SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Terör ve Suriye Görüşüldü

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:06:08
Terör ve Suriye Görüşüldü
A- A+ PAYLAŞ

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapıldı. 

Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından yayımlanan MGK bildirisinde, yıl içerisinde vuku bulan terör olayları ve bunlara karşı alınan tedbirlerin değerlendirildiği, ilave olarak alınabilecek tedbirler konusunda görüş ve önerilerde bulunulduğu belirtilerek, ''Dönem içerisinde icra edilen operasyonlarda elde edilen bilgiler ve teslim olan teröristlerin itirafları ile ele geçirilen silah, mühimmat ve malzemenin terör örgütünün birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik niyet ve maksadını bir kere daha ortaya koyduğu vurgulanmıştır'' denildi.

Yılın son MGK toplantısı olması nedeniyle ülkede bir yıl içerisinde vuku bulan terör olayları ve bunlara karşı alınan tedbirlerin değerlendirildiği belirtilen bildiride, ilave olarak alınabilecek tedbirler konusunda görüş ve önerilerde bulunulduğu aktarıldı. 

Dış gelişmeler 

Toplantıda, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde meydana gelen gelişmelerin de değerlendirildiği ifade edilen bildiride, ''Bu çerçevede Suriye'de devam eden çatışma ortamından duyulan kaygı dile getirilerek, barışçı bir çözüme yönelik olarak Türkiye ve uluslararası toplum tarafından ortaya konan çabanın artırılarak sürdürülmesinin gerekliliği vurgulanmıştır'' değerlendirmesinde bulunuldu.   

Kış aylarında daha da vahim bir hal alan Suriye krizinin insani boyutu üzerinde önemle durulduğu vurgulanan bildiride, ''Ülkemizdeki barınma merkezlerinde misafir edilen ve sayıları 150 bine yaklaşan Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yürütülen çalışmalar gözden geçirilmiştir'' ifadesine yer verildi.   

Bildiride, Mısır ile Türkiye arasındaki çok yönlü ilişkilerin ele alındığı, bu ülkenin istikrar ve demokrasi içinde gelişmesini sürdürmesinin bölge için taşıdığı önemin vurgulandığı kaydedildi.  

MGK bildirisinde, Irak'ta meydana gelen gelişmelerin değerlendirildiğine işaret edilerek, ''Ülkede muhalif gruplar arasında giderek artan gerilimden duyulan endişe dile getirilmiştir. Ayrıca Irak ile ikili ilişkilerimizin mevcut durumu ve geleceği de görüşülmüştür''  denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız