SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Terör Yeniden Tanımlanmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:35:06
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Enver Kiraz, “Terör suçu yeniden tanımlanmalıdır. Özel yetkili mahkemeler kaldırılmalıdır” dedi. 

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, parti binasında düzenlediği basın toplantısın da, “Bugün, ülkemizin tam bağımsız, özgür bir ülke olması için mücadele etmiş, emperyalizme karşı durmuş, üç fidanın ölüm yıldönümü. Bu üç fidanı bir kez daha saygıyla anıyoruz. Ülkemizde birçok anti demokratik uygulamalarla karşılaşıldı. Bunun en can yakıcı örneklerinden biri daha 20 li yaşlardaki Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in idamlarıdır elbette. Elbette ki Deniz’lerden önce de sonra da maalesef Türkiye bu ve benzeri uygulamaları sıkça yaşadı. Bunun temel nedeni, ülkemizin yeterince özgür, bağımsız bir ülke olamaması ve demokrasinin tam anlamıyla yerleşmemesinden kaynaklıdır” dedi.
CHP İl Başkanı Kiraz, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak her dönemde vermiş olduğumuz özgürlük, demokrasi, barış mücadelesini bugün daha da gür sesle dillendiriyoruz. Ülkemizde kalıcı bir barışın oluşması ancak demokrasinin tam anlamıyla yerleşmesi ile sağlanabilir” diyerek şöyle devam etti:

“Bunun için de darbelerin bütün izleriyle ortadan kaldırılmasını savunuyor, gerçek adalet, demokrasi, insan hakları ve barış için çözüm önerilerimizi şu şekilde ortaya koyuyoruz: Devletin tüm yurttaşlarına eşit yaklaştığını gösteren düzenlemeler yapılmalıdır. Siyasi Partiler Yasası değiştirilmeli, lider sultasına son verilmelidir. Yüzde 10’luk antidemokratik seçim barajı düşürülmelidir. Uzun tutukluluk sorunu çözülmeli, cezaevlerindeki milletvekilleri serbest bırakılmalıdır. Terör suçu yeniden tanımlanmalıdır. Özel yetkili mahkemeler kaldırılmalıdır. Kürt sorunun çözümü toplumun tüm kesimlerinin desteği ile sağlanabilir. Bu çerçevede milletin iradesini yansıtan Meclis etkin rol üstlenmelidir. 12 Eylül ürünü YÖK kaldırılmalı, bilim yuvası olan üniversiteler özgürleşmelidir. Başkanlık sistemi söylemlerinden derhal vazgeçilmelidir. Parlamenter sistem güçlendirilmelidir. Geçmişte yaşadığımız karanlık olaylar bir daha yaşanmaması, demokrasi ve özgürlüklerin yerleşmesi, toplumun bütün kesimlerinin sorunlarının çözülmesi için bu adımların atılması şarttır. Bu adımların atılması için ve insan hakları, barış ve özgürlükler için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız