akılcı, itidalli ve ılımlı insanlar olarak tarif edilmektedir. Karşılaştıkları hiçbir olay onların saldırgan olmalarını, etraflarına öfke saçmalarını gerektirmez.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız