SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Teröre 'Artık Yeter' Diyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:04:02
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun 22. İstişare ve Yönetim Kurulu Toplantısının ardından terör olayları ve çözüm süreci hakkında ortak açıklama yapıldı.

Malatya’da yapılan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun 22. İstişare ve Yönetim Kurulu Toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı, Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve birçok muhtar son günlerde artan terör olayları ve çözüm süreci hakkında ortak açıklama yaptı. Açıklamada ilk olarak söz alan Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdullah Butaku, ülkede artık silahların susmasını istediklerini belirterek, “Biz Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu olarak iki yıldır çözüm sürecine destek verdik, çünkü biz ayrımcılığa, bölücülüğe, bölgesel ve etnik milliyetçiliğe karşıyız. Biz istiyoruz ki ret, inkar ve asimilasyon politikaları bitsin, silahlar sussun ve sadece siyaset konuşsun. Bunun için de artık doğu ve güneydoğuda ellerin tetikten çekilmesi lazım. Birileri Araplara size demokrasi getireceğiz diyerek Arapların yazını kışa çevirdi, bizim bu güzel ülkemizin de o hale gelmemesi için hepimizin el birliği ile mücadele etmesi lazım. Dünyada hiçbir ülkede demokrasi silahla gelmez. Biz herkesin aklıselim davranıp bu ülkeye zarar vermemesini istiyoruz. Aksi takdirde yarın çok geç olur ve zararını halk çeker” şeklinde konuştu.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ise, terör olaylarının bir an önce son bulması gerektiğini ifade ederek “780 bin kilometrelik Türkiye topraklarında 78 milyon kardeş olarak yaşıyoruz. Farklılıklarımızın desenlerimiz olduğu bu ülkede ortak kültür zenginliklerimizi maalesef yaşayamıyoruz. Akıtılan kan, dökülen gözyaşı, her gün şehit haberi aldığımız o günlere geri dönmek istemiyoruz. Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle biz bir parça değil miyiz. Silahların gölgesinde barış olmaz. Bizler muhtarlar olarak bu terör olaylarına artık yeter diyoruz. Bu konuda ne yapmamız gerekiyorsa elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bu kadim topraklarda barış ve kardeşliğin devam etmesi en büyük arzumuz” ifadelerini kullandı.

İSTİŞARE VE YÖNETİM KURULU TOPLANTISI..

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu İstişare ve Yönetim Kurulu Toplantısı Malatya’da yapıldı. Kongre ve Kültür Merkezi'nin ev sahipliği yaptığı toplantıya Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağcı ve çok sayıda muhtar katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Malatya Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağcı, toplantının Malatya’nın tarihi ve kültürel özelliklerinin tanıtılmasına katkı sağladığını belirterek “Konfederasyon başkanımız böyle bir çatı altında muhtarlarımızı bir araya topladığı için kendisine teşekkür ediyorum. Muhtarlık kutsal bir vazifedir, halk tarafından seçilen muhtarlar her zaman halka en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde olmuşlardır” ifadelerini kullandı.

Malatya Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı'nın ardından söz alan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz ise, muhtarların demokrasinin en önemli ayağı olduğunu belirterek “36 ay önce başladığımız ve zamanın başbakanı Sayın Cumhurbaşkanımızın isteğiyle kurduğumuz konfederasyonumuzun bugün bünyesinde 11 federasyon ve 239 dernek var. Artık biz de bir muhtarlar günü bekliyoruz. Her şey hazır. Evraklarımız tamam. Sayın Başbakanımızın imzasını bekliyoruz. 18 Ekim 1829 da kurulmuş, 186 yıllık bir teşkilatın bir gününün olması bizim için de anlamlı olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da Muhtarlar Konfederasyonu’nun önemli sorumluluk üstlendiğini ifade ederek, “Birlik ve beraberliği sağlamak adına kurduğunuz federasyon çok önemli ve çok anlamlı. Birlikten güç doğar, bütün derneklerin böyle bir çatı altında toplanması gerekir, bu birliği sağlamayı ne kadar başarabilirsiniz bilemem ama başlamak bitirmenin yarısıdır” dedi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı'nın muhtarların bir günü isteğine de cevap veren Çalık “Her gün muhtarlar günü olarak kutlanabilir ama bir günün özel olarak kutlanması bizim içinde anlamlı olur. Ben bu isteğinizi Başbakana ileteceğim. Muhtar hem devletin hem de milletin ayağıdır, demokrasinin en önemli beşiğidir. Halk her türlü sorunda size gelir, sizde varınızı yoğunuzu ortaya koyarak sorunları çözmeye çalışırsınız, bu onurlu mücadeleniz için ben sizi kutluyorum. Şu an almış olduğunuz maaş sizin için yeterli değil ama eskiye göre çok ciddi bir artış olduğunu sizlerinde görmesi, bilmesi gerekir. Biz bugüne kadar sizin sorunlarınızı bir nebzede olsun iyileştirmek için mücadele ettik” diye konuştu.

Son günlerde artan terör olayları ile ilgili de konuşan Çalık “Suruç’ta patlayan bombayla Türkiye’yi yangın yerine çeviren bütün terör örgütlerini şiddetle lanetliyorum. Uykusunda polisimin başına silah dayayan PKK’nın şu anda barış istiyorum cümlelerine silahlarını tamamen toprağa gömdükten sonra dönüp bakmak gerekir, sazları konuşturacağız diyorsanız önce silahları susturmanız lazım. Barış sazla söylenir silahla söylenmez. Siz teröre son vermediğiniz sürece bu hikaye devam edecek” ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise muhtarların halkla iç içe yaşadığını dile getirerek, “Muhtarlarımız halkımızın problemlerini kaynağından öğrenme şansına sahip olan, devlet ile vatandaş arsasında köprü ayağı gören görevlilerimizdir. Her ne kadar yerel yönetim ifadesinden belediyeler anlaşılıyor ise de muhtarlıklarda yerel yönetimin önemli bir birimidir, bu bağlamda muhtarlar demokrasimizin temel taşıdır. Muhtarların hassasiyetle görevlerini icra etmesi ülkemizin ufkunu açar” diye konuştu.

Yapılan istişare ve yönetim kurulu toplantısının ardından toplantıya katılan davetliler topluca fotoğraf çektirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız